Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Σάλος για την Μαρία!

Οι έρευνες της Αστυνομίας και της Interpol για την διελεύκανση του θρίλερ που έχει κάνει τον γύρο ολόκληρου του κόσμου.

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για τη δράση κυκλωμάτων που απαγάγουν μωρά και τα πωλούν, ενδεχομένως με τη συνεργασία κρατικών λειτουργών, η προσαγωγή στον ανακριτή του ζευγαριού των Ρομά που εμφανίζονταν ως γονείς της τετράχρονης Μαρίας ίσως αποτελέσει την άκρη του νήματος που θα οδηγήσει στη διαλεύκανση του θρίλερ για την προέλευση του κοριτσιού, καθώς η Αστυνομία θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες τους.

Σε μία από αυτές θα φαίνεται το ζευγάρι και ανάμεσά του η μικρή Μαρία, για να φανεί η εμφανής διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στους φερόμενους ως γονείς και το μικρό κατάξανθο αγγελούδι. Οπως αποκάλυψε στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., η φωτογραφία σοκάρει, καθώς το κοριτσάκι φυσιογνωμικά δεν έχει καμία σχέση με τους δύο Αθίγγανους. Το κοριτσάκι με τα ξανθά μαλλιά και τα πράσινα μάτια ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα έχοντας δίπλα της τους μελαψούς Τσιγγάνους. Επίσης, η Αστυνομία θα δώσει στη δημοσιότητα επιπλέον φωτογραφίες του ζευγαριού, στην προσπάθεια να αντλήσει πληροφορίες για την περιοχή απ’ όπου που έγινε η αρπαγή της μικρής Μαρίας.

Το ζευγάρι έχει πλούσιο ποινικό μητρώο με αρκετές υποθέσεις παρανομίας, ενώ ο 39χρονος σύζυγος έχει κατηγορηθεί ακόμη και για ένοπλη ληστεία. Κατά την έρευνα στο σπίτι τους, βρέθηκαν ένα πιστόλι, αρκετά κλοπιμαία και μία κουκούλα full face. Ο 39χρονος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ, όπως αποκάλυψε στην «Espresso» ανώτατος αξιωματικός, εμπλέκεται και σε υποθέσεις παράνομων ελληνοποιήσεων. Πέρυσι το καλοκαίρι προσπάθησε να «βαπτίσει» Ελληνα έναν ανήλικο Αλβανό, τον οποίο εμφάνισε ως ανιψιό του με πιστοποιητικό γέννησης που είχε εκδώσει δήμος της Λάρισας και προσπάθησε να του βγάλει ταυτότητα, που σημαίνει ότι αυτόματα θα έπαιρνε την ελληνική υπηκοότητα. Ομως ο αστυνομικός αντιλήφθηκε από την προφορά πως είναι αλλοδαπός και όχι Τσιγγάνος και συνελήφθησαν και οι δύο. Οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.3232za3z32a2za

Ερευνες και στη Βουλγαρία

Εως αργά χθες το βράδυ, δεν είχε βρεθεί κάποιο στοιχείο για την πραγματική ταυτότητα του μικρού κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό στα Φάρσαλα. Οπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., δεν υπάρχει πληροφορία ή στοιχείο που να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης, ωστόσο ευελπιστούν ότι φως στο τούνελ θα αρχίσει να φαίνεται μόλις δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες της 40χρονης και του 39χρονου που την είχαν υπό την κηδεμονία τους. Ενα άλλο στοιχείο που προκάλεσε το ενδιαφέρον των αστυνομικών αρχών είναι ότι η 40χρονη έδωσε στη μικρή το δεύτερο επίθετό της (Δημοπούλου) και στη ληξιαρχική πράξη φαίνεται ως άνευ πατρός. Οι αστυνομικοί αναζητούν και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 14 παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στις τρεις οικογενειακές μερίδες του ζευγαριού.

Οι υποτιθέμενοι γονείς δεν έδωσαν σαφείς απαντήσεις και προσπάθησαν για μία ακόμη φορά να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς με διάφορες δικαιολογίες για την απουσία τους.

Μια επιπρόσθετη δυσκολία είναι ότι δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια η ηλικία του κοριτσιού, που πιθανολογείται πως είναι μεταξύ τεσσάρων και έξι ετών. Συγγενείς του ζεύγους εμφάνισαν βίντεο, στο οποίο ένα κορίτσι ηλικίας περίπου ενός έτους -το οποίο υποστηρίζουν ότι είναι η Μαρία- χορεύει με τη 40χρονη Τσιγγάνα. Ωστόσο, προκαλεί απορίες το γεγονός ότι η μικρή εμφανίζεται με καστανά και όχι κατάξανθα μαλλιά…

Η κατάξανθη μικρούλα θα υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί η φυλετική της προέλευση. Τα χαρακτηριστικά της τετράχρονης δείχνουν ότι πιθανότατα προέρχονται από χώρα της βόρειας ή της ανατολικής Ευρώπης και οι αστυνομικοί ζήτησαν με επείγον σήμα στην Interpol να επεκταθεί η έρευνα στις βαλκανικές χώρες, καθώς εκτιμούν πως η μητέρα ήταν θύμα κυκλώματος που φέρνει στην Ελλάδα εγκύους -συνήθως από τη Βουλγαρία- για να γεννήσουν και στη συνέχεια πωλούν τα παιδιά σε άκληρα ζευγάρια. Γι’ αυτό έχουν ήδη ενημερωθεί κατά προτεραιότητα οι βουλγαρικές Αρχές.

Τα δέκα (από τα 14) παιδιά τα είχαν αγοράσει!

Ενας συγγενής του ζευγαριού, που μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, υποστήριξε ότι αγόρασαν το παιδί από τη Βουλγάρα μητέρα του στους Σοφάδες, λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του, το 2009, προκειμένου να το εκμεταλλευτούν. Αποκάλυψε επίσης ότι από τα 14 παιδιά που αναφέρονται στις τρεις οικογενειακές μερίδες του ζευγαριού, μόνο τέσσερα έχει γεννήσει η 40χρονη και τα υπόλοιπα τα είχαν αγοράσει! «Η βιολογική μητέρα ήταν αλλοδαπή που δεν είχε τα μέσα να αναθρέψει τη Μαρία και αναζητούσε τρόπο να την ξεφορτωθεί. Τη λυπήθηκε και ανέλαβε να το φροντίσει. “Εκεί που τάιζα πέντε στόματα, αποφάσισα να ταΐζω έξι” μου είπε» δήλωσε η δικηγόρος του ζευγαριού Μαριέττα Παλάβρα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι για την «υιοθεσία» μεσολάβησε ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο τώρα αναζητούν οι αστυνομικοί για να διαπιστώσουν αν είναι μέλος κυκλώματος αγοραπωλησίας βρεφών.

Επικοινωνεί με λίγα ελληνικά

Ήρεμο και ευτυχισμένο φαίνεται μετά την περιπέτειά του το τετράχρονο αγγελούδι που παραδόθηκε στο Χαμόγελο του Παιδιού μετά την αφαίρεση της επιμέλειας από τους Ρομά που υποστήριζαν ότι ήταν γονείς του, με εντολή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας. Η μικρή Μαρία χαμογελά συχνά, αλλά δείχνει ότι της λείπουν… «Υπάρχει σύνδεση, υπάρχει ένας δεσμός, ο οποίος, ανάλογα με την περίπτωση, έχει ένα αρνητικό ή θετικό πρόσημο. Ακόμα και σε περιπτώσεις καταγγελιών που παιδιά κινδυνεύουν μέσα στην ίδια τους την οικογένεια, βλέπουμε ότι υπάρχει δυσκολία στον αποχωρισμό» εξηγεί η ψυχολόγος του Χαμόγελου Π. Πετροπούλου.

Στο γαλήνιο και καθαρό περιβάλλον στο οποίο βρέθηκε, η μικρούλα παίζει και ζωγραφίζει, ενώ προσπαθεί να επικοινωνήσει με όσους βρίσκονται κοντά της, παρότι δεν είναι εύκολη η συνομιλία της μαζί τους, αφού συνεννοείται με το γλωσσικό ιδίωμα των Ρομά και δεν μιλάει παρά μόνο λίγες λέξεις στα ελληνικά: «Η Μαρία είναι ένα φυσιολογικό παιδί. Στρεσαρίστηκε τις τελευταίες ημέρες. Εχει αρχίσει να αποκαθιστά μια σχέση εμπιστοσύνη μαζί μας. Ο αρχικός εκνευρισμός της έχει μετατραπεί σε ψυχραιμία, ηρεμία και επικοινωνία, με το βλέμμα κυρίως, καθώς μιλάει μια άλλη γλώσσα» αποκαλύπτει η ψυχολόγος που παρακολουθεί το τετράχρονο αγγελούδι, το οποίο προσπαθεί να μιλήσει ελληνικά. Το δράμα που έζησε το κατάξανθο κορίτσι με τα πράσινα μάτια έχει συγκινήσει όλο τον πλανήτη.

2533a3za3zΤο τηλεφωνικό κέντρο του Χαμόγελου του Παιδιού έχει δεχτεί περισσότερες από 5.000 κλήσεις και μηνύματα από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό από ανθρώπους που ζητούν να υιοθετήσουν τη Μαρία, θέλουν να δώσουν πληροφορίες ότι έχουν δει σε διάφορες περιοχές το κοριτσάκι ή αναζητούν τα παιδιά τους που έχουν εξαφανιστεί.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επικοινώνησε με εντολή του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Χαμόγελου Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την υποστήριξη της μικρούλας, για την οποία ενημερώθηκαν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για εξαφανισμένα και σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά (MCE) και το Διεθνές Κέντρο για εξαφανισμένα και θύματα εκμετάλλευσης παιδιά (ICMEC).

Το γενετικό υλικό δεν ήταν ίδιο με του Μπεν

Φούντωσαν τα σενάρια και οι υποθέσεις, με αφορμή την υπόθεση της τετράχρονης Μαρίας που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα. Ελπίδες γεννήθηκαν και στην οικογένεια του Μπεν Νίνταμ, του αγοριού που εξαφανίστηκε το 1991 στην Κω, και η αδελφή του Λιάνα ζήτησε να συγκριθεί το δικό της DNA με αυτό της μικρούλας για να διαπιστωθεί αν έχει κάποια σχέση με τον Μπεν. «Ακόμη και αν δεν βρούμε τον Μπεν, αλλά παιδιά του, αυτό μπορεί να μας οδηγήσει τελικά σε αυτόν. Ισως να είναι παιδί του!» δήλωσε η νεαρή Βρετανίδα. Ομως, οι ελπίδες της ίδιας και της 41χρονης μητέρας της, Κέρι Νίνταμ, που είχε επισημάνει σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα «Mirror» ότι η ιστορία του κοριτσιού ίσως οδηγούσε στον εντοπισμό του Μπεν, διαψεύστηκαν. Αμεσα επιβεβαιώθηκε ότι το γενετικό υλικό της μικρής Μαρίας δεν είχε κοινά με το δικό τους.

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις για την αρπαγή του τετράχρονου κοριτσιού έδωσαν το έναυσμα στη μητέρα του εξαφανισμένου αγοριού να ζητήσει να επανεξεταστούν οι πληροφορίες τις οποίες φέρεται να έδωσε το 1996 ο Αντώνης Μπέντζιος, στους παππούδες του Μπεν όταν τον επισκέφτηκαν στην φυλακή της Λάρισας όπου εξέτιε την ποινή του. Ο Ελληνας κρατούμενος υποστήριξε τότε ότι το 1991, όταν είχε δραπετεύσει για να επισκεφτεί δικό του γιο, που ζούσε με την οικογένεια Κερίμη στον καταυλισμό, είδε ένα παιδί που έμοιαζε με τον Μπεν. Η οικογένεια Νίνταμ καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί δεν διερεύνησαν ποτέ επαρκώς αυτές τις πληροφορίες.

«Πιστεύαμε πάντα ότι στην απαγωγή του Μπεν είχαν εμπλοκή και οι Τσιγγάνοι και είχαμε κάνει μακρά έρευνα στη Λάρισα. Οι Ελληνες μας έλεγαν ότι οι Τσιγγάνοι δεν κλέβουν μωρά. Τώρα ξέρουμε ότι το κάνουν. Ελπίζουμε ότι η έρευνα για την εξαφάνιση του Μπεν θα επανεξεταστεί στη Λάρισα με συνεργασία της βρετανικής και της Ελληνικής Αστυνομίας» σχολιάζει, μεταξύ άλλων, η Κέρι Νίνταμ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


Διεθνής διασυρμός του Δήμου Αθηναίων

Ο δήμαρχος Λάρισας αποκαλύπτει τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών της πρωτεύουσας

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας διέσυρε διεθνώς τον Δήμο Αθηναίων, «ξεγυμνώνοντας» τον αναχρονιστικό τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι υπηρεσίες του. Το αποτέλεσμα είναι τα πιστοποιητικά γέννησης να εκδίδονται «στο χέρι», δημιουργώντας ερωτήματα για τη γνησιότητά τους.

Ο δήμαρχος Λάρισας Κωνσταντίνος Τζανακούλης αποκάλυψε τον σαθρό τρόπο λειτουργίας των αθηναϊκών δημοτικών υπηρεσιών. Μιλώντας σε εκπομπή του Mega, υποστήριξε ότι ο Δήμος Αθηναίων εξακολουθεί να χορηγεί χειρόγραφες βεβαιώσεις, την ώρα που άλλοι δήμοι ζητούν ακόμη και δικαστική απόφαση κι ενώ έχει τεθεί σε λειτουργία νέο πληροφοριακό σύστημα: «Το μεμπτό στον Δήμο Αθηναίων είναι ότι, ενώ έχουμε μπει στο καινούργιο πληροφοριακό σύστημα από τις 8 Μαΐου, αυτοί συνεχίζουν να μας στέλνουν αποσπάσματα ληξιαρχικής πράξης με το παλιό σύστημα, όπως το λέμε εμείς “χειρόγραφα”» είπε ο δήμαρχος της θεσσαλικής πόλης και πρόσθεσε: «Είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν έρχονταν αρκετά τέτοια αποσπάσματα και σε εμάς και σε άλλους δήμους με Ρομά. Τότε υποβάλαμε ερώτημα στο υπουργείο Εσωτερικών».

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αθηναίων αποσείει τις ευθύνες για τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του μικρού κοριτσιού, το οποίο εκδόθηκε από τις υπηρεσίες του, και σε ανακοίνωσή του επιρρίπτει τα βάρη στο νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων, το οποίο χαρακτηρίζει «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο». Και αναφέρει: «Με την εφαρμογή του νόμου 344/76, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού. Ληξιαρχική πράξη γέννησης εκδίδεται από τον δήμο στον οποίο ο γονέας δήλωσε ότι έλαβε χώρα το γεγονός. Αν και ο νόμος επιβάλλει τη δήλωση της γέννησης εντός δέκα ημερών, εντούτοις προβλέπει ότι οι γονείς μπορούν να δηλώσουν τη γέννηση του παιδιού, ακόμη έως και την ενηλικίωσή του, με καταβολή χρηματικού προστίμου».

Ομως, στην Εθνική Πύλη Δημόσια Διοίκησης αναφέρονται τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για την έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης τα οποία καταρρίπτουν τις αιτιάσεις του Δήμου Αθηναίων. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι αρμόδιοι για τη δήλωση γέννησης ενός παιδιού είναι ο πατέρας, ο γιατρός, η μαία ή ο μαιευτής και διευκρινίζεται ότι απαιτούνται:

Αίτηση

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο
– Αδεια παραμονής (αν πρόκειται για αλλοδαπούς) 
– Πιστοποιητικό από γιατρό, μαία ή μαιευτή
– Τελεσίδικη δικαστική απόφαση σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης του πιστοποιητικού.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε διά του αναπληρωτή υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι στο επόμενο νομοσχέδιο θα καταθέσει διάταξη που θα διασφαλίζει το αδιάβλητο τόσο της μητρότητας όσο και της πατρότητας κάθε νεογέννητου παιδιού: «Σε όσα γεννιούνται σε νοσοκομείο θα χρειάζεται, όπως προβλέπει ήδη ο νόμος, πιστοποίηση τόσο από τον γιατρό όσο και από το νοσοκομείο. Για όσα παιδιά γεννιούνται εκτός μαιευτηρίου θα απαιτείται η χρήση αδιαμφισβήτητων μέσων της τεχνολογίας, της Ιατρικής και του Δικαίου» αναφέρει η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού.

Οι έρευνες στρέφονται και στους Δήμους Λάρισας και Τρικκαίων, όπου το ζευγάρι είχε ανοίξει τρεις (!) οικογενειακές μερίδες με υποτιθέμενες γέννες 14 παιδιών σε διάστημα λίγων μόλις μηνών! Εξετάζεται αν δημοτικοί υπάλληλοι εξέδιδαν χωρίς έλεγχο πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, ώστε να εκδίδει το ζευγάρι ΑΦΜ στο όνομα των παιδιών και να εξασφαλίζει επίδομα τέκνων, όπως έκανε στην περίπτωση της Μαρίας.

Στο στόχαστρο της έρευνας έχουν μπει και οι ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα, για να διαπιστωθεί πόσα ΑΦΜ είχαν εξασφαλίσει και σε ποια ονόματα. Η 40χρονη Τσιγγάνα εμφανιζόταν με τουλάχιστον δύο διαφορετικά δελτία αστυνομικής ταυτότητας! Η έρευνα επεκτείνεται και στις αστυνομικές υπηρεσίες που τα εξέδωσαν, ώστε να εντοπιστούν τα πιστοποιητικά που προσκόμισε, να διαπιστωθεί αν είναι γνήσια και από πού είχαν εκδοθεί, αλλά και αν ευθύνονται αστυνομικοί στην έκδοση των ταυτοτήτων.


Πρώτη είδηση σε βρετανικά έντυπα

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση του εντοπισμού της 4χρονης Μαρίας στον καταυλισμό των Τσιγγάνων στα Φάρσαλα, με τον βρετανικό Τύπο να κάνει ακόμα και μέσω πρωτοσέλιδων παραλληλισμό της υπόθεσης με εκείνην της Μαντλίν Μακ Καν. Συγκεκριμένα, στο πρωτοσέλιδό της η σαββατιάτικη «Mirror» έχει μεγάλη φωτογραφία της 4χρονης, που συνοδεύεται από τη δήλωση των Μακ Καν ότι αυτό το κορίτσι τούς δίνει ελπίδα ότι μπορεί να βρουν και τη Μάντι.

78555az2a53za2zaΟι κυριακάτικοι «Times» του Λονδίνου φιλοξενούσαν επίσης στην πρώτη τους σελίδα μεγάλη φωτογραφία της 4χρονης, με τίτλο «Χιλιάδες ρωτούν αν το μυστηριώδες κορίτσι είναι δικό τους» δίνοντας το στίγμα του δράματος που περνούν χιλιάδες οικογένειες που έχουν χάσει τα παιδιά τους εξαιτίας απαγωγών. Εκτενή είναι και τα ρεπορτάζ της «Daily Mail», η οποία εμπλουτίζει το ρεπορτάζ της με όλα τα νέα στοιχεία, ενώ η «Telegraph» φιλοξενεί δηλώσεις Ρομά από τον καταυλισμό, που υπογραμμίζουν ότι φρόντιζαν πολύ καλά τη Μαρία και ότι τα παιδιά τους κλαίνε τώρα, γιατί τους λείπει…

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και χθες από το σύνολο των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης, που εξακολουθεί να ασχολείται με την περίπτωση της 4χρονης. «Ξανθιά Τσιγγάνα, ελληνικό μυστήριο», «Τι συνέβη στη Μαρία;», «Μυστήριο με ξανθό αγγελούδι» είναι μερικοί από τους τίτλους των σχετικών δημοσιευμάτων, καθώς η περίπτωση του κοριτσιού έχει προκαλέσει συγκίνηση και στην αυστραλιανή κοινωνία.

Τέλος, και οι «Los Angeles Times» αφιερώνουν εκτενές ρεπορτάζ επισημαίνοντας τη διεθνή έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των γονιών του κοριτσιού.


Το DNA διέλυσε τις ελπίδες ενός ζευγαριού από την Θεσσαλονίκη

Ελπίδες σε γονείς που έχασαν τα μωρά τους μόλις γεννήθηκαν και στο μυαλό τους κλωθογυρίζει η υποψία ότι απήχθησαν ή πουλήθηκαν από κύκλωμα εμπορίας βρεφών δημιούργησε η υπόθεση της μικρής Μαρίας. Ωστόσο, οι ελπίδες διαψεύστηκαν για ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, που είδε κοινά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο του τετράχρονου κοριτσιού και έδωσε δείγμα DNA ζητώντας να γίνει αντιπαραβολή με το δικό της! Το κοριτσάκι του ζεύγους γεννήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2009 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αλλά οι γιατροί τούς είπαν πως ήταν νεκρό και το έθαψαν χωρίς όμως να τους το δείξουν. Με πολλές προσπάθειες πέτυχαν να γίνει εκταφή και έπαθαν σοκ, όταν διαπίστωσαν ότι το φέρετρο ήταν άδειο! Το ζευγάρι πιστεύει ότι το μωρό έπεσε θύμα κυκλώματος εμπορίας βρεφών και ζητεί να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης.

Οι φωτογραφίες της Μαρίας αναζωπύρωσαν τις ελπίδες των γονιών, καθώς, εκτός από τη χρονολογία γέννησης και το φύλο του παιδιού, ταίριαζαν και τα φυλετικά χαρακτηριστικά, αφού έχουν συγγενείς πρώτου βαθμού σε χώρες του Βορρά. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας εξήγησε ότι και το αγοράκι που έφεραν αργότερα στη ζωή είναι ξανθό με πράσινα μάτια, όπως η τετράχρονη. Ομως, η σύγκριση των γενετικών υλικών γκρέμισε τις ελπίδες τους, καθώς αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η μικρή Μαρία το παιδί που έχασαν.

Η ΕΛ.ΑΣ. και το Χαμόγελο του Παιδιού, στο οποίο φιλοξενείται το τετράχρονο κοριτσάκι, έχουν δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα από ζευγάρια Ελλήνων που το παιδί τους γεννήθηκε το 2009, αλλά τους είπαν πως πέθανε κατά τη γέννα! Ολοι ζητούν να υποβληθούν σε εξέταση DNA για να διαπιστωθεί αν η Μαρία είναι το παιδί που έχασαν. Αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις εξαφάνισης κοριτσιών συμπίπτουν χρονικά με την ηλικία της μικρής Μαρίας. Οι γονείς των παιδιών έχουν επικοινωνήσει με τις Αρχές προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποστολή δειγμάτων γενετικού υλικού, ώστε να συγκριθεί με αυτό του τετράχρονου κοριτσιού. Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποια ζευγάρια να ταξιδέψουν στην Ελλάδα ώστε να υποβληθούν στη διαδικασία της ανάλυσης DNA.

Στο μεταξύ, στην Αστυνομία φτάνουν «βροχή» οι καταγγελίες ότι το κοριτσάκι και οι φερόμενοι ως γονείς του περιφέρονταν σε όλη την Ελλάδα. Παραγωγοί και καταναλωτές το είχαν δει να ζητιανεύει σε λαϊκή της Λαμίας, ενώ στο Ηράκλειο το έβλεπαν επί μήνες σε «κλούβες» Τσιγγάνων. Ολες οι καταγγελίες διερευνώνται, προκειμένου να εξακριβωθεί πού κινήθηκε το ζευγάρι, μήπως και εντοπιστεί από πού παρέλαβε το παιδί.

{{-PCOUNT-}}43{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...