Αέριο στον Θερμαϊκό «μύρισαν» οι Ισραηλινοί

Ετοιμοι να ξεκινήσουν έρευνες.

Ισραηλινοί επιστήμονες οι οποίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα, και συγκεκριμένα η Βόρεια Ελλάδα, έχει φυσικό αέριο είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν έρευνες στη χώρα μας.

Αυτό αποκάλυψε από το βήμα του Athens Energy Forum ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Αριε Μέκελ, ο οποίος είπε πως υπάρχει ενδιαφέρον από την εταιρεία που ανακάλυψε το κοίτασμα του Λεβιάθαν, στα ανοιχτά του Ισραήλ, να δραστηριοποιηθεί και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Capital, η εταιρεία στην οποία αναφέρθηκε ο Ισραηλινός πρέσβης είναι η Ratio Oil, με επικεφαλής τον Eitan Eisenberg, δηλαδή τον άνθρωπο που πρώτος ερεύνησε και εντόπισε τα τεράστια κοιτάσματα αερίου στο Ισραήλ.

Η Ratio Oil ξεκίνησε ως μια μικρή πετρελαϊκή εταιρεία, η οποία ωστόσο γιγαντώθηκε μετά την ανακάλυψη του Λεβιάθαν, στο οποίο και κατέχει μερίδιο 15%. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ratio Oil (η οποία συνεργάζεται με την ελληνικών συμφερόντων Energean Oil & Gas) έχουν από κοινού προσεγγίσει την ελληνική κυβέρνηση, καταθέτοντας από τον περασμένο Οκτώβριο επίσημη πρόταση προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό φυσικού αερίου στον Θερμαϊκό κόλπο, στα ανοιχτά της Θεσσαλονίκης.

Παρά το γεγονός ότι η πρόταση έχει γίνει από τον περασμένο Οκτώβριο, οι ελληνικές αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη -θετική ή αρνητική- απάντηση στην ισραηλινή εταιρεία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ