Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Το τροχόσπιτο και η Στριπ!

Η νέα βιογραφία του Τζακ Νίκολσον που ξεγυμνώνει τον καλοπερασάκια του Χόλιγουντ δια χειρός Μαρκ Ελιοτ.

Εχει κερδίσει τη φήμη του μεγαλύτερου γυναικά του Χόλιγουντ που ξέρει να απολαμβάνει κάθε λεπτό της ζωής του, αδιαφορώντας για τα σχόλια τρίτων. Και πράγματι, η νέα βιογραφία του Τζακ Νίκολσον, που κυκλοφόρησε προ ημερών διά χειρός Μαρκ Ελιοτ, επιβεβαιώνει τη φήμη του καλοπερασάκια, Ο Αμερικανός συγγραφέας τον… ξεγυμνώνει αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τις πιο πολυσυζητημένες σχέσεις του, τον εθισμό του στα ναρκωτικά, την αγάπη του στο φαγητό, αλλά και το κρυφό του ειδύλλιο με τη Μέριλ Στριπ, που έκανε «το τροχόσπιτό του να μοιάζει πως ισορροπεί πάνω σε τέσσερα ξεχαρβαλωμένα ελατήρια»!


Είναι γνωστό ότι από το κρεβάτι του Τζακ Νίκολσον έχουν περάσει πολλές μεγάλες ντίβες, όμως για πρώτη φορά αποκαλύπτεται ότι σε αυτό ξάπλωσε και η Μέριλ Στριπ. Σύμφωνα με τον Ελιοτ, οι δύο σταρ γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Heartburn» το 1985, στην οποία υποδύονταν τους συζύγους. «Ο Τζακ γνώρισε τη Στριπ την πρώτη ημέρα που επισκέφτηκε τα πλατό.


Ο σκηνοθέτης Μάικ Νίκολς ήθελε να διατηρήσει λίγη ένταση ανάμεσά τους προτού αρχίσουν να γράφουν οι κάμερες. Για να σπάσει τον πάγο, λίγο πριν από την πρώτη κοινή τους σκηνή, ο Νίκολσον χτύπησε την πόρτα του τροχόσπιτού της και τη ρώτησε αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα της. Εκείνη του απάντησε ναι. Και αμέσως ο πάγος έσπασε» γράφει ο Αμερικανός συγγραφέας, επισημαίνοντας τη σχετική δήλωση που είχε κάνει η Μέριλ Στριπ, η οποία είχε πει ότι ήταν σαν να συναντούσε τον Μικ Τζάγκερ ή τον Μπομπ Ντίλαν. «Ηταν μεγάλη υπόθεση»!


Παρ’ όλα αυτά, μέχρι την ολοκλήρωση των γυρισμάτων η γοητευμένη Μέριλ Στριπ έφτασε να γίνει έξαλλη με τον συμπρωταγωνιστή της εξαιτίας της αδιάντροπης σεξουαλικής στάσης του απέναντί της. Κάποια στιγμή μάλιστα τον πέταξε έξω από το τροχόσπιτό της και ορκίστηκε ότι δεν θα ξαναγύριζε άλλη ταινία μαζί του. Δεν πέρασαν όμως δύο χρόνια και οι δύο βραβευμένοι με Οσκαρ ηθοποιοί βρέθηκαν και πάλι μαζί μπροστά στις κάμερες. Δύο χρόνια που αποδείχτηκαν αρκετά, όπως φάνηκε, για να δει η Στριπ με άλλο μάτι τον γυναικά του Χόλιγουντ.


Οπως αποκαλύπτεται στη νέα βιογραφία με τίτλο «Nicholson», το πρωταγωνιστικό δίδυμο ήρθε πιο κοντά στα παρασκήνια της ταινίας «Ironweed», παρά το γεγονός ότι εκείνο το διάστημα ο Νίκολσον διατηρούσε δεσμό με την ηθοποιό Αντζέλικα Χιούστον, ενώ κοιμόταν τακτικά και με την ηθοποιό Βερόνικα Κάρτραϊτ. Το ζευγάρι, που υποδυόταν έναν ξεπεσμένο αθλητή του μπέιζμπολ και την ερωμένη του, είχε γίνει το καυτό θέμα συζήτησης όλων. «Αμέσως μόλις ξεκίνησαν τα γυρίσματα, οι φήμες φούντωσαν σαν άγρια μανιτάρια ότι κάτι έτρεχε ανάμεσα στον Τζακ και στη συμπρωταγωνίστριά του, η οποία παρ’ όλα αυτά είχε πάρει όρκο να μην ξανασυνεργαστεί μαζί του. Οσοι εργάζονταν στα πλατό δεν συζητούσαν για το σενάριο της ταινίας, τη σκηνοθεσία ή τα σκηνικά, αλλά για τον Τζακ και τη Μέριλ. Πολύ συχνά μάλιστα το τροχόσπιτό του έμοιαζε να ισορροπεί πάνω σε τέσσερα ξεχαρβαλωμένα ελατήρια!» γράφει ο Ελιοτ, ο οποίος μάλιστα επικαλούμενος μία ανώνυμη πηγή επισημαίνει πως κάποια στιγμή «ό,τι συνέβαινε μέσα σε εκείνο το τροχόσπιτο είχε αρχίσει να ξεφεύγει εκτός ελέγχου, σε βαθμό που έφερνε σε δύσκολη θέση όσους εργάζονταν στα πλατό».


Αν και η σχέση δεν προχώρησε, οι δυο τους παρέμειναν καλοί φίλοι έκτοτε. Και παρά το γεγονός ότι η Μέριλ Στριπ είναι παντρεμένη τα τελευταία 35 χρόνια με τον γλύπτη Ντον Γκάμερ, όταν ρωτήθηκε πέρσι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ποιον θα επέλεγε για εραστή της, εκείνη ανέφερε χωρίς δεύτερη σκέψη τον Τζακ Νίκολσον!


Το κρεβάτι, τα περιττά κιλά και η μητέρα του


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το κεφάλαιο του βιβλίου που είναι αφιερωμένο στην κόντρα του Τζακ Νίκολσον με τον άλλο μεγάλο γόη του κινηματογράφου, Γουόρεν Μπίτι. Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω του παραγωγού Μπερτ Σνάιντερ σε ένα χολιγουντιανό πάρτι το 1971. «Αφού έβγαιναν παρέα για κάνα δυο εβδομάδες, ο Τζακ άρχισε να αποκαλεί τον Μπίτι «Μάστερ Μπι» ή «Επαγγελματία» για την ικανότητά του να ρίχνει στο κρεβάτι όποια γυναίκα επιθυμούσε. Και ο Μπίτι όμως από τη μεριά του αποκαλούσε τον Νίκολσον «Υφαντή» για την ικανότητά του να «υφαίνει» ενδιαφέρουσες ιστορίες και να συναρπάζει τις γυναίκες.


Παρά το ταλέντο του όμως να μαγνητίζει γυναίκες που είχαν ακόμα και τα μισά του χρόνια -όπως στην περίπτωση της Λάρα Φλιν Μπόιλ- φαίνεται ότι ο ηθοποιός πτοούνταν από τα περιττά κιλά. Σύμφωνα με τον Ελιοτ, στο απόγειο της δόξας του ο Τζακ Νίκολσον αποφάσισε να καταφύγει στη διατροφολόγο των σταρ Τζούντι Μάρζελ, την οποία προσέλαβε για να τον βοηθήσει να αδυνατίσει εν όψει των γυρισμάτων της ταινίας «Postman». «Πολύ σύντομα όμως τα περισσότερα κιλά που είχε κοπιάσει για να χάσει επανήλθαν, όπως συμβαίνει συνήθως με τις εξαντλητικές δίαιτες. Εκείνο το διάστημα είχε πέσει η ψυχολογία του και επέτρεπε μόνο σε λίγους φίλους να τον επισκέπτονται, μεταξύ των οποίων ο Μπερτ Σνάιντερ, ο Χάρι Ντιν Στάντον, ο Μπομπ Ράφελσον, ο Χάντερ Τόμσον και ο Λου Αντλερ» γράφει ο Ελιοτ, ο οποίος αναφέρεται και στο ζήτημα πατρότητας που πάντα βασάνιζε τον Τζακ Νίκολσον.


Οπως αποκαλύπτει, τα πρώτα 37 χρόνια της ζωής του ο ηθοποιός τα πέρασε πιστεύοντας ότι οι γονείς του ήταν ο Τζον και η Εθελ Μέι Νίκολσον. Το 1974 όμως έμαθε ότι στην πραγματικότητα μητέρα του ήταν η μεγαλύτερη αδερφή του, Τζουν, και πατέρας του ο μουσικός Ντον Φουρτσίλο-Ρόουζ. Η αλήθεια έλαμψε όταν δύο φοιτητές του κινηματογράφου, ο Ρόμπερτ Ντέιβιντ Κρέιν και ο Κρίστοφερ Φράιερ, ήρθαν σε επικοινωνία μαζί του και του αποκάλυψαν τη συγκλονιστική είδηση. Σύμφωνα με το νέο βιβλίο, ο ηθοποιός κλονίστηκε και τους θερμοπαρακάλεσε να το κρατήσουν μυστικό με αντάλλαγμα μία συνέντευξή του. Σύμφωνα με μία πρώην σύντροφό του, τη Μισέλ Φίλιπς, «ήταν τρομερή αποκάλυψη για εκείνον. Για πολλές εβδομάδες περνούσε δύσκολες στιγμές μέχρι να συμφιλιωθεί με την ιδέα. Επειτα από αυτό νομίζω ότι αισθάνθηκε ότι όλες οι γυναίκες είναι ψεύτρες!».


Τα ναρκωτικά και οι φοβίες του


Μεγάλο κεφάλαιο του βιβλίου είναι αφιερωμένο και στη σχέση του ηθοποιού με τα ναρκωτικά. Ο Ελιοτ αναφέρει ότι ο 76χρονος ηθοποιός υπήρξε «χρόνιος χρήστης στα πρώτα χρόνια της καριέρας του», ξεκινώντας με LSD στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και συνεχίζοντας με κοκαΐνη και μαριχουάνα. «Οι παραισθήσεις που είχε ο Τζακ με το LSD ήταν ανατρεπτικές. Την πρώτη φορά που έκανε χρήση, πίστεψε ότι είδε το πρόσωπο του Θεού. Είχε επίσης φαντασιώσεις ευνουχισμού, ομοφυλοφιλικής φοβίας αλλά και παιδικής απόρριψης. Οταν όμως βρισκόταν υπό την επήρεια, μπορούσε να αντιμετωπίσει το επίμονο πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης που τον στοίχειωνε από τότε που είχε αρχίσει να κοιμάται με την Τζορτζιάνα Κάρτερ, μια κοπέλα που γνώρισε στα μαθήματα υποκριτικής και δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ» γράφει ο Ελιοτ, επισημαίνοντας ότι ο δημοφιλής ηθοποιός συνέχισε επί σειρά ετών τη χρήση παραισθησιογόνων ουσιών.


Βέβαια, ο ηθοποιός δεν είχε αρνηθεί ποτέ ότι υπήρξε χρήστης. Είχε δηλώσει μάλιστα στο αμερικανικό περιοδικό «People» ότι «τα ναρκωτικά δεν είναι και τίποτα σπουδαίο». Ολες οι πηγές του Έλιοτ ωστόσο επιβεβαιώνουν ότι τα ναρκωτικά αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του Τζακ Νίκολσον, ο οποίος μάλιστα «είχε συναντηθεί με πιθανούς επενδυτές για την ταινία “Easy Rider” κρατώντας τσιγαριλίκι». Ο Αμερικανός συγγραφέας αναφέρει ακόμα παλιότερη δήλωση του ηθοποιού, που είχε πει ότι «η μαστούρα με βοηθάει δημιουργικά στη σεναριογραφία… Μου είναι πιο εύκολο να ψυχαγωγούμαι νοητικά» και υποστηρίζει ότι ο Τζακ Νίκολσον ήταν συχνά «μαστουρωμένος» όταν έγραφε το σενάριο της ταινίας «The Trip» το 1967 αλλά και της κωμωδίας «Head» την επόμενη χρονιά.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...