Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η οικογένεια Τσαλταμπάση στην ίδια ταινία

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε μια ταινία στην οποία ερωτεύεται την εδώ και αρκετά χρόνια σύντροφό του.

Πέμπτη και 12, μας κλείνει ραντεβού στους κινηματογράφους ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Εχοντας αναγνωριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα κωμικά ταλέντα της γενιάς των σημερινών τριαντάρηδων, ο δημοφιλής ηθοποιός κάνει φέτος ένα βήμα παραπέρα βάζοντας την προσωπική σφραγίδα του σε μια ταινία μεγάλου μήκους σε συνεργασία με τη Village. Στο «Πέμπτη και 12», όπως είναι ο τίτλος της κωμωδίας που θα βγει στις αίθουσες λίγο μετά την Πρωτοχρονιά, ο Θανάσης γράφει, σκηνοθετεί, συμμετέχει στην παραγωγή και κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Δίπλα του, η σύντροφός του στη ζωή Αγοραστή Αρβανίτη ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της στο σινεμά δίνοντας σάρκα και οστά στην κοπέλα που ερωτεύεται ο κεντρικός χαρακτήρας της ιστορίας.


«Η ζωή του ήρωά μας είναι λίγο πριν το… θρίλερ» σχολιάζει ο Θανάσης στην «Espresso της Κυριακής» κάνοντας χιούμορ με το λογοπαίγνιο του τίτλου που μας φέρνει στο νου την κλασική σειρά ταινιών τρόμου. «Ο πρωταγωνιστής βρίσκεται πάντα στο τσακ από το να του συμβεί κάτι κακό, αλλά την τελευταία στιγμή τη γλιτώνει. Είναι ένας ήρωας άτυχος από τη φύση του, που του πηγαίνουν όλα στραβά, μέχρι που κάτι συμβαίνει και το σκηνικό αλλάζει» συνεχίζει, σημειώνοντας ότι η ιστορία του κάνει focus στην τύχη, στην ατυχία και τις συμπτώσεις της ζωής.


«Εγώ δεν πιστεύω τόσο πολύ στην τύχη. Νομίζω ότι εμείς είμαστε η τύχη μας. Εχουμε την ικανότητα ως άνθρωποι να φτιάξουμε τον δρόμο που θα βαδίσουμε, να κυνηγήσουμε κάτι που θέλουμε να πετύχουμε και από άτυχοι να γίνουμε τυχεροί» αναφέρει ο Τσαλταμπάσης, ο οποίος όμως μπορεί και να είναι λιγάκι προληπτικός τελικά: «Εχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να θέλω ένα γούρι, να μην περνάω κάτω από σκάλα και να πιάνω κόκκινο όταν βλέπω μαύρη γάτα» παραδέχεται γελώντας. Το σίγουρο είναι πως είχε την τύχη με το μέρος του κάνοντας την επιλογή του καστ, στο οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει μια πλειάδα εκλεκτών ηθοποιών. «Σε αυτό το κομμάτι απόρησα κι εγώ. Δεν το περίμενα ότι θα δέχονταν να πάρουν μέρος όλοι αυτοί οι άνθρωποι, πολλοί μάλιστα προτού διαβάσουν το σενάριο. Μου έδειξαν εμπιστοσύνη κι αυτό με έκανε να αισθανθώ πολύ όμορφα, γιατί είναι όλοι τους ηθοποιοί που έχω συνεργαστεί μαζί τους ή τους θαυμάζω» λέει χαρακτηριστικά.


Η βασική ομάδα αποτελείται από τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Χριστίνα Τσάφου, Κώστα Φλωκατούλα, Λευτέρη Ελευθερίου και Αγοραστή Αρβανίτη. Από κει κι έπειτα, οι guest stars κάνουν… παρέλαση. Κώστας Βουτσάς, Νίκος Ορφανός, Σμαράγδα Καρύδη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βάσω Λασκαράκη, Μαρία Καβογιάννη και πολλοί άλλοι. «Δεν είμαι υπέρ των celebrities στις ταινίες. Στη δική μου δεν υπάρχει κάποιος που δεν είναι ηθοποιός. Ακόμη και στους πολύ μικρούς ρόλους επιλέξαμε παιδιά από δραματικές σχολές» υπογραμμίζει ο Θανάσης.


Κεφάλαιο οικογένεια


Εναν από τους κεντρικούς ρόλους στην ταινία κρατάει η σύντροφος του Τσαλταμπάση, η Αγοραστή Αρβανίτη, η οποία υποδύεται την κοπέλα που ερωτεύεται ο πρωταγωνιστής. «Η Αγοραστή είναι πρωτοεμφανιζόμενη. Τελείωσε πέρυσι τη δραματική σχολή και αυτή είναι η πρώτη της δουλειά στο σινεμά. Παράλληλα θα συμμετάσχει και στην παράσταση του Πέτρου Ζούλια “Ολα για τη μητέρα μου”» λέει στην «Espresso της Κυριακής» ο δημιουργός του «Πέμπτη και 12».


«Ηταν πολύ σημαντικό και για τους δύο που συνεργαστήκαμε σε αυτή τη δουλειά. Οταν ο κόσμος δει την ταινία, θα καταλάβει γιατί παίζει αυτόν τον ρόλο. Μου αρέσει γενικά να βοηθάω φίλους όταν έχω την ευκαιρία, αλλά μόνο αν αξίζουν. Και η Αγοραστή είναι κάτι παραπάνω από καλή σε αυτό που κάνει. Στην αρχή μού φαινόταν λίγο περίεργο που θα δουλεύαμε μαζί, αλλά τελικά η συνεργασία μας αποδείχτηκε εξαιρετικά δημιουργική και για τους δύο. Εκείνη βοήθησε εμένα με τη φρεσκάδα της κι εγώ εκείνη δίνοντάς της ένα βήμα για να δείξει το ταλέντο της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.


Ο ίδιος, παρότι κρατά χαμηλούς τόνους στην προσωπική του ζωή, δεν κρύβεται κιόλας. Αλλωστε η σχέση του με την Αγοραστή μετράει χρόνια. Στην ερώτησή μας πάντως αν σκέφτεται να την επισημοποιήσει με παπά και με κουμπάρο, απάντησε διπλωματικά:


«Η οικογένεια μου αρέσει και θέλω κάποια στιγμή να αποκτήσω τη δική μου. Είναι κάτι που με εκφράζει απόλυτα και ελπίζω να μου συμβεί» είπε. Τη μουσική και το τραγούδι του «Πέμπτη και 12» υπογράφουν και ερμηνεύουν οι Bella Fuzz, το συγκρότημα της αδελφής του Θανάση, Χρύσας Τσαλταμπάση, σε συνεργασία με τον Gabriel Russel.


Info: Εκτός από την ταινία «Πέμπτη και 12», ο Θανάσης Τσαλταμπάσης θα παίξει στη θεατρική παράσταση «Η τρελή του Σαγιώ» που θα ανέβει τον Ιανουάριο στο Εθνικό, με την Αννα Παναγιωτοπούλου στον κεντρικό ρόλο


Η Βουγιουκλάκη και οι διαφημίσεις



Η τέχνη του θεάτρου μετράει πολλά χρόνια στη ζωή του Θανάση. Μπορεί να είναι επαγγελματίας τα τελευταία οκτώ χρόνια, αλλά παίζει θέατρο σε ερασιτεχνικούς θιάσους -και όχι μόνο- από μικρό παιδί. Στη διάρκεια της εφηβείας του μάλιστα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί επί σκηνής με την αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ηταν 1996 και έπαιξε μαζί της στη «Μελωδία της ευτυχίας» στη Θεσσαλονίκη.


«Ηταν η τελευταία της χρονιά. Εγώ επειδή ήμουν πιτσιρικάς τότε, την είχα στο μυαλό μου παραμυθένια. Την έβλεπα στις ταινίες και βρέθηκα ξαφνικά να παίζω μαζί της» λέει ο ηθοποιός και συνεχίζει: «Ηταν μια πολύ μαγική εμπειρία και το θυμάμαι πολύ εξιδανικευμένα όλο αυτό. Μπορούσα να καταλάβω όμως ότι ήταν αυστηρή και σωστή επαγγελματίας. Είχε τα πάντα υπό την εποπτεία της και δεν ήταν τυχαία στη θέση που ήταν» συμπληρώνει.


Το πρόσωπο του Τσαλταμπάση άρχισε να γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό το 2007 μέσα από ένα διαφημιστικό σποτ το οποίο είχε βραβευτεί κιόλας. Δικαίως λοιπόν ο ίδιος πιστεύει στη δύναμη της διαφήμισης, με την προϋπόθεση να μπορεί ο ηθοποιός να τη χειριστεί σωστά και προς όφελός του, ώστε να μην… καεί:


«Εμένα όχι απλώς μου έκανε καλό. Από εκεί αναδείχθηκα, από εκεί με μάθανε κι έτσι μιλάμε τώρα εμείς οι δύο. Πιστεύω βέβαια ότι αν δεν ήταν αυτό, θα ήταν κάτι άλλο. Οπως σου είπα και πριν, δεν αφήνω γενικά τα πράγματα στην τύχη, ούτε περιμένω να μου έρθουν ουρανοκατέβατα».


Η γιαγιά που εισέβαλε στα γυρίσματα



Έχοντας ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας του, ο Τσαλταμπάσης βρίσκεται πλέον στη διαδικασία του μοντάζ. «Ηταν ωραία που δοκίμασα τις δυνάμεις μου στη σκηνοθεσία. Παλιότερα είχε τύχει να κάνω κάποια πράγματα ερασιτεχνικά, όμως σε ό,τι αφορά το σινεμά, αυτή ήταν η πρώτη φορά που το επιχείρησα» λέει και συνεχίζει: «Ηταν μια δημιουργική εμπειρία με πολλές δυσκολίες, αλλά και χαρές. Με βοήθησαν πολύ οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες σε ό,τι αφορά το τεχνικό μέρος, γιατί δεν το κατείχα αφού δεν το έχω σπουδάσει. Εγώ πιο πολύ εμπειρικά έγινα σκηνοθέτης σε αυτήν την ταινία. Φαντάστηκα πώς θα μπορούσε να κινηματογραφηθεί η ιστορία που έγραψα και με τη βοήθεια των συνεργατών μου κατάφερα να το υλοποιήσω. Τώρα ξέρω πως μ’ ενδιαφέρει να μπω και σε αυτό το κομμάτι της τέχνης του θεάτρου. Θα ήθελα να σκηνοθετήσω ξανά».


Από τα γυρίσματα δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν και τα ευτράπελα. «Συνέβησαν πολλά. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό έγινε σε ένα γύρισμα που κάναμε πάνω σε ένα λεωφορείο, το οποίο είχαμε “κλείσει” για την ταινία. Η σκηνή ήταν δύσκολη. Επρεπε να σταματήσει το όχημα σε συγκεκριμένο σημείο και να συγχρονιστούν πολλά διαφορετικά πράγματα για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Επειδή όμως βρισκόμασταν στο κέντρο της Αθήνας, αυτό ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί. Οταν με τα πολλά τα καταφέραμε, ανοίγει η πόρτα και μπαίνει μέσα μια γιαγιά πιστεύοντας ότι πρόκειται για κανονικό λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο και άρχισε να ρωτάει τον οδηγό πληροφορίες για έναν δρόμο. Οπως καταλαβαίνεις, η σκηνή καταστράφηκε, αλλά γελάσαμε πολύ όλοι, ήταν ωραίο».


ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...