Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Γοητεία στο πλατό με… πολλή μουσική

Ο παρουσιαστής του MTV Σπύρος Μαργαρίτης μιλάει για το όνειρό του που έγινε πραγματικότητα.

Ο Σπύρος Μαργαρίτης είναι ένας από τους παρουσιαστές του MTV Greece. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήρθε στην Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία, όταν μετακόμισε με την οικογένειά του από το «Big Apple» στη χώρα μας. Μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, ενώ ως πνεύμα ανήσυχο με διαρκείς αναζητήσεις συνεχίζει ακόμα τις σπουδές, με μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά.


Υστερα από κάποια χρόνια επαγγελματικής περιπλάνησης σε διάφορους κλάδους, σήμερα είναι παρουσιαστής του MTV Greece απολαμβάνοντας τη γοητεία της τηλεόρασης και προσπαθώντας ταυτόχρονα να ανταποκρίνεται διαρκώς στις προκλήσεις της μικρής οθόνης. Ο ίδιος μίλησε στην «Espresso της Κυριακής» για τη περιπέτειά του στα πλατό, τις στιγμές που ένιωσε αμήχανα και τα όνειρά του για το μέλλον.


– Πώς επέλεξες να κάνεις τηλεόραση;


Δεν ήταν επιδίωξή μου. Μετά τις σπουδές και το στρατιωτικό μου προσπαθούσα να βγάλω μια άκρη επαγγελματικά και ήμουν πολύ κοντά στο να φύγω για το εξωτερικό. Μέχρι τότε η μόνη μου επαφή με την τηλεόραση ήταν δύο-τρία διαφημιστικά για το χαρτζιλίκι. Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά μού ήρθε η πρόταση από το MTV. Το να έχεις μεγαλώσει παρακολουθώντας τις εκπομπές του MTV τη δεκαετία του ’90 δεν σου αφήνει και πολλές εναλλακτικές, όταν δέχεσαι μια τέτοια επαγγελματική πρόταση!

 

– Τι είναι αυτό που δεν θα έκανες στην τηλεόραση;


Οτιδήποτε θα στερούνταν ουσίας ή θα ήταν κάτι «φτηνό», σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια τουλάχιστον.

 

– Σε αγχώνουν τα νούμερα τηλεθέασης;


Προσπαθώ να μην τα σκέφτομαι, σε τέτοιο βαθμό τουλάχιστον που δεν θα με αγχώσουν. Ομως είναι ένα μέτρο σύγκρισης στη δουλειά μας και χαίρομαι να τα βλέπω ψηλά.

 

– Υπήρχαν φορές που ένιωσες αμήχανα;


Φυσικά! Τις πρώτες φορές που έβλεπα τον εαυτό μου στην οθόνη μού φαινόταν σχεδόν ξένη η εικόνα μου. Ακόμα περισσότερο, αν τύχαινε να με αναγνωρίσουν κάπου. Το ξεπέρασα, όταν (μετά το αρχικό σοκ από το να βλέπεις το πρόσωπό σου στην τηλεόραση) άρχισα να συνειδητοποιώ πως περισσότερη σημασία έχει το τι λες, παρά το πώς φαίνεσαι όταν το λες.

 

– Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο και ποια συνεργασία αποτελεί για εσένα όνειρο;


Το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να μπορέσω να δω διάφορα μέρη του κόσμου μέσα από τη δουλειά μου. Δεν ξέρω ακριβώς με ποια μορφή θα μπορούσε να γίνει αυτό, αλλά θα έδινα το εκατό τοις εκατό του εαυτού μου σε κάτι τέτοιο. Ονειρική συνεργασία είναι οποιαδήποτε μου επιτρέπει να δουλεύω μαζί με εμπνευσμένους ανθρώπους.

 

– Θεωρείς ότι η συνεργασία σου με το MTV είναι ένα από τα τρελά σου όνειρα που πραγματοποιήθηκε;


Πραγματικά μεγάλωσα με αυτό το κανάλι! Οταν σταμάτησε κάποια εποχή να εκπέμπει στην Ελλάδα, άνοιγα την τηλεόραση μόνο για καλή ταινία. Οτι θα γίνω κομμάτι του δεν το είχα φανταστεί ποτέ.

 

– Αν και η τηλεόραση έχει έντονο ανταγωνισμό, έχεις κάνει φιλίες;


Πολλές! Μέσα κι έξω από το MTV έχω γνωρίσει και έρθει κοντά με μοναδικούς ανθρώπους από πολλούς χώρους, κι αυτό είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι της δουλειάς.

 

– Σε βοήθησε η εξωτερική σου εμφάνιση ή κάποιες φορές το να είναι κανείς εμφανίσιμος είναι πρόβλημα στην καριέρα του;


Η εμφάνιση μετράει σε πολλά πράγματα στη ζωή, φυσικά και στη δουλειά, πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με μαζική έκθεση. Βέβαια όμορφα πρόσωπα έχει χορτάσει η τηλεόραση και το κοινό, οπότε σήμερα πρέπει να έχεις και κάτι να πεις. Νομίζω πως η εμφάνιση βοηθάει ανάλογα με το πόσο θέλει να βασιστεί ο καθένας πάνω της.

 

– Θα κυνηγούσες τα όνειρά σου στο εξωτερικό;


Βέβαια. Ζούμε σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του πλανήτη, ακόμα και με όσα του συμβαίνουν, όμως υπάρχουν τόσα μέρη στον πλανήτη που κρύβουν μια γοητεία και προσφέρουν καλύτερη από ό,τι στην Ελλάδα ποιότητα ζωής…

 

– Ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα ελαττώματά σου και ποια τα προτερήματά σου;


Πολύ δύσκολα θα πω “μπράβο” στον εαυτό μου και ίσως θα έπρεπε να εμπιστεύομαι περισσότερο τη γνώμη μου. Είμαι τελειομανής, αλλά δεν ξέρω σε ποια από τις δύο κατηγορίες να το κατατάξω αυτό. Από την άλλη, είμαι άνθρωπος που δεν αφήνει ευκαιρίες να χαθούν και παραμένω ψύχραιμος σε όλες τις πλευρές της ζωής μου.

 

– Ποιος τύπος γυναίκας σού αρέσει και τι πρέπει να κάνει κάποια για να την προσέξεις;


Δεν έχω κάποιον τύπο γυναίκας που να μου αρέσει. Η ομορφιά υπάρχει με τόσους διαφορετικούς τρόπους που είναι κρίμα, νομίζω, να είναι κανείς κολλημένος σε συγκεκριμένα πρότυπα. Με εντυπωσιάζει η γυναίκα που δεν έχει απόλυτη συναίσθηση του πόσο όμορφη είναι. Μου αρκεί να χαμογελάει. Επιτηδευμένα δεν θα ήθελα να κάνει τίποτα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...