Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Αρης και ο πατέρας Παΐσιος!

Ο Σέρβος προπονητής του ιστορικού συλλόγου Ζόραν Μιλίνκοβιτς μιλά για τους στόχους του αλλά και για τη βαθιά πίστη του στον Θεό.

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς πέρασε για πρώτη φορά τα σύνορα της πατρίδας του τον περασμένο Σεπτέμβριο, «κουβαλώντας» στις αποσκευές του τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της Σερβίας (και μάλιστα δύο φορές)!


Ερχόμενος στον Αρη γνώριζε ότι ο πάγκος του θυμίζει «ηλεκτρική καρέκλα». Αυτό δεν τον φόβισε. Ούτε φοβήθηκε όταν η ομάδα είχε καθηλωθεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, χωρίς νίκη ύστερα από έξι αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα. Ο 45χρονος Σέρβος προπονητής μίλησε στην «Espressο της Κυριακής» για όσα έχει βιώσει μέχρι τώρα στον Αρη και τη δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει.


Ο Αρης τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πάνω από δέκα προπονητές. Αυτό δεν σας προβλημάτισε;


Οχι, σε καμία περίπτωση. Ο Ζόραν (Λόντσαρ) μου μίλησε για το πόσο μεγάλο κλαμπ είναι ο Αρης και δεν σκέφτηκα ποτέ για ποιο λόγο άλλαζε τόσους προπονητές. Η πρόκληση της Ελλάδας πάντα μου άρεσε. Δεν φοβήθηκα λοιπόν, αντίθετα είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσουν οι προκλήσεις.


Στην επίσημη παρουσίασή σας από τον Αρη είπατε ότι «είμαι εδώ για να σηκώσω το βάρος των προβλημάτων της ομάδας». Τα πράγματα ήταν όπως τα περιμένατε;


Ηξερα πού ήρθα. Γνώριζα τα προβλήματα της ομάδας, αλλά και το ότι έχει ένα υλικό από νέα παιδιά με πολύ ταλέντο. Η αποστολή μου ήταν δύσκολη. Δεν θα πω αν ήταν πιο δύσκολη απ’ ό,τι περίμενα. Ισχύει όμως ένα πράγμα: μου αρέσει να πέφτω πάνω στο πρόβλημα και να το λύνω. Πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι για μένα μια πρόκληση που θα απαντηθεί μέσα από τη δουλειά στο γήπεδο.


Επειτα από τέσσερις αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Αρης αγνοούσε τη νίκη, ήταν τελευταίος στη βαθμολογία. Με το χέρι στην καρδιά: μετανιώσατε κάποια στιγμή; Είπατε «τι ήρθα να κάνω εδώ;»


Οχι, φυσικά! Σε καμία περίπτωση. Ούτε μετάνιωσα ούτε είπα ότι έκανα λάθος επιλογή, τι θέλω να κάνω εδώ. Το αντίθετο. Γνώριζα ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει καλύτερα πράγματα, έχοντας μάλιστα έναν κόσμο με δυναμική που είναι πάντα κοντά της. Οποιος δουλεύει δεν φοβάται. Απλώς περιμένει να έρθουν τα αποτέλεσμα. Οπως κι άρχισε να γίνεται.


Τι άλλαξε στον Αρη και έδειξε με εκείνες τις δύο συνεχόμενες νίκες και μάλιστα εκτός έδρας ότι μπορεί να πετύχει κάποια πράγματα φέτος;


Τα παιδιά στα τελευταία παιχνίδια έδειξαν ότι έχουν χαρακτήρα και ότι μπορούν να παλεύουν. Είναι κάτι καινούργιο και κάτι θετικό, βλέπουμε μπροστά, προχωράμε. Ολοι περιμένουμε πιο καλές μέρες, άσχετα εάν ειδικά με τη Βέροια έγιναν διάφορα πράγματα με τη διαιτησία.


Σε ανύποπτο χρόνο είπατε «μακάρι να πανηγυρίσουμε έναν τίτλο, όπως έγινε για τελευταία φορά με έναν Σέρβο προπονητή στον Αρη» (Τσίριτς). Είναι απαγορευμένη λέξη για σας ο τίτλος;


Ο Αρης αυτή τη στιγμή προσπαθεί να βρει τον δρόμο του μέσα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει και μέσα από τη δουλειά που κάνουν τα νέα παιδιά. Μακάρι να ζήσω μεγάλες επιτυχίες και τίτλους με την ομάδα.


Πρόσφατα αποκαλύψατε την αγάπη σας για τη θρησκεία…


Το είχα πει σε συνέντευξη στους οργανωμένους οπαδούς. Πιστεύω πάρα πολύ στη θρησκεία κι ειδικά για τον πατέρα Παΐσιο ο σεβασμός που τρέφω στο πρόσωπό του είναι τεράστιος. Οχι μόνο έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του, αλλά για μένα αποτελούν δρόμο και τολμώ να πω ότι δεν πάω πουθενά χωρίς αυτά.


Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, πώς θα σκιαγραφούσατε τον εαυτό σας εκτός των γηπέδων;


Είμαι ένας απλός άνθρωπος. Μου αρέσει πολύ η δουλειά, το ποδόσφαιρο και λατρεύω την οικογένειά μου. Εχω τρία παιδιά, δύο αγόρια κι ένα κορίτσι. Μου αρέσει το διάβασμα και γενικά μια ήσυχη ζωή».


Η σχέση μου με τον κόσμο


Ο προπονητής του Αρη κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του και απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις έκανε ιδιαίτερη μνεία στον κόσμο της ομάδας.


Εχετε τύχει μέχρι στιγμής της καθολικής αποδοχής των οπαδών του Αρη και των παικτών. Πώς το εισπράττετε;


Είναι πολύ θετικό αυτό που συμβαίνει, να ακούγονται καλά λόγια για μένα. Εγώ προσπαθώ να δίνω τα πάντα, να μεταδίδω ό,τι ξέρω και ό,τι μπορώ για το καλό της ομάδας. Εχω μεγάλη θέληση, διότι βρίσκομαι σε έναν σύλλογο πάρα πολύ μεγάλο!


Για τον κόσμο του Αρη τι έχετε να πείτε;


Μπορεί να είμαι λίγες εβδομάδες στην ομάδα, αλλά ήδη αρχίζω να διαπιστώνω πόσο μεγάλο δίκιο είχε ο Ζόραν (Λόντσαρ), όταν μου έλεγε για το πόσο παθιασμένοι είναι και τι ακριβώς σημαίνει για τους οπαδούς του ο Αρης. Η βοήθειά τους είναι πολύτιμη, τους θέλουμε κοντά μας και τους ευχαριστούμε για ό,τι έχουν κάνει.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...