Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Η «αφρόκρεμα» των όπλων στην παρέλαση

Η εντολή από Αβραμόπουλο και το διπλό «στοίχημα».

Τα κορυφαία οπλικά συστήματα που διαθέτει η χώρα μας αναμένεται να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Η εντολή που έχει δώσει ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι να… καλογυαλιστούν όλα τα τελευταίας τεχνολογίας όπλα που έχουν αγοραστεί και να επιδειχτούν από τους στρατιωτικούς σχηματισμούς, που αυτές τις ώρες προετοιμάζονται πυρετωδώς.


Αυτό που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση είναι, αφενός, να αναπτερώσει το φρόνιμα των Ελλήνων πολιτών σε μια τόσο δύσκολη χρονικά συγκυρία και, αφετέρου, η κίνηση αυτή να έχει θετικό αντίκτυπο στο ηθικό των στρατιωτικών μονάδων και των αξιωματικών, που έχουν υποστεί αρκετές οικονομικές θυσίες – βάσει των όσων προβλέπει το μνημόνιο. Ταυτόχρονα πάντως, όπως τονίζουν πηγές από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, θα σταλεί και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους γείτονές μας (ιδίως τους εξ Ανατολών) ότι η άμυνα της χώρας, παρά τις όποιες δημοσιονομικές δυσκολίες, παραμένει αξιόμαχη. Αυτό άλλωστε φάνηκε και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2013», το τελευταίο μέρος της οποίας παρακολούθησε από κοντά και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Μεταξύ άλλων, αναμένεται να παρελάσουν -υπό τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας 3.000 αστυνομικών- άρματα μάχης Leopard 1A5, αυτοκινούμενα οβιδοβόλα M109A3, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς όλμων και κατευθυνόμενα αντιαρματικά όπλα Milan.


Βέβαια οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν από αύριο, Σάββατο, και σε αυτές το παρών θα δώσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και για τον πολιούχο της Αγιο Δημήτριο στον ομώνυμο ιερό ναό, παρουσία και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπούλιας την τελευταία φορά που παρέστη σε παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη συμπρωτεύουσα ήταν το 2011, οπότε είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων λόγω των έντονων αποδοκιμασιών από μερίδα επονομαζόμενων «αγανακτισμένων πολιτών». Ο πρώτος πολίτης της χώρας είχε κάνει τότε λόγο για «ντροπή»!


Γ. ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...