Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Για γαμπρός το 2024 ετοιμάζεται ο Πολυδερόπουλος

Γαμπρός μέσα στο 2024  σχεδιάζει να ντυθεί ο Νίκος...

Η Αφροδίτη Σκαφιδά έφερε στον κόσμο κοριτσάκι και έκανε τον Πύρρο Δήμα...

Πατέρας για πέμπτη φορά έγινε ο Πύρρος Δήμας! Η...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Κι άλλο μωρό στα χέρια των Ρομά

Συνέλαβαν ζευγάρι Ρομά που στην ανάκριση είπε ότι τους το έδωσε μια γυναίκα από την Αθήνα!

Μια νέα υπόθεση αρπαγής παιδιού -και μάλιστα βρέφους- έρχεται να προκαλέσει σοκ στη χώρα που παραμένει «παγωμένη» από την υπόθεση της μικρής Μαρίας, η οποία εντοπίστηκε στον καταυλισμό Τσιγγάνων στα Φάρσαλα. Και αυτή τη φορά πρωταγωνιστές είναι Τσιγγάνοι που εντοπίστηκαν στη Μυτιλήνη με ένα μωράκι μόλις δυόμισι μηνών, το οποίο δεν είναι παιδί τους.


Χθες το μεσημέρι οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης πέρασαν χειροπέδες σε τρεις Ρομά και σε βάρος τους σχημάτισαν δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου. Πρόκειται για ένα ζευγάρι 21 και 19 ετών που παρίστανε τους γονείς ενός αγοριού μόλις δυόμισι μηνών και την 51χρονη μητέρα του νεαρού. Η αποκάλυψη έγινε όταν οι τρεις Τσιγγάνοι πήγαν το μωρό στο νοσοκομείο της πόλης επειδή έβηχε πολύ και οι «γονείς» του ανησύχησαν ότι είχε βρογχίτιδα. Εκεί οι γιατροί τούς ζήτησαν το βιβλιάριο ασθενείας του βρέφους και άλλα χαρτιά που οι νεαροί Ρομά δεν είχαν.


Αμέσως στο νοσοκομείο σήμανε «συναγερμός», αφού, έπειτα από τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τη Μαρία από τα Φάρσαλα, όλοι είναι περισσότερο υποψιασμένοι και ευαισθητοποιημένοι. Σε χρόνο-μηδέν ειδοποιήθηκε η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου, η οποία πλησίασε το ζευγάρι και άρχισε να το ρωτάει αν το παιδάκι είναι δικό τους. Εκείνοι απάντησαν αρχικά ότι είναι οι γονείς του μωρού, αλλά έπειτα από πίεση άλλαξαν… τροπάριο, ισχυριζόμενοι ότι απλώς το φιλοξενούν!


«Το παιδί δεν είναι δικό τους…»


Οπως είπε στην «Espresso» υψηλόβαθμο στέλεχος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το εν λόγω ζευγάρι είχε προσπαθήσει ουκ ολίγες φορές να δηλώσει το αγοράκι στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά αφού δεν είχαν στην κατοχή τους τη ληξιαρχική πράξη γέννησής του, δεν μπορούσαν να το κάνουν. Οταν, λοιπόν, πήραν το τηλεφώνημα από το νοσοκομείο που τους ενημέρωνε ότι δύο Ρομά έχουν ένα μωρό το οποίο δεν μοιάζει να είναι δικό τους, ένωσαν τα στοιχεία και ξεκίνησαν την επιχείρηση.


Χθες το μεσημέρι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου στο πλαίσιο των ερευνών προσήγαγαν τον 21χρονο, τη 19χρονη και την 51χρονη που κατοικούσε μαζί με το ζευγάρι και το παιδί λίγο έξω από τον καταυλισμό των Τσιγγάνων, στη Βόρεια Παράκαμψη της Μυτιλήνης. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης το ζευγάρι αποκάλυψε ότι το μωρό το είχαν πάρει από την Αθήνα, από μια γυναίκα η οποία τους το έδωσε οικειοθελώς.


Οπως είπαν στους αστυνομικούς, σε αντίθεση με την πλειονότητα των Τσιγγάνων που κάνουν πολλά παιδιά, ο 21χρονος αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και δεν μπορούσε να γίνει πατέρας. Για τον λόγο αυτό το καλοκαίρι είχαν ταξιδέψει στην πρωτεύουσα προκειμένου να υποβληθεί σε κάποιες ειδικές εξετάσεις στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Οταν κάποια στιγμή η νύφη με την πεθερά βγήκαν από το νοσοκομείο για κάτι δουλειές, τους πλησίασε μία ομόφυλή τους, η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της ένα νεογέννητο αγοράκι. Τους είπε -σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους- ότι έχει πολλά παιδιά και της είναι αδύνατον να μεγαλώσει ακόμα ένα. Ετσι τους το πρόσφερε και οι δύο γυναίκες δέχτηκαν να το πάρουν, χωρίς όμως να υπάρξει αγοραπωλησία.


Παρά τις πιέσεις των αστυνομικών να τους αποκαλύψουν το όνομα της γυναίκας που αναφέρουν ως τη βιολογική μητέρα του βρέφους, κανένας από τους τρεις δεν αποκάλυψε τα στοιχεία της. Οι τρεις Ρομά συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου και κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου για να προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέα.


Το αγοράκι βρίσκεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και θα το αναλάβουν κοινωνικές υπηρεσίες, έως ότου αποκαλυφθεί η ταυτότητα των βιολογικών γονιών του. Για τον λόγο αυτό έχει ληφθεί δείγμα DNA από το μωράκι.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ



Εντόπισαν το σήμα του «Μιχάλη»


Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στην περιοχή Σαντάνσκι της Βουλγαρίας όπου -σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές- κάνει έρευνες για τον εντοπισμό του βιολογικού πατέρα της μικρής Μαρίας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν εκεί το σήμα του κινητού του, το νούμερο του οποίου κάλεσε μπροστά τους προτού προφυλακιστεί στις αγροτικές φυλακές Λάρισας ο Τσιγγάνος Χρήστος Σαλής, ο οποίος παρίστανε τον «πατέρα» του κοριτσιού, για να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του ότι η Μαρία δεν είχε απαχθεί αλλά παραχωρηθεί από τους γονείς της.


Ο άγνωστος προς το παρόν Βούλγαρος, τον οποίο ο Τσιγγάνος γνώριζε ως «Μιχάλη», απάντησε στην κλήση, αλλά του ζήτησε να μην τον ενοχλήσει ποτέ ξανά! Οι Ελληνες αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να τον βρουν για να του πάρουν κατάθεση, ώστε να εξακριβωθεί αν αυτός και η μητέρα της μικρούλας την παραχώρησαν στο ζευγάρι των Τσιγγάνων επειδή δεν μπορούσαν να την αναθρέψουν ή την πούλησε και με ποια ανταλλάγματα.


Νεκρή σε καταυλισμό


Στο μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Τσιγγάνων σε ολόκληρη τη χώρα μετά την ανακάλυψη της μικρής Μαρίας στον οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα. Μάλιστα, στην Ξάνθη σήμανε συναγερμός όταν, κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων ερευνών, σε καταυλισμό στην περιοχή του Δροσερού εντοπίστηκε έγκυος γυναίκα νεκρή μέσα στο κατάλυμά της!


Το άψυχο σώμα της άτυχης κοπέλας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ο οποίος -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης-«σκούπα» άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της Τροχαίας και της Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης έκαναν ελέγχους σε όλα τα διερχόμενα οχήματα και έρευνες σε περισσότερα από είκοσι σπίτια υπόπτων. Στις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση με προσαγωγές και συλλήψεις.


Και στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκαναν εκτεταμένους ελέγχους και συνελήφθησαν δύο άνδρες (ηλικίας 21 και 19 ετών) για ρευματοκλοπή, ενώ αναζητείται ένας ακόμη Ρομά.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ



Επαιρνε επιδόματα για 14 παιδιά


Από τα επιδόματα του ΟΓΑ που δίνονται σε πολύτεκνες οικογένειες ζούσε η οικογένεια των Τσιγγάνων που παρίσταναν τους γονείς της μικρής Μαρίας και είχαν δηλώσει ότι είναι γονείς 14 παιδιών! Ομως, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μόνο τα τέσσερα.


Από την έρευνα που έγινε στον ΟΓΑ διαπιστώθηκε ότι η 40χρονη Ελευθερία Δημοπούλου είχε εισπράξει το 2013 ειδικό επίδομα πολυτεκνικής οικογένειας ύψους 500 ευρώ και ενιαίο επίδομα στήριξης ύψους έως 40 ευρώ για καθένα από τα τέσσερα παιδιά που εμφάνιζε στη μια από τις δύο οικογενειακές μερίδες που είχε ανοίξει με διαφορετικά ονόματα! Με την ίδια ταυτότητα είχε πάρει το 1996 επίδομα για πέντε παιδιά, ανάμεσα στα οποία ήταν τα τρία παιδιά που δήλωσε το 2013, ενώ με το όνομα Σελήνη Σαλή είχε λάβει το 1997 οικογενειακό επίδομα για τέσσερα… άλλα παιδιά!


Οι αστυνομικοί ερευνούν αν το ζευγάρι αγόρασε τη Μαρία με σκοπό να την παντρέψει σε ηλικία 12 – 13 ετών για να εισπράξει την προίκα που θα έπαιρνε από την οικογένεια του γαμπρού, σύμφωνα με τα έθιμα των Ρομά!



 «Κίτρινη αγγελία» από Interpol για τη Μαρία


«Συναγερμός» σήμανε στην Interpol μετά την ενημέρωσή της από τις ελληνικές Αρχές για την ανεύρεση της μικρής Μαρίας, η υπόθεση της οποίας έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Αν και το κατάξανθο αγγελούδι δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των εξαφανισμένων παιδιών, η διεθνής αστυνομία εξέδωσε αμέσως «κίτρινη αγγελία» ζητώντας πληροφορίες για την πραγματική ταυτότητα του κοριτσιού.


Στην αγγελία, που εκδόθηκε ύστερα από αίτημα του Γραφείου της Interpol στην Αθήνα, περιλαμβάνονται το προφίλ του DNA και μία φωτογραφία του κοριτσιού. Πρόσβαση έχουν όλες οι χώρες-μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Εγκληματολογικής Αστυνομίας προκειμένου να μπορεί να συγκριθεί με τα διαθέσιμα δείγματα όσων έχουν καταγγείλει εξαφάνιση ανήλικων παιδιών.


Σύμφωνα με το αίτημα της ΕΛ.ΑΣ., η Interpol εξέδωσε και «γαλάζιες αγγελίες» για τον Χρήστο Σαλή και την Ελευθερία Δημοπούλου (ή Σελήνη Σαλή), τους Τσιγγάνους στο σπίτι των οποίων βρέθηκε το παιδί στις 16 Οκτωβρίου και υποστηρίζουν ότι το αγόρασαν αντί 80 ευρώ από τη Βουλγάρα μάνα του. Η «γαλάζια οδηγία» αφορά τη συλλογή πρόσθετων στοιχείων για την ταυτότητα και τις δραστηριότητες των συγκεκριμένων ανθρώπων και η Interpol παρακαλεί όποιον έχει πληροφορίες είτε για το ζευγάρι είτε για τη Μαρία να ενημερώσει τις ελληνικές Αρχές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...