Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Οι πρωταγωνιστές στο «πάρτι» των Ελλήνων σχεδιαστών

Θαυμασμός για τη 13χρονη designer και συγκίνηση για τον Μιχάλη Ασλάνη.


Εκκεντρικές δημιουργίες, εντυπωσιακές καλλονές, στιγμές συγκίνησης, ακόμη και… γοργόνες στη στεριά είχε ο «μπαξές» του Athens Xclusive Designers Week που άρχισε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα. Η Διεθνής Εβδομάδας Μόδας, που κατεβάζει αυλαία απόψε, επέστρεψε για 14η χρονιά γεμίζοντας χρώμα και καλλίγραμμα σώματα τις πασαρέλες που στήθηκαν στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής. Εκεί σημαντικοί σχεδιαστές από την Ελλάδα και όχι μόνο αποκάλυψαν στο fashion crowd όλες τις νέες τάσεις για την περίοδο άνοιξη – καλοκαίρι 2014.


Έκλεψε την παράσταση


Ενα ονειρικό show και μια συγκινητική έκπληξη επιφύλασσε για τους προσκεκλημένους του ο Laskaris την πρώτη μέρα του AXDW. Αφήνοντας τη φαντασία του να οργιάσει, ο γνωστός σχεδιαστής έβαλε τη σφραγίδα του σε μια ρομαντική συλλογή με βασικό θέμα τις γοργόνες.


 Αέρινες παρουσίες εμφανίστηκαν στην πασαρέλα φορώντας άκρως θηλυκές δημιουργίες με διαφάνειες σε παλ τόνους και χειροποίητες λεπτομέρειες. Τη σκηνοθετική επιμέλεια του show είχε η ηθοποιός Μπέσσυ Μάλφα, η οποία κατάφερε να ταξιδέψει τους θεατές σε… ταινία φαντασίας.


Η πιο δυνατή στιγμή της βραδιάς ήταν η παρουσίαση της Φανής, ενός 13χρόνου κοριτσιού που ευχήθηκε να γίνει σχεδιάστρια μόδας και η επιθυμία της πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του σχεδιαστή και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-μια-Ευχή Ελλάδος). Ο Λάσκαρης επιμελήθηκε τη δημιουργία δύο σχεδίων της μικρής αλλά και του φορέματος με το οποίο την καμάρωσαν οι γονείς της μόλις βγήκε στην πασαρέλα, στο φινάλε της επίδειξης, όπως συμβαίνει παραδοσιακά με όλους τους σχεδιαστές που δείχνουν τη δουλειά τους. Η παρουσία της Φανής στο cat walk συγκίνησε το κοινό, που τη χειροκρότησε θερμά. Και η ίδια όμως φάνηκε να συγκινείται, αφού ένα μεγάλο όνειρό της έγινε πραγματικότητα, σημειώνοντας μάλιστα επιτυχία.


Για το ταλέντο της πιτσιρίκας είχε μιλήσει στην «Espresso» o σχεδιαστής πριν από μερικές ημέρες. «Είναι μόλις 13 ετών και τα σχέδια που μου έφερε μου δείχνουν ότι έχει μεγάλο πάθος μ’ αυτό. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι μου φέρθηκε ως επαγγελματίας, όταν διαλέγαμε τα υφάσματα. Είναι ευχαριστημένη και είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση. Μακάρι και άλλοι σχεδιαστές να σχεδίαζαν τόσο καλά και να δούλευαν τόσες ώρες όσο εκείνη» είχε πει χαρακτηριστικά ο Λάσκαρης.
To show του γνωστού σχεδιαστή ολοκληρώθηκε με την υπέροχη φωνή της σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βάσιας Ζαχαροπούλου, η οποία ερμήνευσε ένα τραγούδι σε σύνθεση του Τάσου Χατζή.
 
Οι καλλονές που εντυπωσίασαν


Ο Πάνος Παπαδόπουλος, ο Ελληνας σχεδιαστής που διαπρέπει στη Σουηδία και παγκοσμίως με το brand PANOS EMPORIO, έφερε καλοκαιρινό αέρα στην πασαρέλα της AXDW με μοναδικά μαγιό και αέρινες δημιουργίες. Τα βλέμματα των θεατών τράβηξε σαν μαγνήτης η σούπερ σέξι Ευαγγελία Αραβανή, η οποία άνοιξε την επίδειξη. Μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν στα πρώτα καθίσματα για να την καμαρώσουν ήταν φυσικά ο αγαπημένος της Ηλίας Βρεττός. Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για την πρώτη επίσημη παρουσίαση της συλλογής PANOS EMPORIO στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν γνωστά και τρία νέα αρώματα του οίκου.


Στις εντυπωσιακές παρουσίες της φετινής AXDW συγκαταλέγεται και η Αντωνία Καλλιμούκου, η οποία άφησε για λίγο το πάνελ της «Ελένης» κι επέστρεψε στο cat walk για τις ανάγκες του show του οίκου Valtadoros με θέμα την «πεταλούδα των Μάγιας». Την παρουσίαση της συλλογής με τα ζωντανά χρώματα και τα έθνικ σχέδια ξεκίνησε η Αντωνία, με μια on stage σχεδίαση του λογότυπου του brand Valtadoros. Στη συνέχεια τα μαλλιά των μοντέλων με τις μαύρες περούκες θύμισαν ένα κράμα Απω Ανατολής και των χαρακτήρων του «Street Fighter».


Η Κατερίνα Ευαγγελινού, τέλος, τράβηξε κι αυτή την προσοχή, επειδή τη δυσκόλεψαν τα ψηλά παπούτσια της, τα οποία μπερδεύονταν στο μάξι φόρεμά της. Βαδίζοντας στην πασαρέλα παραλίγο να σωριαστεί. Τελικά απλώς παραπάτησε κρατώντας την ισορροπία της. Στο ίδιο σόου δυσκολευτήκαμε να γνωρίσουμε την Αναπληρωματική Σταρ Ελλάς 2010 Μαρία Τσαγκαράκη. Η μελαχρινή καλλονή βγήκε στην πασαρέλα ντυμένη γοργόνα!


Εκκεντρικές εμφανίσεις


Οι εκκεντρικές Deluxe Street Wear δημιουργίες και τα αξεσουάρ για άντρες και γυναίκες της συλλογής Apostolos Mitropoulos for Underground και το Ancient Greek concept της συλλογής Underground έκλεψαν τις εντυπώσεις και ενθουσίασαν τους καλεσμένους της διοργάνωσης. Ο Μητρόπουλος επιστράτευσε μέχρι και όπλα στην πασαρέλα, ενώ ο Μάκης Τσέλιος κινήθηκε σε πιο ρομαντικό στιλ, όπως συνηθίζει.
Ο Χρήστος Πετρίδης παρουσίασε μια haute couture συλλογή 15 δημιουργιών για τον οίκο Faliakos by Petridis σε έντονο κόκκινο χρώμα, με προφανείς επιρροές από τους τσάρους της Ρωσίας. Προκλητικά ήταν τα νυφικά του, με πολλές διαφάνειες.
Την επίδειξη έκλεισε μια μοναδική δημιουργία σε λευκό! Η Athina Korda έκανε ένα πολύ δυναμικό ντεμπούτο στην πασαρέλα με το ιδιαίτερο στιλ και τις γεωμετρικές γραμμές της συλλογής της, που συνδύαζε διαφορετικά υλικά και σκούρα χρώματα.


Φόρος τιμής με αφιέρωμα


Η Athens Xclusive Designers Week, που πάντα στηρίζει ουσιαστικά την ελληνική μόδα, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη ενός από τους σημαντικότερους Ελληνες σχεδιαστές, του Μιχάλη Ασλάνη, και να αποδώσει τον ελάχιστο δυνατό φόρο τιμής στη 40χρόνη πορεία του στην ελληνική μόδα δημιούργησε ένα ειδικό εκθεσιακό αφιέρωμα, το οποίο είναι ανοιχτό για το κοινό όλες τις ημέρες της διοργάνωσης. Οι δημιουργίες του σχεδιαστή εκτίθενται σε ειδικό περίπτερο και προκαλούν συγκίνηση σε εκείνους που το επισκέπτονται.


ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ – φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...