Ο Βενιζέλος δεν θέλει τα άρματα μάχης στην παρέλαση!

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου επανέρχονται τα μηχανοκίνητα, τουλάχιστον για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχει διαφορετική άποψη.

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για τη συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου επανέρχονται τα μηχανοκίνητα, τουλάχιστον για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στη διαταγή που εκδόθηκε διατάσσονται οι σχηματισμοί που θα εμπλακούν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου να προετοιμαστούν κατάλληλα για να παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό τα κορυφαία οπλικά συστήματα της χώρας.

Ομως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχει διαφορετική άποψη. Ετσι, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων και ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Η απόφαση να μη μετέχουν μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις δεν ελήφθη μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και λειτουργικούς με εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας. Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα. Η επιθεώρηση των αρμάτων γίνεται στον τόπο που είναι εγκατεστημένες οι μονάδες και όχι στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, τα δε πολεμικά αεροσκάφη μας κάνουν υπερήφανους ως φρουροί του Αιγαίου και όχι με πτήσεις επίδειξης. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης».

Και η απάντηση της Ν.Δ.: «Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου φέτος, όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, θα γίνει με το δυναμικό που διαθέτει η περιοχή της Θεσσαλονίκης και μόνον, χωρίς σημαντική επιπλέον οικονομική επιβάρυνση συγκριτικά με τις παρελάσεις των τριών τελευταίων χρόνων και χωρίς συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών, πλην ενός αεροσκάφους επιδείξεων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ