Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

«Το μωρό μου είναι ζωντανό»!

Καταγγελία σοκ μητέρας (για το παιδί της) που της είπαν ότι πέθανε σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Ανατριχίλα προκαλεί η καταγγελία μιας γυναίκας από τον Πύργο Ηλείας, η οποία υποστηρίζει ότι το μωρό της, που της είπαν ότι πέθανε στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας το 1988, δόθηκε παράνομα για υιοθεσία!


Σύμφωνα με την ίδια, το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα στο νοσοκομείο του Πύργου και για τον λόγο αυτό διακομίστηκε στην ειδική μονάδα για πρόωρα βρέφη στο νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας». Επειτα από μία εβδομάδα και, αφού η γυναίκα πήρε εξιτήριο, πήγε στην Πάτρα για να δει το παιδί της, αλλά δεν την άφησαν.


Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, από το νοσοκομείο τη διαβεβαίωσαν ότι είναι καλά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όμως την επομένη της τηλεφώνησαν για να της πουν ότι το βρέφος δεν άντεξε και πέθανε. Αφού έθαψαν το κουτί με το άψυχο κορμάκι του μωρού που τους έδωσαν από το νοσοκομείο, οι γονείς του παιδιού ξεκίνησαν έρευνες, καθώς το βιβλιάριο υγείας του από τον Πύργο όπου γεννήθηκε με τα έγγραφα από το νοσοκομείο της Πάτρας δεν είχαν κοινά στοιχεία, όπως ύψος, βάρος κ.λπ. Ετσι, η μητέρα πήγε στον εισαγγελέα, από τον οποίο ζήτησε και πήρε απόφαση για εκταφή του μωρού. Από τις εξετάσεις που έγιναν στα ευρήματα αποδείχθηκε ότι το βρέφος που ετάφη δεν ήταν το δικό της παιδί!


Οι υποψίες ότι το σπλάχνο της δεν πέθανε και δόθηκε παράνομα για υιοθεσία έγιναν εντονότερες, όταν λίγους μήνες αργότερα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα στο οποίο της έλεγαν ότι το παιδί ζει κάπου στη βόρεια Ελλάδα. Οι γονείς για ακόμα μία φορά απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα και με εισαγγελική παραγγελία έγινε έλεγχος στα αρχεία του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας». Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στο βιβλίο εισόδου – εξόδου της Παιδιατρικής Κλινικής, φαίνεται ότι το βρέφος νοσηλεύτηκε μόνο για λίγες ώρες και μάλιστα την ημέρα που μεταφέρθηκε από τον Πύργο Ηλείας.



Αφησε το βρέφος μέχρι να ξεπεράσουν τα προβλήματα


Η 43χρονη Σταματίνα Καραχάλιου, μια Ρομά που ζει σε καταυλισμό στα Ανω Λιόσια Αττικής και έχει άλλα τέσσερα παιδιά, είναι η βιολογική μητέρα του μόλις δυόμισι μηνών βρέφους που εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη από την Αστυνομία έξω από οικισμό Τσιγγάνων στη Μυτιλήνη. Το αγοράκι είχαν μαζί τους δύο Αθίγγανοι, ηλικίας 21 και 19 ετών, που παρίσταναν τους γονείς του και οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί με την 51χρονη μητέρα του νεαρού «πατέρα».


Την περασμένη Παρασκευή, η 43χρονη πέρασε το κατώφλι της Ασφάλειας Αττικής και αφού της πήραν δείγμα DNA, αποχώρησε. Λίγες ώρες αργότερα τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι η βιολογική μητέρα του μωρού, η οποία μαζί με τα άλλα τέσσερα παιδιά της και τον σύζυγό της ζουν στον οικισμό Τσιγγάνων στα Ανω Λιόσια. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η γυναίκα άφησε το βρέφος για λίγο καιρό στο ζευγάρι της Μυτιλήνης -που, όπως ισχυρίζεται, είναι συγγενείς του συζύγου της- μέχρι να ξεπεράσουν τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.


Σε βάρος του 21χρονου, της 19χρονης συντρόφου του και της 51χρονης μητέρας του από τη Μυτιλήνη που συνελήφθησαν για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου. Το αγοράκι, το οποίο είναι καλά στην υγεία του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού, ενώ έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες.


Ε. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ



Εδωσαν σε Ρομά 4.000 ευρώ για να αποκτήσουν μωρό


Προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους πήραν από τον ανακριτή ένας 53χρονος και η 48χρονη σύζυγός του που συνελήφθησαν στο Ζεφύρι, έπειτα από καταγγελία ότι είχαν βρέφος του οποίου δεν ήταν βιολογικοί γονείς. Την έρευνα είχε κινήσει μια γυναίκα, η οποία κατήγγειλε ότι η κατηγορουμένη προσποιούνταν την έγκυο πριν εμφανίσει ξαφνικά το μωρό!


Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της εμπορίας και της αρπαγής ανηλίκου από κοινού, αφού και οι δύο παραδέχθηκαν ενώπιόν του ότι πλήρωσαν 4.000 ευρώ για να αποκτήσουν το μωράκι από μια Ελληνίδα Ρομά. Σύμφωνα με όσα είπαν, η αγοραπωλησία του βρέφους έγινε με τη μεσολάβηση μιας γυναίκας με το όνομα Κατερίνα, της οποίας τα πλήρη στοιχεία δεν έχουν γίνει έως τώρα γνωστά.


Η Εισαγγελία προσανατολίζεται να διατάξει άρση τηλεφωνικού απορρήτου του ζευγαριού προκειμένου να εξακριβωθεί με ποιους συνεννοήθηκαν πριν από την αγοραπωλησία του παιδιού και να εντοπιστούν. Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τη λήψη βιολογικού υλικού και οι αστυνομικοί αναζητούν τη βιολογική του μητέρα για να δώσει δείγμα γενετικού υλικού, ώστε να γίνει η σύγκριση. Το ζευγάρι -που δεν διαθέτει δικηγόρο- φέρεται ότι επιχείρησε να δηλώσει το μωρό στον Δήμο Φυλής, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...