Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

Χονγκ Κονγκ: Ενα μαγευτικό ταξίδι γεμάτο με αρώματα και γεύσεις

Αποτελεί τον προορισμό-ορόσημο για κάθε ταξιδιώτη και συνδυάζει τις γαστρονομικές εκπλήξεις με τις ανέσεις και την πολυτέλεια.


Το Χονγκ Κονγκ είναι συνώνυμο πληθώρας συναρπαστικών πραγμάτων και αποτελεί προορισμό-ορόσημο στην ατζέντα οποιουδήποτε ταξιδιώτη. Εάν αγαπάτε την Ανατολή και τις παραδόσεις της, αλλά δεν θέλετε να χάσετε τις ανέσεις σας και αδημονείτε για γαστρονομικές εκπλήξεις και δυτική πολυτέλεια (που δεν έχετε γευτεί ποτέ), τότε το Χονγκ Κονγκ σάς περιμένει και να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν άπλετες επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας.


Εκτός από υπερπολυτελή ξενοδοχεία, βραβευμένα εστιατόρια, μαγαζιά μεγάλων οίκων, θα εκπλαγείτε σίγουρα από την ομορφιά του τοπίου και τη θέα από τους πελώριους ουρανοξύστες του. Πρωτίστως όμως το Χονγκ Κονγκ ως προορισμός είναι ο παράδεισος των foodies. Με 61 βραβευμένα εστιατόρια με αστέρια Michelin μπορείς να αναμένεις γαστρονομικές εκπλήξεις οι οποίες κυμαίνονται από το παραδοσιακό dim sum έως τη μοριακή κουζίνα. Τα εστιατόρια της πόλης ξεχωρίζουν για τους αναγνωρισμένους σεφ, τα φίνα υλικά που χρησιμοποιούνται, τις προχωρημένες τεχνικές και τα δυσεύρετα κρασιά τους.


Η κουζίνα του συγκεκριμένου τόπου έχει μεγάλο μαγειρικό αλλά και πολιτισμικό ενδιαφέρον. Δεν είναι τυχαίο που έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό σε όλη την Ανατολή. Οντας βρετανική αποικία μέχρι πρόσφατα, είναι ολοφάνερες οι δυτικές επιρροές στον τρόπο με τον οποίο γευματίζουν οι ντόπιοι, αλλά και στην ευφάνταστη κουζίνα που πρόκειται για ένα αμάλγαμα φαγητού Cantonese και βρετανικών παραδόσεων, όπως το απογευματινό τσάι.


Για τον επισκέπτη είναι πολύ ενδιαφέροντες οι υπαίθριοι πάγκοι στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, απ’ όπου μπορεί να προμηθευτεί μικρογεύματα, με highlight το παραδοσιακό siu yeh, το οποίο ταιριάζει γάντι στη νοοτροπία του Ελληνα τουρίστα, ο οποίος θεωρεί πολυτέλεια το να γευματίζει  αργά το βράδυ. «Siu yeh» σημαίνει «μεσονύκτιο σνακ» και σερβίρεται σε εστιατόρια, αλλά μπορείς να το αγοράσεις και από τον δρόμο. Πρόκειται για ένα γεύμα μετά το βραδινό, που πολλοί το τρώνε ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα.


Ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια του Χονγκ Κονγκ (που δεν πρέπει να χάσετε) είναι το Ryugin. Διαθέτει άψογη θέα στη δυτική πλευρά του λιμανιού Kowloon και τα πιάτα του επικεντρώνονται σε εξωτικά εδέσματα, επιμελημένα από τον δημοφιλή και βραβευμένο σεφ Seiji Yamamoto. Επόμενος σταθμός, το εστιατόριο Caprice στο ξενοδοχείο «Four seasons». Ολοι οι κριτικοί γαστρονομίας πίνουν νερό στο όνομα του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin εστιατορίου με το μεγαλύτερο κελάρι κρασιών και την πιο πλούσια ποικιλία γαλλικών τυριών στο Χονγκ Κονγκ. Η κουζίνα είναι μοντέρνα γαλλική και το περιβάλλον παντρεύει περίφημα το κινεζικό στοιχείο με τη γαλλική αισθητική.


Στο «Langham place hotel» στεγάζεται άλλο ένα πολύ καλό εστιατόριο, το Ming Court, στο οποίο μπορείτε να γευτείτε αυθεντική Cantonese cuisine, όπως επίσης και πολύ φημισμένο food & wine pairing. Τέλος, το αγαπημένο για την αυθεντική τοπική κουζίνα του σε συνδυασμό με το περιβάλλον και τα δύο αστέρια Michelin είναι το εστιατόριο Man Wah, το οποίο συνδυάζει πανοραμική θέα στο λιμάνι Victoria και παραδοσιακά, καλοφτιαγμένα πιάτα.


Για τη διαμονή σας επιλέξτε το «Μandarin Oriental», στο οποίο στεγάζεται το παραπάνω εστιατόριο. Από το 1963 το συγκεκριμένο ξενοδοχείο συνδυάζει ιστορία, στιλ και παράδοση με ένα απαράμιλλο τρόπο και είναι συνώνυμο της πολυτέλειας και των πολύ καλών παροχών στον πελάτη. Το παλαιότερο όμως ξενοδοχείο του Χονγκ Κονγκ είναι το θρυλικό «Peninsula», το οποίο συντηρεί μέχρι σήμερα τη φήμη του πιο αριστοκρατικού ξενοδοχείου, με μεγάλη παράδοση στη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση πελατών. Περίφημα δείπνα στα εστιατόριά του αλλά και ένα spa υψηλών προδιαγραφών είναι από τα δυνατά του χαρτιά.


Η σουίτα peninsula, που βρίσκεται στον 26ο όροφο του ξενοδοχείου είναι η πιο φαντασμαγορική σουίτα της πόλης. Διαθέτει ένα τεράστιο υπνοδωμάτιο με εντυπωσιακό, μαρμάρινο μπάνιο, και από αυτήν μπορείς να χαζέψεις τη μοναδική πανοραμική θέα σε όλο το λιμάνι Victoria. Ωρες ολόκληρες μπορεί κάποιος να περάσει μέσα σε αυτό το δωμάτιο απολαμβάνοντας τη θέα είτε από το μπαλκόνι ή από οποιαδήποτε γωνιά της σουίτας.


@ Editor’s tip:


Η περιοχή που αυτή τη στιγμή θεωρείται η πιο hot και πρωτοποριακή είναι η Che Wan Chai. Καινούργια ξενοδοχεία και εστιατόρια έχουν κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων τους τελευταίους μήνες.


– Επισκεφτείτε οπωσδήποτε το καινούργιο εστιατόριο τάπας του Alain Devahive Tolosa, το οποίο ονομάζεται Catalunya.


– Δοκιμάστε οπωσδήποτε αλατισμένο μπακαλιάρο «cod esqueixada».


Ξενοδοχεία στα οποία πρέπει να ρίξετε μια ματιά είναι τα εξής:


– Το «Mira Moon» έχει ανοίξει πρόσφατα και οι εσωτερικοί του χώροι είναι πραγματικά παραμυθένιοι, εφόσον είναι εμπνευσμένοι από ένα παραμύθι δύο εραστών που έχουν χωρίσει και ο ένας βρίσκεται στη Γη και ο άλλος στο Φεγγάρι.


– «Hotel Indigo»


– «V Wanchai² Hotel»


Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλουν:
– Επισκεφτείτε οπωσδήποτε το Peak Tram, το οποίο λειτουργεί από το 1888. Είναι ένας αυθεντικός τρόπος για να γνωρίσετε την πλήρη ομορφιά του φυσικού τοπίου και να θαυμάσετε την πόλη από το πιο ψηλό της σημείο, σε 400 μέτρα ύψος.


Προορισμός για μικρούς και μεγάλους


Αλλος ένας σταθμός είναι η Disneyland, ειδικά αν επισκέπτεστε την πόλη με μικρά παιδιά. Εκεί θα βρείτε τους κλασικούς ήρωες του Disney αλλά και νέα παιχνίδια, εμπνευσμένα πάντα από την αυθεντική Disneyland της Καλιφόρνιας. Οσο για το lobby των golfers, το Hong Kong Golf Club εκτός του ότι φιλοξενεί ένα από τα πιο prestigious διεθνή τουρνουά προσφέρει παροχές υψηλών προδιαγραφών ακόμα και σε άτομα που δεν επιδίδονται στο σπορ. Γήπεδα του τένις, ωραία υπαίθρια και μη εστιατόρια, ποικιλία παιχνιδιών και προπάντων υπέροχη φύση, όπου μπορεί κάποιος να περάσει την ημέρα του ευχάριστα.


Μία από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες όταν επισκέπτομαι την πόλη είναι να εξερευνώ την ακτογραμμή και όλα τα διάσπαρτα νησάκια που πραγματικά κάνουν το Χονγκ Κονγκ να ξεχωρίζει. Νοικιάστε ένα αγωνιστικό yacht -είναι αρκετά σύνηθες- και νιώστε την αδρεναλίνη να ανεβαίνει, καθώς θα σκίζετε τα κύματα θαυμάζοντας το εντυπωσιακό λιμάνι.


Τέλος, επισκεφτείτε τον ολοκαίνουργιο ψηλότερο ουρανοξύστη της πόλης, Sky 100. Εάν δεν υποφέρετε από ιλίγγους και σας αρέσουν τα ύψη, από τον 100ό του όροφο θα θαυμάσετε την πόλη από ψηλά και όλα τα νησάκια θα σας φανούν σαν ένα όμορφο παζλ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....