Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ο μπασκετμπολίστας του Περιστερίου κατηγορείται ότι έδειρε τη σύντροφό του και εξαφανίστηκε

Το άδοξο τέλος του ποδοσφαιριστή Σεμέδο του Ολυμπιακού φαίνεται...

Σεξουαλικά κακοποιημένο το μωράκι οικογένειας Ρομά που μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο της...

Ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία ξεπερνά η φρικιαστική υπόθεση...

«Εβδομάδα μόδας» με stylish εγγονή Τσοχατζόπουλου & «χρυσή» Πλατανιώτη

Η «χρυσή» Πλατανιώτη και η εγγονή του Ακη Τσοχατζόπουλου...

Ιδρυεται (!) Ακαδημία πρακτόρων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Σε τροχιά πλήρους αναδιάρθρωσης κινείται πλέον η Εθνική Υπηρεσία...

Ο μάγος των cartoons

Η πορεία του Νάσου Βακάλη στο Χόλιγουντ και η κατάκτηση του βραβείου ΕΜΜΥ.

Είναι ένας από τους Ελληνες που διαπρέπουν στο Χόλιγουντ και μάλιστα έχοντας κερδίσει ένα από τα σπουδαιότερα βραβεία της Μέκκας του Κινηματογράφου. Ο Νάσος Βακάλης έχει κρατήσει στα χέρια του ένα EMMY, το 2006, για τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Mike & Mike» που έφτιαξε και προβλήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι αθλητικών μεταδόσεων ESPN. Μάλιστα ήρωές του ήταν δύο παρουσιαστές εκπομπών για τα σπορ, ενώ οι διάλογοι ήταν άκρως σατιρικοί.

Ο Νάσος έχει εργαστεί ως animator, υπεύθυνος σχεδιασμού και κίνησης και storyboarder για τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, όπως είναι η DreamWorks (μεγαλομέτοχός της είναι ο «πολύς» Στίβεν Σπίλμπεργκ), η Warner Bros και η Paramount. Σήμερα ζει με τη σύζυγό του στο Λος Αντζελες, όπου συνεχίζει τη συνεργασία του με την DreamWorks, ενώ έχει βάλει το… χεράκι του σε γνωστές επιτυχίες κινουμένων σχεδίων, όπως οι «The Bee Movie», «Kung Fu Panda», «Monsters VS Aliens» και «Puss in Boots».

Ο Ελληνας δημιουργός μίλησε στην «Espresso» για τα πρώτα του βήματα στη βιομηχανία του θεάματος, αλλά και για την τύχη του ελληνικού κινηματογράφου στο εξωτερικό. «Οταν ξεκίνησα την καριέρα μου ήταν πολύ ανταγωνιστικά. Τότε, από τη θέση του πρωτάρη, έπρεπε να αποδείξω τι μπορώ να κάνω και συγχρόνως να δουλεύω σκληρά για να βελτιώσω τις ικανότητές μου» λέει ο βραβευμένος Ελληνας και τονίζει: «Εχω 15 χρόνια στην ίδια εταιρία και οι υπεύθυνοι γνωρίζουν καλά τι μπορώ να κάνω. Αν είσαι καλός στη δουλειά σου, το στούντιο δεν σε αφήνει να φύγεις».

Τη μεγάλη κρίση της Ελλάδας ο Νάσος Βακάλης τη ζει από μακριά, ωστόσο υπάρχουν φορές που πρέπει να αντιμετωπίσει τις… απρόσμενες αντιδράσεις των Αμερικανών συνεργατών του. «Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι γίνεται στον κόσμο. Υπάρχει βέβαια ένας συνάδελφός μου που παρακολουθεί τις ειδήσεις και ειδικά την περίοδο με τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων ερχόταν στο γραφείο μου και σχολίαζε ό,τι διάβαζε ή άκουγε στο CNN. Μάλιστα για… αστείο με ρωτούσε αν κάηκε το σπίτι μου στην Αθήνα».

Τη στιγμή που ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης βρίσκεται πολύ κοντά στο να δει την ταινία του «Αν…» να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα για βράβευση με μια Χρυσή Σφαίρα, ο Νάσος μιλάει για τον ελληνικό κινηματογράφο. «Αυτό που βλέπω σχετικά με τις σημερινές παραγωγές είναι ότι η ποιότητα έχει ανέβει αρκετά. Πρόσφατα μάλιστα με πλησίασαν από την Ελλάδα και μου ζήτησαν να δουλέψω πάνω σε μια μελλοντική παραγωγή».

Αν και η δικτύωσή του στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία είναι τέτοια που του επιτρέπει να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό και -γιατί όχι;- να κερδίσει κι άλλα βραβεία, εκείνος έχει ένα και μόνο όνειρο: «Το όνειρό μου είναι να μπορέσω να επαναπατριστώ μια μέρα, μαζί με την οικογένειά μου».

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...