Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γκαλερί με πολύχρωμα εκθέματα

Ενα υπερθέαμα με έντονα χρώματα και φανταχτερά σχέδια στο έννατο London Tattoo Convention.

Από σπασμένα κρανία, στολισμένα με κέρατα, μέχρι πολύχρωμα λουλούδια σε έντονα χρώματα! Η London Tattoo Convention αποτελεί κάθε φορά εγγύηση υπερθεάματος και η φετινή το ίδιο, καθώς συμμετείχαν οι καλύτεροι του είδους παρουσιάζοντας τις πιο δύσκολες και εντυπωσιακές δημιουργίες τους από μελάνι. Από τα πιο κλασικά και πολυφορεμένα σχέδια διαβόλων και νεκροκεφαλών έως και «τρισδιάστατα» τατουάζ.

oiljkjmhjiy9764541275ghnghjnbcgfvb1 0Το 9ο ετήσιο event που φιλοξενήθηκε στο Tobacco Dock έδωσε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις νέες τάσεις και στους επαγγελματίες να προωθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το είδος body art. Κυρίως όμως έδωσε στους φανατικούς τη δυνατότητα να επιδείξουν τα δικά τους τατουάζ (αποδεικνύοντας το πόσο ανθεκτικοί είναι στον πόνο). Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες σε 26 περίπτερα συνέθεσαν, σύμφωνα με τον διοργανωτή Μάρκους Μπέριμαν, το σκηνικό της «premier league» των tattoo artists απ’ όλον τον κόσμο και παρουσιάζοντας τη δουλειά τους πρόσφεραν τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούσαν να… εμπλουτίσουν τη δική τους συλλογή.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο φετινός αριθμός επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ωστόσο το πιο ενδιαφέρον ήταν η ευρεία γκάμα κοινού που έδωσε το παρών. Εκτός από ναύτες, στρατιωτικούς και πληθώρα νέων αντρών, που επί δεκαετίες αποτελούν τους πιο πιστούς «καμβάδες» των tattoo artists, φέτος συμμετείχαν και πολλές γυναίκες, ακόμα και οικογένειες με παιδιά. Χάρη στην τεράστια προώθηση που γίνεται στο συγκεκριμένο είδος τέχνης μέσα από τη διαδικασία της showbiz, τα τατουάζ είναι πλέον αγαπητά σε όλους, από τις νοικοκυρές μέχρι και τους συνταξιούχους, που έχουν εξοικειωθεί στη θέα τους.

Πρωταγωνιστής της φετινής έκθεσης ήταν χωρίς αμφιβολία ο άνθρωπος που ζωγράφισε κάθε… σπιθαμή στα οπίσθια της Σέριλ Κόουλ, ο διάσημος πλέον Νίκο Χουρτάδο, ο οποίος ενθάρρυνε τον κόσμο να κάνει τατουάζ στα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός του, από την περιοχή του λαιμού και της πατούσας μέχρι τα απόκρυφά τους.

Ανάμεσά τους ωστόσο υπήρχε και ένας άνθρωπος που εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για την ξαφνική δημοτικότητα που γνωρίζουν τα τατουάζ. «Πολύς κόσμος τώρα κάνει τατουάζ με την ίδια ευκολία που θα αγόραζε κι ένα ζευγάρι παπούτσια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκδότης του περιοδικού «Tattoο Life» Μίκι Βιαλέτο επισημαίνοντας παράλληλα ότι η πρόσφατη είδηση σχετικά με την επικινδυνότητα των μελανιών που χρησιμοποιούνται στα τατουάζ για την υγεία προκάλεσε ανησυχία σε πολλούς από τους επισκέπτες της έκθεσης.

«Χτυπήματα» στο κεφάλιoiljkjmhjiy9764541275ghnghjnbcgfvb6

Εξαπλώνεται η τάση των head tattoos (τατουάζ στο κεφάλι), καθώς όλο και περισσότεροι φαν των τατουάζ επιλέγουν να διακοσμήσουν μόνιμα το κρανίο τους με μια σειρά παράξενων και ενίοτε αστείων σχεδίων, όπως για παράδειγμα μια σειρά τούβλων που μοιάζει να αποκαλύπτεται κάτω από σπασμένο σοβά ή η εικόνα ενός κλασικού βρετανικού πρωινού πιάτου, με αβγά μάτια και λουκάνικα. Παρά το γεγονός ότι πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Σεν Αντριους έδειξε ότι οι μάνατζερ δύσκολα θα προσλάβουν κάποιον που έχει τατουάζ, όλο και περισσότεροι είναι οι νέοι που επιλέγουν να κάνουν ένα σχέδιο στο πιο ορατό σημείο του σώματός τους, το κεφάλι τους. Στη Βρετανία υπολογίζεται ότι ένας στους πέντε φέρει τατουάζ σε κάποιο μέρος του κορμιού του, ενώ στις ηλικίες 19-44 ετών το ποσοστό έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 29%.

Η μπουτίκ-παράδεισος για σκυλιά στην Ουαλία

Τι καλύτερο μετά από μια κουραστική ημέρα, από μια μάσκα προσώπου και ένα χαλαρωτικό μασάζ. Για τον σκύλο σας βέβαια! Μανικιούρ, ακόμη και τοποθέτηση ψεύτικων νυχιών, μάσκες προσώπου από αγγούρι, λουξ μπάνιο και τρέντι κούρεμα προσφέρει η Pawfection Pet Boutique που ασχολείται με τον καλλωπισμό κατοικίδιων ζώων. Στην μπουτίκ-παράδεισο για σκύλους πωλούνται ρούχα αλλά και παγωτά. Ιδιοκτήτριά της είναι η 25χρονη Μισέλ Ιντς στο Μπάρι της Νότιας Ουαλίας. Η μπουτίκ άνοιξε μόλις τον περασμένο Αύγουστο.

oiljkjmhjiy9764541275ghnghjnbcgfvb7«Παίζουν» με τις τίγρεις διελκυστίνδα στην Κίνα!

Οι επισκέπτες στον Οικολογικό Ζωολογικό Κήπο της Τσανγκσά στην Κίνα όχι μόνο θαυμάζουν τα ζώα, αλλά εδώ και δύο εβδομάδες «παίζουν» και μαζί τους. Συγκεκριμένα, παίζουν με άγριες τίγρεις τη γνωστή διελκυστίνδα, στην οποία παίρνουν μέρος με έξι ευρώ. Ομως τα βρίσκουν σκούρα. Ακόμη και επτά άντρες προσπάθησαν να τραβήξουν το σχοινί -βρίσκεται το μισό μέσα στο κλουβί και το άλλο μισό έξω-, αλλά οι τίγρεις πάλι νίκησαν. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων βέβαια ζητούν να σταματήσει το παράνομο αυτό παιχνίδι.

Κολομβία: Διαμαρτυρία κατά των ταυρομαχιών

«Ο βασανισμός δεν είναι τέχνη ούτε πολιτισμός» έγραφε κόκκινο πανό που στη θέση του ταυρομάχου είχε τον.. χάρο και το κρέμασαν ακτιβιστές, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έξω από αρένα ταυρομαχιών στη Μεντεγίν της Κολομβίας. Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή την Ημέρα των Ζώων. «Σταματήστε! Βάλτε τέλος στις ταυρομαχίες και την κακομεταχείριση των ζώων» δήλωσε ο εκπρόσωπος AnimaNaturalis Εντισον Ντουκέ, συντονιστής της εκδήλωσης. «Θέλουμε να σταματήσει ο βασανισμός των ταύρων και ο θάνατος να γίνει γιορτή» είπε.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...