Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Ρομά αρπάζουν μωράκια!

Το ανώνυμο τηλεφώνημα που οδήγησε τις Αρχές στα ίχνη του ξανθού αγγέλου, τα αγνοούμενα παιδιά και οι αντιφάσεις.

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως μετά τον εντοπισμό του τετράχρονου κοριτσιού που εντόπισαν οι αστυνομικοί στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα. Ολα δείχνουν ότι το κατάξανθο και με πράσινα μάτια παιδί είχε απαχθεί μόλις γεννήθηκε, από το ζευγάρι των Ρομά που εμφανίζονταν ως γονείς του. Ομως, το αντρόγυνο κρύβει πίσω του μια ολόκληρη «βιομηχανία παραγωγής» άλλων 14 παιδιών (!), για τα οποία εισέπραττε επιδόματα, αλλά δεν έχουν εντοπιστεί, ενώ αποκαλύφθηκε ότι οι δυο τους εμφανίζονταν με πολλές ταυτότητες και διατηρούσαν τουλάχιστον τρεις οικογενειακές μερίδες, πράγμα που κάνει τις Αρχές να διερευνούν την ύπαρξη κυκλώματος με εμπλοκή κρατικών υπαλλήλων.


Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα αποκάλυπτε η έρευνα στον καταυλισμό, η οποία ξεκίνησε από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λάρισας για ένα κοριτσάκι που ζει με τους Τσιγγάνους, αλλά δεν είναι Τσιγγανόπουλο. Πράγματι, η μικρούλα βρέθηκε στο παράπηγμα ενός 39χρονου και μιας 40χρονης και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν είχε την παραμικρή ομοιότητα μαζί τους. Οι εξετάσεις DNA, στις οποίες υποβλήθηκαν, επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε συμβατότητα των γενετικών στοιχείων με αυτά των «γονιών» της.


Ο υποτιθέμενος «πατέρας» έριξε τα βάρη στη σύζυγό του, η οποία προσπάθησε να παραπλανήσει με διάφορους τρόπους τους αστυνομικούς. Αν και αρχικά ισχυρίστηκε ότι απέκτησε το παιδί με έναν ξανθό γαλανομάτη Καναδό, στη συνέχεια είπε ότι το αγόρασε από έναν Βούλγαρο και μετά ότι το βρήκε έξω από ένα σούπερ μάρκετ! Αναγκάστηκαν όμως και οι δύο να ομολογήσουν ότι είχαν απαγάγει το κορίτσι μόλις γεννήθηκε, το 2009! Οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν τους βιολογικούς γονείς της μικρούλας.


Το ερώτημα το οποίο καλούνται να απαντήσουν αφορά το πώς βρέθηκε στα χέρια των Τσιγγάνων το πιστοποιητικό γεννήσεως της τετράχρονης, το οποίο κατάφεραν να υφαρπάξουν μαζί με τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και βάπτισης από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων. Διερευνούν μάλιστα το ενδεχόμενο να συνεργάστηκαν με κάποιον δημοτικό υπάλληλο που τους τα παρέδωσε! Με αυτά τα χαρτιά, το ζευγάρι κατάφερε να εκδώσει μέχρι και ΑΦΜ στο όνομα του κοριτσιού, το οποίο ερευνάται πού και πώς χρησιμοποιήθηκε.


Γέννησε τρία παιδιά σε έξι μήνες!


Στο μικροσκόπιο μπαίνουν ακόμη αστυνομικά τμήματα και οι Υπηρεσίες δύο Δήμων, καθώς η έρευνα αποκάλυψε ότι η 40χρονη Τσιγγάνα χρησιμοποιεί δύο δελτία αστυνομικής ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία εκδόθηκαν νόμιμα, χωρίς να έχει εξακριβωθεί ακόμη με ποια πιστοποιητικά. Μάλιστα, διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες! Στη μία, στον Δήμο Λαρισαίων, εμφανίζεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών κι ενός αγοριού, ενώ στην άλλη, στον Δήμο Τρικκαίων, ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών.


Στις μερίδες, η 40χρονη φέρεται να γέννησε τρία παιδιά από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο του 1993 και άλλα τρία από τον Οκτώβριο του 1994 έως τον Φεβρουάριο του 1995! Εμφανίζεται, δηλαδή, να γεννούσε κάθε μήνα αλλά αυτό πέρασε απαρατήρητο (;) από τους αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους! Μια τρίτη οικογενειακή μερίδα, στον Δήμο Φαρσάλων, διατηρεί και ο 39χρονος σύζυγός της που εμφανίζεται ως πατέρας άλλων τεσσάρων παιδιών!


Από αυτά ωστόσο έχουν εντοπιστεί μόνο τέσσερα και οι άνδρες της Ασφάλειας ερευνούν αν και πόσα από τα υπόλοιπα υπήρξαν στην πραγματικότητα, πώς βρέθηκαν στα χέρια του ζευγαριού και αν πουλήθηκαν σε άκληρα ζευγάρια. Οποια κι αν ήταν η τύχη τους πάντως, οι «γονείς» είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν επίδομα ύψους 2.800 ευρώ για τα 14 παιδιά που φέρονται να είχαν! Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.


Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το κοριτσάκι


Το πανέμορφο κοριτσάκι, που είναι εμφανώς ταραγμένο και με δυσκολία αρθρώνει μερικές ελληνικές λέξεις, παρακολουθείται από ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος του παρέχει ψυχολογική υποστήριξη. Με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, η επιμέλειά του αφαιρέθηκε προσωρινά από τους δύο κατηγορουμένους και η τετράχρονη θα φιλοξενηθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού».


Στο μεταξύ, με προφορική εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες της τετράχρονης σε μια προσπάθεια εντοπισμού των φυσικών γονιών της και παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε, να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και προσπαθούν να εξακριβώσουν αν -και πότε- είχε δηλωθεί εξαφάνιση για το κοριτσάκι, ενώ ενημερώθηκαν για την ανεύρεσή του και οι αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη.


ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...