Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Θα… βρέξει κεφτέδες (!) ο «Dr. Cook»

Ο chef Γιάννης Λουκάκος με αφορμή την ταινία κινουμένων σχεδίων δίνει ραντεβού με λιλιπούτειους μάγειρες για φροντιστήριο και φιλανθρωπικό σκοπό.

Θα… βρέξει κεφτέδες και ο chef Γιάννης Λουκάκος θα είναι εκεί για να τους κυνηγήσει! Καλά, όχι ακριβώς… Με αφορμή την ταινία κινουμένων σχεδίων «Βρέχει κεφτέδες 2», που θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους στις 24 Οκτωβρίου (ήδη έχει ξεκινήσει σε επιλεγμένη διανομή), αλλά και την πρεμιέρα της στην Ελλάδα, ο γνωστός chef δίνει ραντεβού αυτή την Κυριακή σε γνωστό εμπορικό κέντρο προκειμένου να μοιραστεί τις γνώσεις του, όπως και να βοηθήσει άτομα που έχουν ανάγκη.

Πώς θα γίνει αυτό; Με μια εκδήλωση που θα έχει διπλό χαρακτήρα. Ο τηλεοπτικός Dr. Cook, από τις 11.00 έως τις 12.00, θα υποδεχτεί τους μικρούς φίλους του για να τους μυήσει σε εκλεκτά μαγειρέματα, εμπνευσμένα από την ταινία – και όχι μόνο, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο stage, κατακλυσμένο από τους βασικούς ήρωες, τα φοβερά και τρομερά «τροφοζώα».

Ιδέες για πάρτι

Εκεί, οι μικροί μάγειρες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βήμα βήμα πώς μπορούν να δημιουργήσουν, μεταξύ άλλων, ένα ιδιαίτερο καλαμάκι-κεφτεδάκι και tortilla wraps, πρωτότυπες ιδέες για τα παιδικά πάρτι. Από τις 11.00 έως τις 14.00 όμως παρούσα θα είναι και η εθελοντική οργάνωση «We Cook for Good», μια ομάδα νέων ανθρώπων που μοιράζονται το αχόρταγο πάθος για τη μαγειρική και τη διαρκή όρεξη για κοινωνική προσφορά. Οι εθελοντές θα συγκεντρώνουν το φρεσκομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό που θα έχουν ετοιμάσει όσοι βρεθούν στο εμπορικό κέντρο, το οποίο θα διαθέσουν σε όσους το έχουν ανάγκη.nbnvhgjvmngf1

Τα φαγητά που θα προσφέρονται πρέπει να είναι συσκευασμένα σε ατομικές ή οικογενειακές μερίδες, να αποφεύγονται οι πολλές σάλτσες ή συστατικά που αλλοιώνονται εύκολα εκτός ψυγείου, ενώ σε κάθε συσκευασία θα πρέπει να αναγράφεται το είδος του φαγητού και ο αριθμός των μερίδων. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν κάποιες εκατοντάδες μερίδες, ώστε να προσφερθούν σε ιδρύματα και οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η υπόθεση

Οσο για την ταινία, θα βγει στους κινηματογράφους την επόμενη Πέμπτη και σε 3D. Το όνειρο του Flint ήταν ανέκαθεν να αναγνωριστεί ως μέγας εφευρέτης, αλλά όλα αλλάζουν όταν ανακαλύπτει ότι η κακόφημη μηχανή του -η οποία μετατρέπει το νερό σε φαγητό- εξακολουθεί να λειτουργεί, παράγοντας μεταλλαγμένα υβρίδια τροφίμων, τα τροφοζώα. Ο Flint και οι φίλοι του αναλαμβάνουν μία ακόμη διασκεδαστική αποστολή, παλεύοντας με πεινασμένους τάκοντιλ, γαριμπατζήδες, ιπποπατάτους, τυροαράχνες και άλλα εξωτικά τυροζώα!

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Πρόβα αγάπης για τα παιδιά της «Κιβωτού»

nbnvhgjvmngf6Στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» αφιερώνουν τη γενική δοκιμή τους την ερχόμενη Πέμπτη οι συντελεστές της παράστασης «Κατάδικός μου». Μία ημέρα πριν από την επίσημη πρεμιέρα τους, η Ελένη Ράντου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Μιχάλης Ιατρόπουλος, ο Δημήτρης Καπετανάκος και ο Μπάμπης Γιωτόπουλος θα παίξουν αφιλοκερδώς, στηρίζοντας το έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.

Οι θεατές, αντί εισιτηρίου, καλούνται να προσκομίσουν την ίδια ημέρα στο ταμείο του θεάτρου Διάνα είδη πρώτης ανάγκης για παιδιά. Σε αυτά περιλαμβάνονται σνακ για το σχολείο, όπως κρουασάν, μπισκότα, χυμοί και γάλα, είδη προσωπικής υγιεινής, προϊόντα καθαρισμού και βεβαίως φάρμακα και φαρμακευτικά υλικά, όπως γάζες, θερμόμετρα και καθαρό οινόπνευμα.

Οι κρατήσεις των θέσεων για τη γενική δοκιμή της παράστασης, που επιστρέφει στη σκηνή της οδού Ιπποκράτους για τρίτη συνεχή χρονιά, θα γίνονται στο ταμείο του θεάτρου την ίδια ημέρα, από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 17.30 έως τις 21.30, ενώ θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου εθελοντές από την «Κιβωτό του Κόσμου» θα βρίσκονται στον χώρο του θεάτρου προκειμένου να συγκεντρώσουν τα προσφερόμενα είδη. Το έργο «Κατάδικός μου», το οποίο έγραψαν η Ελένη Ράντου, η Σάρα Γανωτή και ο Νίκος Σταυρακούδης, τιμήθηκε το 2012 με βραβείο δραματουργίας ελληνικού έργου «Κάρολος Κουν». Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Παλουμπής.

Η.Μ.

Συναυλία για τους αστέγους από τον Κιάμο

nbnvhgjvmngf4Ο Πάνος Κιάμος τραγουδάει για τους αστέγους. Ο δημοφιλής τραγουδιστής εδώ και αρκετό καιρό σκεφτόταν να κάνει μια φιλανθρωπική συναυλία για όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν έχουν καν στέγη. Ο καλλιτέχνης ευαισθητοποιήθηκε μάλιστα ακόμη περισσότερο, όταν είδε από κοντά πώς ζουν κάποιοι άνθρωποι. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στους «σκοτεινούς» δρόμους του κέντρου της πόλης, στο Μεταξουργείο, στην Ομόνοια, στην Πειραιώς και την Αθηνάς μαζί με τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Ρήγο και γύρισαν ένα τολμηρό, αληθινό και συγκινητικό video clip για το τραγούδι «Δεν θέλω επαφή». Θέμα του μια εναλλακτική ερωτική ιστορία, από αυτές που χτίζονται στο περιθώριο της μεγάλης πόλης, ανάμεσα σε οίκους ανοχής, αστέγους, εξαρτημένους από τα ναρκωτικά κι όλα τα άλλα που συνήθως κρύβονται κάτω από το χαλάκι της καθημερινότητάς μας. Εκεί λοιπόν ο Πάνος Κιάμος είδε από κοντά μοναχικούς ανθρώπους και σώματα που ζητούν απεγνωσμένα την ανθρώπινη επαφή, για να αμυνθούν και να επιβιώσουν κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Ετσι λοιπόν το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί συναυλία, τα χρήματα της οποίας θα δοθούν σε ανθρώπους που περνούν δύσκολα.

ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....