Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι έκαψε την MARFIN

Εφιαλτικές μνήμες από την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε τον Μάιο του 2010 στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ξυπνάει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο ρίχνει φως σε άγνωστες πτυχές της υπόθεσης η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο. Μάλιστα, από μέρα σε μέρα αναμένεται να προσδιοριστεί και η έναρξη της πολύκροτης δίκης, την οποία περιμένουν με αγωνία οι συγγενείς των αδικοχαμένων υπαλλήλων, της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο και επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Εφετών τον Αύγουστο του 2013, παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ως φερόμενοι δράστες ο Θεόδωρος Σίψας για την εμπρηστική επίθεση στην τράπεζα και ο Παύλος Αντρέεβ ως υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο Ιανός (που προηγήθηκε του εμπρησμού της τράπεζας).

Με τα δικαστικά βουλεύματα καταλογίζεται στον φερόμενο ως φυσικό αυτουργό της δολοφονικής επίθεσης στην τράπεζα (ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία): «Στην Αθήνα στις 5/5/2010, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο αγνώστους, εισέτι δράστες, σκότωσε άλλους.

Και πιο συγκεκριμένα, ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο με άλλους δύο αγνώστους, εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ. 23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών άγνωστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνύμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία “Marfin-Egnatia Bank” και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ. Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό-βόμβα μολότοφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...