Σχέδιο εξόδου από το Μνημόνιο

Οχι νέα μέτρα και στόχος να βγούμε από το Μνημόνιο, είπε χθες στο Μega.

Παραμονή της έναρξης της σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, ενώ πρώτη φορά ανέπτυξε στρατηγική εξόδου από το Μνημόνιο. Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στο Μega (στον Γιάννη Πρετεντέρη) ως πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, δηλαδή μείωση μισθών και συντάξεων ή επιβολή νέων φόρων. Η διαβεβαίωση αυτή έχει την αξία της, επειδή παρέχεται λίγες ώρες προτού ξεκινήσουν οι νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα που αυτή τη φορά έρχεται με περισσότερες απαιτήσεις.

Επίσης ο κ. Σαμαράς στην τηλεοπτική του συνέντευξη εμφανίστηκε να αναπτύσσει στρατηγική εξόδου από το Μνημόνιο, κάτι που «δεν θα γίνει αύριο, αλλά έχει αρχίσει να δρομολογείται». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι στόχος της συγκυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία και πως οι εκλογές είναι το μόνο που δεν χρειάζεται στην παρούσα φάση ο ελληνικός λαός. Ακόμη εξήρε τις θυσίες του λαού, διαβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά πως αυτές θα πιάσουν τόπο, «κάτι που ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα».

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς, σε ερώτηση αν βλέπει εμφύλιο με αφορμή τις τελευταίες δολοφονικές επιθέσεις που έχουν συνταράξει το πανελλήνιο, απάντησε: «Προς Θεού, δεν είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου, είμαστε ενωμένοι κατά της βίας. Υπάρχει ψυχική οδύνη για τα θύματα, ιδιαίτερα γι’ αυτά τα τρία παλικάρια. Το καλύτερο μνημόσυνο για τα παλικάρια αυτά είναι η ενότητα. Η δημοκρατία μας δεν θα επιτρέψει να υποκύψουμε στην εγκληματική βία. Είναι σαν να ανάβεις σπίρτο σε πυριτιδαποθήκη. Εχουμε άλλωστε τόσες άλλες οικονομικές φωτιές μπροστά μας».

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ