Τουρκική πρόσκληση σε 7.000 γιατρούς!

Ανοίγουν την πόρτα σε 7.000 Ελληνες γιατρούς!

Αν πριν από μερικές δεκαετίες -αλλά και σήμερα ώς ένα βαθμό- η Αμερική, ο Καναδάς, η Αυστραλία και στην Ευρώπη η Γερμανία ήταν οι προορισμοί όπου οι Ελληνες αναζητούσαν εργασία, τώρα τα πράγματα άλλαξαν και η γειτονική Τουρκία έχει αρχίσει να γίνεται ο αναγκαστικός προορισμός άνεργων Ελλήνων.

Η οικονομία της Τουρκίας φαντάζει ως αναπτυσσόμενη κι έτσι για κάποιους τομείς είναι απαραίτητη η εισαγωγή «εργατικών χεριών». Φυσικά δεν μιλάμε για χειρωνακτικές εργασίες αλλά για θέσεις με γνώσεις επιστημονικού επιπέδου. Μέχρι πρότινος ήταν πιλότοι για τη βιομηχανία τουρισμού της γείτονος και τώρα ο αναπτυσσόμενος τομέας υγείας της αναζητεί ιατρικό προσωπικό από την Ελλάδα. Αυτό που δεν μπορεί, δυστυχώς, να προσφέρει η χώρα μας στους πτυχιούχους Ιατρικής το προσφέρει η Τουρκία.

«Περίπου 7.000 γιατροί στην Ελλάδα αναζητούν δουλειές στο εξωτερικό. Τους χρειαζόμαστε» είπε χωρίς περιστροφές ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου κατά τη διάρκεια εγκαινίων νέου νοσοκομειακού χώρου. «Οι πόρτες της Τουρκίας είναι ανοιχτές για τους 7.000 Ελληνες γιατρούς. Τους προσκαλώ να υπηρετήσουν αυτή τη χώρα και το έθνος με τις γνώσεις τους» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Κάποτε παίρναμε την Ελλάδα ως παράδειγμα, αλλά από το 2002 επιτυγχάνουμε πολύ περισσότερα» είπε με νόημα ο ίδιος, αναφερόμενος στην απεμπλοκή της χώρας του από τις επιταγές του ΔΝΤ. Η δήλωση αυτή προκάλεσε και τη σχετική δημοσιογραφική έρευνα, από την οποία προέκυψε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ότι ήδη 24 Ελληνες γιατροί εργάζονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στα αντίστοιχα νοσοκομεία και υποδομές του Δημοσίου είναι αδύνατη για όσους δεν διαθέτουν τουρκική ιθαγένεια, κάτι που αποτελεί μία από τις κύριες κόντρες της χώρας με την Ε.Ε. στην προσπάθεια προσέγγισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Οι απαιτήσεις για να εργαστεί κανείς στη γειτονική χώρα περιλαμβάνουν την απόκτηση πιστοποιητικού ειδικότητας και άδειας άσκησης επαγγέλματος, την ύπαρξη μόνιμης κατοικίας, ασφάλισης και βασικού πτυχίου γνώσης της τουρκικής γλώσσας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ