ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ξεχνούν να πληρώσουν το…ΙΚΑ!

Τα δύο μεγάλα κόμματα καθυστερούν να πληρώσουν εισφορές χιλιάδων ευρώ.

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 365.000 ευρώ χρωστούν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ από ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το ΙΚΑ, όπως προκύπτει από το επίσημο σχετικό έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Τα σχετικά στοιχεία εστάλησαν στο Κοινοβούλιο έπειτα από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γαβριήλ Αβραμίδης και Γιάννης Δημαράς. Αυτό που ζητούσαν να μάθουν οι δύο εθνοπατέρες είναι εάν και κατά πόσο έχουν ανασταλεί οι πληρωμές οφειλών του κυβερνώντος κόμματος και του Κινήματος προς το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, συνδέοντας μάλιστα το γεγονός ότι ο τέως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος ήταν παράλληλα και διοικητής του ΙΚΑ.

Στο προκείμενο, το έγγραφο που υπουργού αποκαλύπτει ότι από το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο καλύπτει ασφαλιστικά τις έδρες των δύο μεγάλων κομμάτων, διενεργήθηκε τακτικός έλεγχος σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, έως και τις 28 Ιουνίου 2013. Από τους ελέγχους αυτούς προκύπτει ότι:

– Το ΠΑΣΟΚ όφειλε κύριες εισφορές μαζί με πρόσθετα τέλη ύψους 109.415 ευρώ για τη μισθολογική περίοδο απασχόλησης από 1ης Φεβρουαρίου 2013 έως 30 Απριλίου του 2013. – Το ίδιο χρονικό διάστημα η Νέα Δημοκρατία είχε ανάλογες οφειλές, που ανέρχονταν στο ποσό των 256.061 ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρει επίσης ότι όσον αφορά το κόμμα του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου που αντιμετωπίζει και τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα αυτό το διάσημα, οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές των μηνών Δεκεμβρίου 2012, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013 καθώς και το Δώρο Χριστουγέννων 2012 εξοφλήθηκαν ολοσχερώς με γραμμάτιο είσπραξης ποσού 310.774 ευρώ στις 17 Μαΐου του 2013.

Για τη Νέα Δημοκρατία, οι προηγούμενες καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές των μηνών Δεκεμβρίου 2012, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013 καθώς και το Δώρο Χριστουγέννων 2012 εξοφλήθηκαν με γραμμάτιο είσπραξης ποσού 506.246 ευρώ στις 14 Μαΐου του 2013.

Ο υπουργός αναφέρει ότι «οι υπεύθυνοι διαχειριστές των δύο κομμάτων μπορούν να προβούν στην εκ νέου ρύθμιση ή εξόφληση των νέων προκυπτουσών οφειλών».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ