Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

«Εδεσαν» τον Μαζιώτη για ληστεία τράπεζας

Ο καταζητούμενος ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών που χτύπησαν τον Ιούλιο την Εθνική Μεθάνων.

Ξανά στο προσκήνιο βρίσκεται ο καταζητούμενος για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα Νίκος Μαζιώτης μετά την αποκάλυψη ότι αυτός ήταν ένας από τους δράστες της ένοπλης ληστείας στην Εθνική τράπεζα των Μεθάνων τον περασμένο Ιούλιο, με λεία 108.000 ευρώ. Μάλιστα ενδεχομένως εμπλέκεται και σε άλλες έξι ληστείες που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και απέφεραν τουλάχιστον 1.500.000 ευρώ στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο» του αντάρτικου πόλης!

252dee3dw23Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να εντοπίσουν αποτυπώματα αλλά και ίχνη από το DNA που άφησε στην τράπεζα ο καταζητούμενος, όταν διέπραξε τη ληστεία μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του. Οι δυο τους είχαν εισβάλει μεταμφιεσμένοι στην τράπεζα και μάλιστα -όπως τους κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας- ο Μαζιώτης φορούσε περούκα, γυαλιά ηλίου και περιβολή τουρίστα, ώστε να μην αναγνωρίζεται, ενώ ο συνεργός του είχε βάψει τα μαλλιά του ξανθά και φορούσε γυαλιά ηλίου με άσπρο σκελετό. Με την απειλή όπλου είχαν υποχρεώσει τον διευθυντή της τράπεζας να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», στο μικροσκόπιο τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν μπει άλλες έξι ληστείες που έγιναν στη Στερεά, στα νησιά και στη βόρεια Ελλάδα, καθώς εκτιμάται πως και σε αυτές ενέχεται η ομάδα Μαζιώτη. Το μεγαλύτερο ερευνητικό ενδιαφέρον για τους αστυνομικούς συγκεντρώνουν οι ληστείες που έγιναν τον περασμένο Αύγουστο στην περιοχή του Βελεστίνου από τέσσερα άτομα που φορούσαν περούκες και άρπαξαν περίπου 318.000 ευρώ, αλλά και στις Σπέτσες και στην Ακράτα.

Οι ενδείξεις που έχουν οι αστυνομικοί οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Μαζιώτης προσπαθεί να χρηματοδοτήσει μια νέα τρομοκρατική οργάνωση στα πρότυπα του Επαναστατικού Αγώνα. Θεωρούν μάλιστα σίγουρο ότι ο καταζητούμενος και οι νέοι του «σύντροφοι» έχουν δημιουργήσει την ένοπλη οργάνωση με την επωνυμία Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. τον περασμένο Ιανουάριο.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ