Ο… φορο-στρατός του Χάρη Θεοχάρη

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των 192 Ράμπο της Εφορίας.

Φορο-στρατό 192 ατόμων, 84 οχημάτων και δύο σκαφών, με «στρατηγό» τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, δημιούργησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Οι… Ράμπο, γυναίκες και άνδρες (εφοριακοί και υπάλληλοι του ΣΔΟΕ), θα έχουν στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Συγκεκριμένα, θα έχουν αρμοδιότητες προληπτικού ελέγχου εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας και προσωρινού φορολογικού ελέγχου, ιδίως στους παρακρατούμενους και επιρριπτόμενους φόρους, με έμφαση στον ΦΠΑ, καθώς και τον έλεγχο εφαρμογής των διατάξεων της τελωνειακής νομοθεσίας.


Σύμφωνα με το ΦΕΚ, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους θα μπορούν να προβαίνουν σε ελέγχους μεταφορικών μέσων, καταστημάτων, αποθηκών και άλλων χώρων όπου βρίσκονται αγαθά, ανεξάρτητα από τον φορέα εκμετάλλευσής τους και του τελωνειακού καθεστώτος υπό το οποίο τελούν, όπως επίσης σε κατασχέσεις βιβλίων, εγγράφων, αγαθών, μέσων μεταφοράς και άλλων στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρονικών μέσων αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων. Εκείνο που δεν διευκρινίζεται είναι αν το «άλλων χώρων» αφορά και κατοικίες.


Επίσης, αν κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργείται από το ΣΔΟΕ κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του προκύψουν πληροφορίες φορολογικού ή τελωνειακού ενδιαφέροντος, διαβιβάζονται με πληροφοριακό δελτίο στη ΓΓΔΕ προς αξιολόγηση. Το σώμα των φοροελεγκτών θα υποστηρίζεται από στόλο 84 αυτοκινήτων (Hyundai, Fiat, Nissan, Citroen, Skoda), τα οποία θα φέρουν πινακίδες ΚΥ, καθώς και από δύο σκάφη («Ερμής», «Ποσειδών»), για ελέγχους στη θάλασσα. Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύονται αναλυτικά όλα τα ονόματα των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τον φορο-στρατό, από πού προέρχονται και ποιες περιοχές θα ελέγχουν, ενώ υπάρχει αναλυτική λίστα με τα αυτοκίνητα, τους αριθμούς κυκλοφορίας, καθώς και σε ποιες περιοχές θα κυκλοφορούν.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ