Ο ψύκτης που παγώνει την μπίρα σε χρόνο dt!

Ο Rapidcool ρίχνει την θερμοκρασία σε 45 δευτερόλεπτα.

Μπορεί το καλοκαίρι να μας εγκαταλείπει, οι «παγωμένες» συνήθειές του όμως έχουν ακόμα μέλλον. Μία από αυτές είναι η παγωμένη μπίρα, που συνοδεύει σχεδόν κάθε παρέα. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που οι μπίρες στο ψυγείο δεν έχουν προλάβει να παγώσουν;

Τη λύση δίνει ο Rapidcool, ένας νέος ψύκτης που υπόσχεται να παγώνει ό,τι απαιτείται να πίνεται παγωμένο σε μόλις ενάμισι λεπτό. Μπορεί να ρίξει τη θερμοκρασία της μπίρας ή του αναψυκτικού μας στους τέσσερις βαθμούς Κελσίου σε σαράντα πέντε δευτερόλεπτα. Το καλύτερο όμως είναι ότι η ψύξη κατανέμεται ομοιόμορφα στο περιεχόμενο του μπουκαλιού ή του κουτιού από αλουμίνιο, οπότε αποφεύγουμε το φαινόμενο να κρυσταλλώνουν τα ποτά γύρω γύρω και να παραμένουν ζεστά στον «πυρήνα» τους. Αν μάλιστα προσπαθήσουμε να τα ανακατέψουμε, τότε καταλήγουμε να πίνουμε νερωμένη μπίρα ή αλλοιωμένο στη γεύση αναψυκτικό.

Ο Rapidcool, προϊόν της βρετανικής εταιρίας Enviro-Cool, έχει λύση γι’ αυτό το πρόβλημα, καθώς περιστρέφει μπουκάλια ή κουτιά αλουμινίου με συγκεκριμένη ταχύτητα, ώστε να προκαλέσει ένα είδος δίνης. Ετσι τα ποτά με ανθρακικό αναμειγνύονται, χωρίς όμως όταν τα ανοίγουμε το ανθρακικό να χάνεται ή το ποτό να «φουσκώνει». Οι δημιουργοί του Rapidcool θεωρούν ότι ο ψύκτης θα βρει μεγάλη ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό, καθώς λύνει ένα πρόβλημα που ιδίως το καλοκαίρι είναι πολύ έντονο. Οπως λένε εξάλλου, ο ψύκτης εξασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 80% σε σύγκριση με κάποιους κλασικούς ανοιχτούς ψύκτες και 54% σε σύγκριση με ψύκτες με γυάλινη πόρτα. Ωστόσο όποιος έχει παλιού τύπου ψύκτη μπορεί να εγκαταστήσει σε αυτόν τον θάλαμο ψύξης του Rapidcool, ώστε να επωφεληθεί από τη λειτουργία του.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Enviro-Cool χρηματοδοτήθηκε με 850.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου ότι κατασκευάζει ένα προϊόν νέας τεχνολογίας, φιλικό προς το περιβάλλον.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ