Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Το σπίτι του Φρανκενστάιν

Ο Ορέστης Τζιόβας «συναντά» βαμπίρ και λυκάνθρωπους στη θεατρική σκηνή!

Τι σχέση μπορεί να έχουν ο Ντόκτορ Φρανκενστάιν και ο πιστός του υπηρέτης Ιγκόρ με τον κόμη Δράκουλα, τον λυκάνθρωπο Τάλμποτ, την πρωταγωνίστρια του τηλεοπτικού χιτ «True blood» Σούκι Στάκχαουζ, αλλά και το φάντασμα της όπερας; Ολοι τους δεν είναι μόνο απόκοσμα όντα της φαντασίας και του τρόμου, αλλά και οι πρωταγωνιστές της μουσικής κωμωδίας «Το σπίτι του Φρανκενστάιν» που θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στο θέατρο Γκλόρια στις 29 Οκτωβρίου. Μιλάμε φυσικά για το κείμενο -μια τρομο-κωμωδία για να είμαστε πιο ακριβείς- που υπογράφει ο Μάρτιν Ντάουνινγκ και σκηνοθετεί ο Τάσος Ιορδανίδης.


«Καταπληκτικό! Από τις πιο ανατρεπτικές κωμωδίες που έχουμε δει! Ο Ντάουνινγκ μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν έχουμε γελάσει ξανά τόσο πολύ! Μη χάσετε την πρόσκληση γι’ αυτό το μουσικό θεατρικό πάρτι» γράφουν οι «Times» του Λονδίνου προϊδεάζοντάς μας για το σπαρταριστό υπερθέαμα, στο οποίο πρωταγωνιστούν τα πιο τρομακτικά πλάσματα της μυθοπλασίας.


Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Βίκτορ Φρανκενστάιν (τον υποδύεται ο Ορέστης Τζιόβας), ο οποίος ζει μαζί με τον Ιγκόρ (Τάκης Παπαματθαίου) αλλά και την οικονόμο του Μαίρη Ράιλι (Μένη Κωνσταντινίδου). Προσπαθώντας να αποδείξει ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιοφυΐα που γέννησε ποτέ ο κόσμος, ο Φρανκενστάιν γίνεται εμμονικός παραμελώντας τη γυναίκα που του στάθηκε όσο καμία άλλη, τη Μαίρη. Η κατάσταση όμως θα πάρει περίεργη τροπή όταν στο σπίτι του θα φτάσουν για… επίσκεψη ο κόμης Δράκουλας (Γιώργος Χρανιώτης), ο λυκάνθρωπος Χάρι Τάλμποτ (Σταύρος Σβήγκος), αλλά και η Σούκι (Σοφία Φαραζή).


Στις υψηλές αφίξεις συγκαταλέγονται ακόμη η ανερχόμενη σταρ του Χόλιγουντ ονόματι Ιζαμπέλ Τσάννιγκ, που την υποδύεται η Λάουρα Νάργες στο θεατρικό της ντεμπούτο. Η τσαχπίνα παρουσιάστρια, αφού χόρεψε πέρυσι στο «Dancing with the stars 3», είπε να ανεβεί και στο σανίδι, σε έναν ρόλο που της ταιριάζει γάντι, αφού υποδύεται την αφελή αλλά σέξι σταρλετίτσα. Τη μάσκα του φαντάσματος της όπερας θα φορέσει ο Ευθύμης Ζησάκης που φαίνεται πως φέτος είναι η χρονιά του, αφού εκτός από θεατρικά «χτυπάει» και τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά.


Το εντυπωσιακό μακιγιάζ και τα ευφάνταστα κοστούμια


Από τα πιο δυνατά «χαρτιά» της παράστασης, η οποία έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στα θεατρικά στέκια του Broadway, όπου έχει ανεβεί, είναι αναμφίβολα οι εντυπωσιακές μεταμορφώσεις των πρωταγωνιστών. Μιλάμε φυσικά για το μακιγιάζ, το οποίο σε συνδυασμό με τα ευφάνταστα κουστούμια -σύμφωνα με τους συντελεστές, αποτελούν ειδικές ενδυματολογικές κατασκευές- έχει γεννήσει από τις πρώτες φωτογραφίες υψηλές προσδοκίες στους λάτρεις της κωμωδίας.


Να σημειωθεί πάντως πως προτού ξεκινήσουν επισήμως οι παραστάσεις το θέατρο θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό με μειωμένο εισιτήριο. Συγκεκριμένα, οι γενικές πρόβες στις 27 και 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν για το θεατρόφιλο κοινό με ειδικό αντίτιμο, μόλις 10 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...