Εστησαν «χρυσή» άπατη με λεφτά του Οίκου Ναύτου και ζητούσαν φακελάκι 500.000 ευρώ

Φακελάκι ύψους 205.000 ευρώ για… ανύπαρκτες ιατρικές υπηρεσίες επιχείρησαν να εισπράξουν από ιδιοκτήτη κλινικής στο Αιγάλεω τέσσερις υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου.

Φακελάκι ύψους 205.000 ευρώ για… ανύπαρκτες ιατρικές υπηρεσίες επιχείρησαν να εισπράξουν από ιδιοκτήτη κλινικής στο Αιγάλεω τέσσερις υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρη, στον οποίο ο ιδιοκτήτης της κλινικής κατήγγειλε τα σχέδια των τεσσάρων υπαλλήλων και του συζύγου μιας εξ αυτών.

Η υπόθεση άρχισε πριν από λίγο καιρό, όταν η κλινική εισέπραξε 1.150.000 ευρώ για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου των ναυτικών. Αμέσως μετά πλησίασε τον ιδιοκτήτη μια υπάλληλος του ταμείου, που σήμερα είναι αποσπασμένη στο υπουργείο Παιδείας, και του πρότεινε να εισπράξουν μαζί άλλο 1.000.000 ευρώ καταθέτοντας τα σχετικά παραστατικά, χωρίς να παράσχει τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Μάλιστα η συμφωνία προέβλεπε να κρατήσει ο ίδιος 500.000 ευρώ και να καταβάλει στους υπαλλήλους – συνεργούς από 250.000 ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς που ανέλαβαν την υπόθεση έστησαν προσεκτικά έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους πέντε εμπλεκομένους. Κατέγραψαν τις συνομιλίες τους με κοριό και η παρακολούθηση διήρκεσε δέκα ημέρες. Από τις συνομιλίες φαίνεται η αποσπασμένη υπάλληλος του ταμείου στο υπουργείο Παιδείας να είχε το γενικό πρόσταγμα, σε συνεργασία με τον διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών του ταμείου. Το επίμαχο ραντεβού κλείστηκε στην κλινική, στη λεωφόρο Θηβών, και οι υπάλληλοι συνελήφθησαν την ώρα που παραλάμβαναν τα προσημειωμένα χρήματα. Μάλιστα η επιχείρηση καταγράφηκε με κάμερα που είχε στηθεί απέναντι από τη ρεσεψιόν της κλινικής!

Μετά την αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος οι οικονομικοί εισαγγελείς Γαληνός Μπρης και Γιάννης Δραγάτσης αποφάσισαν την «εισβολή» σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενα «κενά» στο σύστημα, που επιτρέπουν σε επιτήδειους να κερδοσκοπούν εις βάρος των ασφαλισμένων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ