Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

«Επιχείρηση Μπέντζαμιν Μπάτον»

Οι μεγιστάνες που έχουν βάλει στόχο ζωής και επενδύουν ολόκληρες περιουσίες για την ανακάλυψη του μυστικού της μακροζωίας.


Οταν έχεις πολλά λεφτά, μπορείς να αποκτήσεις τα πάντα, εκτός από ένα. Την αθανασία. Κι επειδή καλά τα κότερα, οι επαύλεις, οι επιχειρήσεις-κολοσσοί, τα πάρτι και τα ταξίδια, αλλά μπροστά στον θάνατο όλοι είμαστε ίσοι, όλο και περισσότεροι αγχωμένοι μεγιστάνες επενδύουν τεράστια κεφάλαια προκειμένου να βρεθεί το ελιξίριο της μακροζωίας προτού περάσει η περιουσία τους στα χέρια των κληρονόμων!


Λάρι Πέιτζ


Calico: Το πρότζεκτ υγείας και ευημερίας κατά του γήρατος


Αφού κατέκτησε τον κόσμο της διαδικτυακής αναζήτησης, τώρα ο συνιδρυτής της Google έχει βγει στην αναζήτηση ο ίδιος, κυνηγώντας το όνειρο της αιώνιας ζωής. Ο Λάρι Πέιτζ ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία του με τον πρόεδρο της Apple, Αρθουρ Λέβινσον, για την υλοποίηση ενός πρότζεκτ υγείας και ευημερίας, με την ονομασία Calico. Στόχος του πρότζεκτ θα είναι να αντιμετωπίσει την «πρόκληση της γήρανσης και των σχετικών παθήσεων» και προς την κατεύθυνση αυτή θα χρησιμοποιηθούν οι γνώσεις και τα εργαλεία από την εταιρία βιοτεχνολογίας του Λέβινσον, Genentech. Οι επιστήμονες θα αναζητήσουν θεραπείες για ασθένειες που σχετίζονται άμεσα με το γήρας.


«Η αρρώστια και τα γηρατειά έχουν αντίκτυπο σε όλες τις οικογένειες. Με μακροπρόθεσμες μελέτες πάνω σε τομείς της υγείας και της βιοτεχνολογίας πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε εκατομμύρια ζωές» δήλωσε ο Πέιτζ ανακοινώνοντας το νέο εγχείρημά του.


«Αν και πρόκειται εμφανώς για ένα μακροπρόθεσμο στοίχημα, πιστεύω ότι μπορούμε να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, θέτοντας τους σωστούς στόχους και επιστρατεύοντας τους σωστούς ανθρώπους» τόνισε ο συνιδρυτής της Google, ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από μία σπάνια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει τις φωνητικές χορδές του, καθώς και από μία φλεγμονώδη πάθηση του θυρεοειδούς, που λέγεται θυρεοειδίτιδα Χασιμότο. Παρά το γεγονός ότι ο Πέιτζ δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό που θα επενδυθεί στο στοίχημα της αθανασίας, υπονόησε ότι το ποσό αυτό δεν θα είναι αστρονομικό.


«Παρακαλώ σημειώστε ότι νέες επενδύσεις όπως αυτή είναι πολύ μικρές σε σχέση με τον κύριο κορμό της επιχείρησής μας» δήλωσε χαρακτηριστικά, σε μια προσπάθεια μάλλον να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών της Google που θα προτιμούσαν να δουν την κολοσσιαία εταιρία να μεγιστοποιεί τα κέρδη της παρά να επιδίδεται σε εγχειρήματα που ενδεχομένως να μην αποδώσουν ποτέ καρπούς.


Σεργκέι Μπριν


Εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για λύσεις κατά του θανάτου!


Πολύ πριν ο συνεταίρος του ανακαλύψει ότι υπάρχουν και άλλου τύπου επενδύσεις μέσα στη Σίλικον Βάλεϊ, ο Σεργκέι Μπριν είχε αναζητήσει νέες τεχνολογικές ευκαιρίες που να βρίσκονται στο «μεταίχμιο της εφαρμοσιμότητας», όπως τις είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος. Στο πλαίσιο αυτό, χορηγεί με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το Πανεπιστήμιο Singularity, το οποίο βρίσκεται μέσα στο Ερευνητικό Πάρκο της ΝΑSΑ και πραγματοποιεί εβδομαδιαία σεμινάρια (με πενταψήφια δίδακτρα) σχετικά με τις δυνατότητες της τεχνολογίας να δώσει λύσεις σε γιγάντιες προκλήσεις της ανθρωπότητας. Μεταξύ αυτών η γήρανση και ο θάνατος.


Την ίδια στιγμή, ο Μπριν προσέλαβε τον μελλοντολόγο Ρέι Κούρζγουεϊλ για να αναλάβει τη διεύθυνση του τμήματος μηχανικής της Google. Ο Αμερικανός μελλοντολόγος έχει προβλέψει ότι οι άνθρωποι θα συγχωνευθούν με τους υπολογιστές μέσα στις επόμενες λίγες δεκαετίες και θα γίνουν αθάνατα υπερπλάσματα. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο συνιδρυτής της Google επέλεξε να παντρευτεί στο ιδιωτικό νησί που διαθέτει ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ στις Μπαχάμες (όπου ο πασίγνωστος μάγος έχει δηλώσει ότι ανακάλυψε την πηγή της νιότης). Αν λοιπόν αποτύχουν οι έρευνες των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Singularity, ο Σεργκέι Μπριν έχει επενδύσει σε δημόσιες σχέσεις που θα του εξασφαλίσουν το ελιξίριο της μακροζωίας.


Λάρι Ελισον


Ο Mr Oracle θεωρεί τον χάρο επιχειρηματικό αντίπαλο


«Ο θάνατος με θυμώνει πολύ» έχει παραδεχτεί ο Λάρι Ελισον, γενικός διευθυντής της Oracle. «Δεν έχει κανένα νόημα για μένα. Ο θάνατος ποτέ δεν είχε νόημα για μένα. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να είναι εδώ και αμέσως μετά να εξαφανίζεται; Απλώς να μην είναι εδώ;»


Με τα υπαρξιακά αυτά ζητήματα να τον βασανίζουν, ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο (με την περιουσία του να εκτιμάται στα 33 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes») αποφάσισε ναι ιδρύσει μία οργάνωση που στόχο έχει να βάλει τέλος στο… τέλος.
 
«Στόχος είναι, αν μη τι άλλο, να καταλάβουμε τις διαδικασίες εξέλιξης της ζωής και τους μηχανισμούς πίσω από τις ασθένειες και τις αναπηρίες που σχετίζονται με το γήρας» έχει δηλώσει ο μεγιστάνας της Σίλικον Βάλεϊ, που μέσω της οργάνωσης Ellison Medical Foundation επενδύει ετησίως 30.000.000 ευρώ για να καταφέρει κάποια στιγμή να μπορεί με τα δισεκατομμύριά του να αγοράζει χρόνια ζωής. Οχι τυχαία, ο βιογράφος του αναφέρει ότι «ο Ελισον αντιμετωπίζει τον θάνατο ως έναν άλλου είδους επιχειρηματικό αντίπαλο που πρέπει να κατατροπώσει».


Πολ Γκλεν


Αποκωδικοποιώντας τους μηχανισμούς της γήρανσης


Ο Αμερικανός επενδυτής Πολ Γκλεν υπήρξε ένας από τους πρώτους που ενδιαφέρθηκαν για την αποκωδικοποίηση των βιολογικών μηχανισμών γήρανσης. Ηταν το 1965 όταν ίδρυσε το Glenn Foundation for Medical Research, με το οποίο αποσκοπεί στην παράταση των παραγωγικών και ποιοτικών χρόνων ζωής των ανθρώπων. Το ίδρυμά του έχει χορηγήσει συνολικά 4.000.000 δολάρια σε επιστημονικά εργαστήρια μεγάλων Πανεπιστημίων (Χάρβαρντ, Πρίνστον, ΜΙΤ, Στάνφορντ και άλλα) για την υποστήριξη σημαντικών ερευνών προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ από το 2007 απονέμει βραβεία ύψους 60.000 δολαρίων σε ανεξάρτητους επιστήμονες που θεωρεί ότι αξίζουν υποστήριξη. Ο Γκλεν δεν αποκλείει να γίνει πραγματικότητα το φαινόμενο «Μπέντζαμιν Μπάτον» της ομώνυμης ταινίας (δηλαδή αναστροφή της διαδικασίας γήρανσης), δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι της σχολής που πιστεύει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο!» Οχι τυχαία, επιχορηγεί και τις έρευνες του Ιδρύματος Μαθουσάλα, του οποίου ο συνιδρυτής Ομπρεϊ ντε Γκρέι έχει δηλώσει: «Ο πρώτος άνθρωπος που θα γιορτάσει τα χιλιοστά του γενέθλια έχει ήδη γεννηθεί!»


Ντμίτρι Ιτσκοφ


Η «Πρωτοβουλία 2045» με στόχο τους ανθρώπους-ρομπότ


Ο 32χρονος Ρώσος πολυεκατομμυριούχος όχι μόνο έχει αρχίσει μεγαλεπήβολο πρότζεκτ για την επίτευξη της αθανασίας, αλλά έχει προβλέψει και πότε θα ολοκληρωθεί αυτό: το 2045. Το έχει ονομάσει «Πρωτοβουλία 2045» και αναφέρει ξεκάθαρα ότι «κύριοι στόχοι είναι η δημιουργία τεχνολογιών που θα επιτρέπουν τη μεταφορά της προσωπικότητας ενός ατόμου σε έναν πιο προηγμένο μη-βιολογικό φορέα (βλέπε ρομπότ) και την παράταση της ζωής μέχρι το σημείο της αθανασίας». Οπως εξηγεί, για την επίτευξη της αιώνιας ζωής θα είναι απαραίτητη η απάρνηση του βιολογικού σώματος και η μετοίκηση του εγκεφάλου σε ένα τεχνητό, μηχανικό σώμα το συντομότερο δυνατό. Φυσικά, το τσιπάρισμα του εγκεφάλου και η μεταφόρτωσή του σε ένα ανθρωποειδές και βιονικό άβαταρ θα συνεπάγεται και το αντίστοιχο τίμημα, αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για έναν δισεκατομμυριούχο.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...