Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Το καλό παιδί έμπλεξε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

Ο Γιάννης Πλούταρχος ελέγχεται για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων παροχής υπηρεσιών, ύψους 2.793.955 ευρώ.

Στα δίχτυα των «Ράμπο» του ΣΔΟΕ έπεσε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος (Κακοσαίος) για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο! Μετά τον έλεγχο σε βάθος δεκαετίας που έκαναν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσαν ότι ο δημοφιλής αοιδός δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία παροχής υπηρεσιών, ύψους 2.793.955 ευρώ, για την περίοδο 2002-2011!

Η έκθεση των ελεγκτών του ΣΔΟΕ με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι την περίοδο 2002-2010 ο διάσημος τραγουδιστής δεν είχε κόψει αποδείξεις για 14 από τις συναυλίες στις οποίες είχε συμμετάσχει και του απέφεραν το ποσό των 808.000 ευρώ. Παράλληλα για άλλες δραστηριότητές του την περίοδο 2005-2011 δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία, ύψους 1.985.000 ευρώ.

Το πόρισμα του ελέγχου στα φορολογικά του Γιάννη Πλούταρχου διαβιβάστηκε στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος θα δρομολογήσει τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και θα καταλογίσει τα σχετικά πρόστιμα.

Αυτό είναι το δεύτερο «μπλέξιμο» του δημοφιλούς τραγουδιστή μέσα σε ενάμιση χρόνο… Τον Μάρτιο του 2012 το υπερπολυτελές σκάφος του «St George» είχε δεσμευτεί από τις Αρχές, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί παράνομα ως επαγγελματικό και εμφανιζόταν να ανήκει σε εταιρία αναψυχής.

Ο Γιάννης Πλούταρχος έπρεπε να καταβάλει ως φόρο το ποσό των 300.000 ευρώ για να αποδεσμευτεί και κινδύνευσε να κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο! Ο ίδιος είχε δηλώσει πρόθυμος να συνεργαστεί με τις Αρχές και είχε υποστηρίξει τότε ότι είχε αγοράσει το σκάφος, τύπου Sunseeker, τρία χρόνια πριν με δάνειο, με σκοπό να το διαθέσει σε ναύλους, κάτι που δεν «περπάτησε», εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Το ότι δεν έκανε ναύλους όμως προκάλεσε την εντύπωση πως δεν είναι επαγγελματικό αλλά ιδιωτικό και το ΣΔΟΕ ζητούσε από τον τραγουδιστή να καταβάλει τον ΦΠΑ.

Το ΣΔΟΕ είχε βάλει στο στόχαστρό του τον Γιάννη Πλούταρχο και τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι ελεγκτές του διαπίστωσαν ότι σε συναυλία στο γήπεδο «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξανδρούπολης, όπου τραγούδησε, με διοργανωτή τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο, είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 916 μη νόμιμα εισιτήρια με αναγραφόμενη τιμή 15 ευρώ. Ωστόσο ο καλλιτέχνης δεν είχε εμπλοκή, καθώς ήταν σύμφωνος μόνο ως προς τον τρόπο της αμοιβής και δεν γνώριζε με ποιον τρόπο θα συγκεντρώνονταν τα χρήματα από τα εισιτήρια.


«Δεν είμαστε εμείς. Δεν πρόκειται για τον Γιάννη»

2533e2d3w3s2w6«Δεν έχουμε τέτοιου είδους εκκρεμότητες. Εχουμε τελειώσει με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ» λέει στην «Espresso» η Μαρία Κακοσαίου, σύζυγος του Γιάννη Πλούταρχου, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει πώς εμπλέκεται το όνομα του τραγουδιστή σ’ αυτή την υπόθεση.

«Δεν είμαστε εμείς. Δεν πρόκειται για τον Γιάννη. Ο δικός μας φάκελος έφυγε από το ΣΔΟΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου. Μας έκαναν δεκαετή έλεγχο και τελειώσαμε. Εγινε μάλιστα και επανέλεγχος.

Οτιδήποτε άλλο διαδικαστικό υπάρχει θα τακτοποιηθεί μέσω της εφορίας μας πια. Εχουμε τελειώσει με το ΣΔΟΕ» ανέφερε η σύζυγος του γνωστού τραγουδιστή.

«Θα μας άφηναν να φύγουμε αν είχαμε αποκρύψει 2.793.955 ευρώ; Είναι δυνατόν; Θα τρέχαμε να βρούμε από πού θα τα καλύψουμε. Δεν θα ήμασταν εδώ για να το συζητάμε» υπογραμμίζει η κυρία Κακοσαίου, επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει πώς «διέρρευσε» το όνομα του συζύγου της και από ποιους, από τη στιγμή που ο έλεγχός τους από το ΣΔΟΕ έχει ολοκληρωθεί. «Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δυστυχώς η επωνυμία έχει και τα κακά της» σχολιάζει.

Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να φιλοξενήσουμε δηλώσεις και του ίδιου του Γιάννη Πλούταρχου, αφού ο δημοφιλής καλλιτέχνης βρίσκεται στην Αυστραλία και θα επιστρέψει την Παρασκευή. Ο λόγος που ταξίδεψε στη μακρινή ήπειρο δεν ήταν κάποια συναυλία για τους ομογενείς, αλλά τα εγκαίνια ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος που φτιάχτηκε με την οικονομική βοήθεια του τραγουδιστή.

Την άνοιξη του 2009 ο Γιάννης Πλούταρχος έδωσε μία συναυλία στη Μελβούρνη, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την αγορά οικοπέδου και την ανέγερση οικήματος για λογαριασμό του ιδρύματος «Αγάπη». Σήμερα, τέσσερα χρόνια αργότερα, το οίκημα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει Ελληνόπουλα με ειδικές ικανότητες και οι εκπρόσωποί του προσκάλεσαν τον Γιάννη Πλούταρχο για να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ


Οι ελεγκτές «τσίμπησαν» (ξανά) τον Καρούζο, εταιρίες, έναν πλαστικό χειρουργό, δικηγόρο αλλά και δημόσιο υπάλληλο21545ds4r54e5s4df5sa4

Οι έλεγχοι που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ το διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο έφεραν στην επιφάνεια σωρεία περιπτώσεων φοροδιαφυγής. Μεταξύ των υποθέσεων είναι και αυτή της εταιρίας αγοραπωλησίας ακινήτων του επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζου με έδρα τη Γλυφάδα, η οποία βρέθηκε να έχει στα βιβλία της ανακρίβειες με δύο συναλλαγές ύψους 7.820.000 ευρώ.

Ο ήδη έγκλειστος βασικός κατηγορούμενος Ιωάννης Καρούζος κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι «φούσκωνε» την αξία ακινήτων του για να λάβει τραπεζικά δάνεια και ο δανεισμός ανέρχεται σε 300.000.000 ευρώ, ενώ η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ. Ηδη έχουν δεσμευτεί ακίνητα του ομίλου αξίας 30.000.000 ευρώ, ίσα με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν αλλά δεν εισπράχθηκαν.

Αλλη μία από τις υποθέσεις αφορά τον πλαστικό χειρουργό Γιώργο Παπαδόπουλο, ο οποίος φέρεται ότι απέκρυψε έσοδα ύψους 2.318.198 ευρώ, ενώ και ο ΟΣΕ κατηγορείται ότι δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία ύψους 143.173 ευρώ! Από τις υπόλοιπες περιπτώσεις ξεχωρίζουν μια επιχείρηση εστίασης στην Αθήνα που δεν εξέδιδε αποδείξεις ύψους 1.217.698 ευρώ, ένας δικηγόρος στον Αγιο Δημήτριο που δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 1.100.000 ευρώ, αλλά και ένας δημόσιος υπάλληλος στο Αιγάλεω που εντοπίστηκε να έχει προσαύξηση περιουσίας κατά 195.352 ευρώ από άδηλη πηγή.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ επεκτάθηκαν σε επιχειρήσεις για περιπτώσεις πλαστών ή εικονικών τιμολογίων και έτσι βρέθηκαν 35 επιχειρήσεις στην Αττική που έλαβαν πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ύψους 40.300.700 ευρώ και έτσι συμψηφίστηκε ή τους επιστράφηκε ΦΠΑ 10.050.000 ευρώ, άλλες 25 επιχειρήσεις στην Αττική που εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια 59.100.000 ευρώ προκαλώντας ζημία 13.600.000 ευρώ στο Δημόσιο από μη καταβολή ΦΠΑ. Σε 19 περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη προέκυψε ότι έγιναν εικονικές συναλλαγές ύψους 19.500.000 ευρώ με ζημία 4.485.000 ευρώ για το Δημόσιο.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αθηνών καταλόγισε πρόστιμα συνολικού ύψους 13.694.000 ευρώ σε δύο τεχνικές εταιρίες στην Αθήνα και την Πάτρα καθώς και σε δύο εμπόρους οικοδομικών υλικών στην ανατολική Αττική, επειδή δεν εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά στοιχεία συναλλαγών.


Κεραυνός και κατά Αλέξη Μητρόπουλου με πρόστιμο 1.000.000 ευρώ451220w2swq3a3w3a

Μεταξύ των υποθέσεων που «έβγαλαν» οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ από τους 3.000 ελέγχους που έκαναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι και αυτή του γνωστού εργατολόγου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, στον οποίο στις 14 Σεπτεμβρίου καταλογίστηκε πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για μη έκδοση απόδειξης σχετικά με συναλλαγή.

Η υπόθεση αφορά την είσπραξη 1.000.000 δολαρίων (942.136 ευρώ) από μια υπόθεση κληρονομιάς ενός Ελληνα εφοπλιστή που ζούσε στις ΗΠΑ, την οποία είχε χειριστεί το δικηγορικό του γραφείο το 1999. Ο κ. Μητρόπουλος κατηγορήθηκε ότι δεν εξέδωσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ή άλλου φορολογικού στοιχείου προς την πελάτισσά του. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από δύο συνεργάτες του, οι οποίοι διεκδίκησαν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε.

Στις 11 Μαρτίου είχε εκδοθεί εισαγγελική εντολή στο ΣΔΟΕ για τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει βεβαίωση επίσημης μεταφοράς και δήλωσης του κεφαλαίου από το εξωτερικό, βεβαιώσεις φόρων που εισπράχθηκαν υπέρ του ελληνικού Δημοσίου, αντίγραφο φορολογικής δήλωσης του έτους εισαγωγής του συγκεκριμένου ποσού -όμως μεταφέρθηκε στην Ελλάδα το 2006- και έκθεση ελέγχου για τα έτη 2007-2011, από την οποία προέκυπτε ότι δεν διαπιστώθηκε φορολογική παράβαση.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...