Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Σαλονικιός «βασιλιάς» του YouTube!

Πως ο Παύλος Ταγκάλογλου από εθελοντής στο Κόσοβο βρέθηκε στη κορυφή της μουσικής σκηνής. – «Χρυσό» με το βιντεοκλίπ «Together»!

Το όνομά του βρίσκεται πίσω από τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες της χρονιάς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα περισσότερα τραγούδια του συγκεντρώνουν στο YouTube εκατομμύρια views, από φαν που παρακολουθούν τη σπουδαία καριέρα του. Οι μουσικόφιλοι τον ξέρουν με το ψευδώνυμό του: Etostone. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν πως πίσω από αυτό βρίσκεται ο Θεσσαλονικιός Παύλος Ταγκάλογλου, ένας νεαρός καλλιτέχνης που για να καταφέρει να αρχίσει την καριέρα του και να φτάσει να ξεχωρίσει στο Λος Αντζελες χρειάστηκε ακόμη και να καταταγεί εθελοντής στο Κόσοβο!
Η μουσική για τον Παύλο είναι πάθος, αγάπη και έκφραση συναισθημάτων και ψυχής. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται έντονα στα τραγούδια του και στην καλλιτεχνική πορεία του.


Και ποιος δεν έχει σιγοτραγουδήσει τη μεγάλη επιτυχία της Τάμτα «Κοίτα με» ή το «Σε θέλω πιο σέξι» του Νίκου Γκάνου. Και ποιος δεν έχει χορέψει το «Can U Feel iT» ή δεν έχει ταξιδέψει με το «Together», το βιντεοκλίπ του οποίου ψηφίστηκε ως το καλύτερο στον κόσμο για το 2013, σε διαγωνισμό στο Λος Αντζελες.


«Λατρεύω τη μουσική. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτήν. Θα μπορούσα να κάνω και τη μεγαλύτερη τρέλα, αρκεί να είμαι πλημμυρισμένος από νότες και μουσικούς ήχους» εκμυστηρεύεται στην «Espresso της Κυριακής» ο Etostone, ο οποίος προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα για να φτιάξει το πρώτο του στούντιο βρέθηκε ως εθελοντής φαντάρος στο «πληγωμένο» Κόσοβο σε μια εποχή που η χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου σε βόμβες και πυρομαχικά, κατά τη διάρκεια του πολέμου, αποτελούσε για πολλούς την αιτία για τα ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά λευχαιμίας και άλλων μορφών καρκίνου στην περιοχή.


«Το 2000 πήγα φαντάρος στον Αυλώνα, ήμουν οδηγός μέσου άρματος. Εκατσα εννέα μήνες στην Ελλάδα και μετά βρέθηκα εθελοντής στο Κόσοβο. Τότε δεν πατούσε κανένας εκεί γιατί υπήρχαν φόβοι λόγω των πυρηνικών και του ουρανίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν άτομα τα οποία να θέλουν να πάνε. Ετσι αποφάσισα να πάω. Το είχα κάνει καθαρά για τα χρήματα, ήταν πολλά τότε. Είχα βάλει στόχο να αποκτήσω το πρώτο μου στούντιο και ήταν μια αρχή για μένα».


Για να έχει το δικό του στούντιο, μέσα στο οποίο θα ηχογραφούσε τις δικές του μουσικές προτάσεις, ο Παύλος Ταγκάλογλου ή Etostone ήταν αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά, όπου έβρισκε, αρκεί να συγκέντρωνε γρήγορα τα χρήματα που απαιτούνταν ώστε να το εξοπλίσει με τα τελευταίου τύπου μηχανήματα. «Με όνειρο να αποκτήσω το δικό μου στούντιο ήμουν αποφασισμένος να κάνω την οποιαδήποτε δουλειά που θα με βοηθούσε να φτάσω στον στόχο μου. Ετσι έχω κάνει διάφορες δουλειές, όπως ιδιαίτερα μουσικής σε παιδιά, τεχνικός δικτύων, ενώ το 2005 αποφάσισα να γίνω οδηγός ταξί στο αυτοκίνητο του πατέρα μου. Δούλευα για οκτώ χρόνια στο ταξί. Καθημερινά για τουλάχιστον έξι ώρες έπιανα το τιμόνι και μετά πήγαινα στο στούντιο για να γράψω μουσική ή να ετοιμάσω τους χώρους. Από το 2012 όμως ζω αποκλειστικά και μόνο από τη μουσική μου» εξηγεί ο Etostone.


Από τον ΛεΠα στις Τάμτα και Demy


Επίσημα στον χώρο της δισκογραφίας ο Παύλος Ταγκάλογλου εμφανίστηκε το 1998 με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Methorios 1512. «Η πρώτη μου δουλειά ήταν για το περιοδικό “Lemon” με το κομμάτι “The Knights of the round table”. Δύο χρόνια αργότερα έγινα ο Etostone» εξηγεί ο καλλιτέχνης, που για δύο συνεχόμενες χρονιές βρέθηκε στη λίστα με τους καλύτερους djs του κόσμου. «Βρέθηκα για δύο χρονιές στη λίστα με τους Τop 150 djs του διάσημου βρετανικού περιοδικού “DJ Magazine”. Είχα κυκλοφορήσει πάνω από 140 κομμάτια παγκοσμίως σε διάφορα είδη μουσικής και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Αισθάνομαι υπερήφανος για αυτές τις θέσεις σε έναν άκρως ανταγωνιστικό χώρο, όπου συνεχώς βγαίνουν καινούργια πρόσωπα».


Μεγάλη είναι η αναγνώριση του Etostone και στην ελληνική μουσική βιομηχανία, αφού έχει συνεργαστεί με σπουδαίους νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα. «Η πρώτη μου συνεργασία ήταν με τους Master Tempo και τον Λευτέρη Πανταζή στο τραγούδι τους “Πάντα ζεις”, όπου μου είχαν ζητήσει να κάνω τότε την ενορχήστρωση του κομματιού. Το 2009 συνεργάστηκα με την Τάμτα στο “Κοίτα με” και το “Φύγε”, όπου είχα γράψει τη μουσική και τους στίχους. Την εποχή εκείνη έκανα και το remix για τις Δυτικές συνοικίες και το τραγούδι τους “Καλοκαιρινά ραντεβού”. Μετά έδωσα ένα τραγούδι μου, στίχους και μουσική, στον Νίκο Γκάνο, το “Σε θέλω πιο σέξι”. Εχω κάνει επίσης το remix για Χατζηγιάννη και Μηδενιστή στο τραγούδι του “Σε έναν τοίχο”. Πρόσφατα συνεργάστηκα και με το γνωστό ως golden girl της ελληνικής pop σκηνής, την Demy, για το remix του τραγουδιού “Μένω”. Εχω γράψει επίσης μουσική για soundtracks και ντοκιμαντέρ, όπως το “Μίνωες” για την ελληνική τηλεόραση της ΕΤ1».


Παγκόσμια αναγνώριση σε διαγωνισμό στις ΗΠΑ


Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του «Can U Feel iT» πέρασε πολύ γρήγορα σε όλα τα μεγάλα ραδιόφωνα της Ελλάδας, ενώ στα φωνητικά του τραγουδιού είναι ο διάσημος Ιταλός FAB (Fabrizio Levita), ο οποίος έχει φτάσει στο Top10 του Dance Chart της Γερμανίας. Ο Etostone έχει δώσει τραγούδια του και σε διάσημους καλλιτέχνες στη γειτονική Βουλγαρία, με τη μεγάλη επιτυχία του «Μόνο εμείς» να μεταφράζεται στα βουλγαρικά και να ερμηνεύεται από την πασίγνωστη Gloria με τίτλο «Grad na Greha». Το «Grad na Greha» έγινε πολύ μεγάλη επιτυχία στη Βουλγαρία το 2006. Επίσης η μεγάλη επιτυχία του «Κοίτα με» που ερμηνεύει η Τάμτα πέρασε στην επίσης διάσημη Βουλγάρα ερμηνεύτρια Maria με τίτλο «Vsichko e Plateno».


Μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της καριέρας του ήταν και το 2012, όταν κυκλοφόρησε το single του με τον τίτλο «Together». «Το τραγούδι έφτασε μέσα σε μία εβδομάδα Νο1 σε πωλήσεις στα iTunes Charts, στο Top 10 του MAD TV, video clip of the week στο ελληνικό MTV, ενώ ξεπέρασε τις 2.300.000 προβολές συνολικά στο YouΤube, κερδίζοντας για πρώτη φορά τη διάκριση για τα ελληνικά δεδομένα καλύτερο βίντεο της ημέρας στο Vimeo, καθώς επίσης και στα επίσημα charts των ελληνικών ραδιοφώνων στις υψηλότερες θέσεις», μας εξηγεί ο Etostone.


Το συγκεκριμένο βίντεο χάρισε άλλη μια καταξίωση στον Ελληνα καλλιτέχνη, αφού έφτασε να κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου βιντεοκλίπ στον κόσμο για το 2013 στον διαγωνισμό της Action Cut που διεξάγετε στο Λος Αντζελες. «Στον ίδιο διαγωνισμό το “Together” ήταν επίσης υποψήφιο για τη διάκριση καλύτερη ταινία μικρού μήκους. Το βιντεοκλίπ θεωρείται η ακριβότερη και μεγαλύτερη παραγωγή που έγινε ποτέ για Ελληνα καλλιτέχνη. Η παραγωγή του έγινε από την Pantheon Pictures που εδρεύει στην Πράγα, σε σκηνοθεσία του Juan David Salazar» καταλήγει ο Etostone, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Eonia Records, ενός digital label και της παραγωγικής εταιρίας βίντεο Eonia Dreams με πρώτο βιντεοκλίπ το «For Eternity» το 2012.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...