Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Σιδερένιο πάρκο από εστιάτορα!

Βρίσκεται στην Ιταλία και για την κατασκευή του χρειάστηκαν σαράντα χρόνια, ενώ διαθέτει μέχρι και roller coaster.

Δημιουργικά χρησιμοποίησε τον ελεύθερο χρόνο του τα τελευταία σαράντα χρόνια Ιταλός εστιάτορας. Δημιούργησε σε δάσος κοντά στο εστιατόριό του θεματικό πάρκο, το οποίο διαθέτει σιδερένιες χειροποίητες κούνιες, τσουλήθρες, τραμπάλες και έχει ακόμη κι ένα μικρό roller coaster.

Το απίθανο πάρκο που δημιούργησε ο Μπρούνο, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ai Pioppi στο Μοντέλο της βόρειας Ιταλίας, τράβηξε το ενδιαφέρον κι έγινε θέμα ντοκιμαντέρ. Η ιστορία του πάρκου άρχισε τον Ιούνιο του 1969, όταν ο Μπρούνο πήρε μία κανάτα λευκό κρασί, μία με κόκκινο κρασί και πέντε-έξι κιλά λουκάνικα στο δάσος. «Ακούμπησα τα τρόφιμα σ’ ένα δέντρο και έστησα μικρή ψησταριά. Ηθελα να δω αν θα πουλήσω κάτι και -ακόμη περισσότερο- αν θα περνούσαν άνθρωποι από εκεί, εφόσον δεν υπήρχε ταμπέλα. Και τότε έφτασαν δύο άντρες, σταμάτησαν και με ρώτησαν “Τι είναι αυτό;”. “Ενα εστιατόριο” τους απάντησα. “Πώς είναι δυνατόν; Περάσαμε χθες και δεν υπήρχε τίποτα” μου είπε ο ένας. “Είστε οι πρώτοι πελάτες μου” τους είπα» εξηγεί ο Μπρούνο. Οι πελάτες εκείνη την πρώτη ημέρα έφτασαν τους 20, μέχρι που τα λουκάνικα και ένα καλό βενετσιάνικο σαλάμι τελείωσαν. Το εστιατόριό του τώρα έχει 500 θέσεις.326523df6dg3df3

Οσο για το πάθος του πάρκου, ξεκίνησε συμπτωματικά. Ο Μπρούνο θέλησε να αγοράσει δύο γάντζους για το μαγαζί του και πήγε σε σιδεράδικο. «Θα τον θυμάμαι πάντα αυτόν τον σιδερά, θα ήθελα να κάνω ένα μνημείο του. Οταν του ζήτησα να μου κάνει τους γάντζους, ξέρετε τι είπε; “Δεν έχω χρόνο για τέτοια πράγματα. Αν σκαμπάζεις κάτι, το μηχάνημα είναι εκεί”. Τότε ήταν που μπήκε στο μυαλό μου το σχέδιο για το πάρκο. Πήγα σε εργαστήριο κι έμαθα την ηλεκτροσυγκόλληση. »Εκτός από τις μικρές διαδρομές που κατασκεύασα στην αρχή, η πρώτη μεγάλη διαδρομή που έκανα ήταν μια σιδερένια τσουλήθρα. Και οι εργασίες για τις σιδηροκατασκευές διήρκεσαν σαράντα χρόνια. Εκείνη την εποχή ήταν μεγάλη είδηση. Δεν υπήρχαν σε πάρκα και λούνα παρκ μεγάλες και πολύπλοκες διαδρομές.

Δεν είχα φανταστεί ότι θα ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία» δήλωσε ο Μπρούνο, που σκέφτεται πλέον να βγει στη σύνταξη. «Εύχομαι ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί το πάρκο. Υπάρχει μια ιταλική παροιμία που λέει “Δεν πρέπει να αλλάζεις νικηφόρο άλογο”, αλλά δεν μπορώ να επιβάλω τις ιδέες μου στους διαδόχους μου, γιατί ο καθένας έχει διαφορετική άποψη» δήλωσε.  

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...