Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η δύναμη του νερού!

Πως μέσα σε τέσσερις μόλις εβδομάδες η 42χρονη Σάρα Σμιθ μεταμορφώθηκε και καταπολέμησε τους πονοκεφάλους.

Αποφάσισε να πιέσει τον εαυτό της να πίνει τρία λίτρα νερό την ημέρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τους πονοκεφάλους της και την κακή λειτουργία του πεπτικού της συστήματος. Τελικά, στα 42 της χρόνια, διαπίστωσε ότι αυτό είναι το μυστικό για να δείχνει δέκα χρόνια νεότερη!


Η Σάρα Σμιθ αστειευόμενη συνέκρινε τον εαυτό της με καμήλα, επειδή μπορούσε κι αυτή να ζήσει για πολύ καιρό χωρίς νερό. Συνήθως ξεκινούσε την ημέρα της με ένα τσάι και μετά μπορεί να έπινε ένα ποτήρι νερό με το γεύμα της και ένα με το δείπνο της.


Με λίγα λόγια, το νερό που κατανάλωνε δεν ήταν ούτε ένα λίτρο. Οταν επισκέφτηκε νευρολόγο για να συζητήσει το πρόβλημα των πονοκεφάλων της και διατροφολόγο για τις δυσπεψίες της, αμφότεροι της είπαν ότι πρέπει να πίνει τρία λίτρα νερό ώστε να βοηθάει τον οργανισμό της να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Αποφάσισε, λοιπόν, να πιεστεί για να πετύχει τον στόχο της. Την πρώτη μέρα που ξεκίνησε το «πείραμά» της τράβηξε μια φωτογραφία που απεικονίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι σημαίνει η έλλειψη νερού στον οργανισμό.


«Είμαι 42 ετών, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι δείχνω περισσότερο από 52 ετών σε αυτήν τη φωτογραφία, πράγμα που είναι σοκαριστικό. Κάτω από τα μάτια μου υπάρχουν μαύροι κύκλοι, που με κάνουν να δείχνω εξουθενωμένη, είμαι γεμάτη ρυτίδες και έχω περίεργες κοκκινίλες, ενώ από το δέρμα μου λείπει η λάμψη. Δείχνει νεκρό», λέει χαρακτηριστικά η ίδια στη μαρτυρία της στην εφημερίδα «Daily Mail».


Επειτα από 28 ημέρες συστηματικής ενυδάτωσης του οργανισμού της με τρία λίτρα νερό ημερησίως τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.


Πρώτη εβδομάδα: (Βάρος: 53,9 κιλά, μέση: 71,1 εκατοστά). Ο γιατρός της την παρότρυνε να πίνει μία μεγάλη κανάτα νερό το πρωί, άλλη μία το απόγευμα και άλλη μία το βράδυ. Της εξήγησε ότι τα νεφρά της, τα οποία φιλτράρουν τα απορρίμματα από το αίμα προτού τα μετατρέψουν σε ούρα, θα ανακουφιστούν αμέσως από τη βοήθεια που θα τους δώσει το νερό. Η Σμιθ ακολούθησε τις οδηγίες του και διαπίστωσε ότι οι επισκέψεις της στην τουαλέτα διπλασιάστηκαν. Ακόμα και όταν έβγαινε για ποτό φρόντιζε για κάθε γουλιά ποτού να πίνει και μία νερού. Αυτό τη γλίτωνε από τον πονοκέφαλο του hangover, ο οποίος είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης που προκαλεί το αλκοόλ στον οργανισμό. Επίσης, διαπίστωσε ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση νερού την έκανε πιο ευέλικτη και στη γιόγκα.


Δεύτερη εβδομάδα: (Εχασε 450 γραμμάρια, μέση: 71,1 εκατοστά). Το δέρμα της άρχισε να βελτιώνεται, όπως και το χρώμα του. Εξακολουθούσε να έχει ρυτίδες κάτω από τα μάτια, αλλά αυτά έδειχναν λιγότερο καταπονημένα απ’ ό,τι πριν. Τα εν λόγω αποτελέσματα, όπως και τα θετικά σχόλια που άκουσε από φίλες της την έκαναν να κουβαλάει μαζί της μεταλλικό νερό ακόμα και όταν βρισκόταν στον δρόμο για δουλειές. Η αναπνοή της ήταν πιο καθαρή, ειδικά όταν σταμάτησε να «κλέβει» βάζοντας και τσάι μέσα στο νερό που έπρεπε να καταναλώνει. Επίσης, είχε περάσει μία εβδομάδα χωρίς κανέναν πονοκέφαλο, ενώ το έντερό της λειτουργούσε ρολόι. Το στομάχι της αντί να είναι φουσκωμένο από το νερό, ήταν πιο επίπεδο, ενώ η κυτταρίτιδά της είχε σχεδόν εξαφανιστεί.


Τρίτη εβδομάδα: (Εχασε άλλα 100 γραμμάρια, μέση: 69 εκατοστά). Οι μαύροι κύκλοι και οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια της είχαν σχεδόν εξαφανιστεί και το δέρμα της έδειχνε πιο φρέσκο. Η αισθητικός το απέδωσε στο γεγονός ότι το νερό βοηθάει τα δερματικά κύτταρα να αναπαραχθούν πιο αποτελεσματικά. Είχε περισσότερη ενέργεια και διαύγεια, οπότε δεν την έπαιρνε πια ο ύπνος στο τρένο όταν επέστρεφε από τη δουλειά. Τέλος, έτρωγε λιγότερο επειδή το νερό την έκανε να νιώθει λιγότερο συχνά πείνα.


Τέταρτη εβδομάδα: (Εχασε ακόμα 450 γραμμάρια, μέση: 68,6 εκατοστά). H διαφορά στο πρόσωπό της την έκανε να νιώθει άλλη γυναίκα. Το δέρμα της ήταν πια ροδαλό και σφριγηλό, όπως όταν ήταν κοριτσάκι. Ενιωθε πιο λεπτή, πιο δυνατή και απολάμβανε να δείχνει δέκα χρόνια νεότερη.


Μικρά μυστικά για το κρυολόγημα


– Χρειάζεται να περάσουν 48 ώρες προτού εκδηλώσετε  ένα κρυολόγημα. Αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται για να εγκατασταθεί ο ιός στο επίχρισμα των κυττάρων και να προκαλέσει συμπτώματα.


– Το καλύτερο φάρμακο κατά του κρυολογήματος είναι… η αθλητική φόρμα! Ερευνα του Πανεπιστήμιου Appalachian State εστίασε στον τρόπο με τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα και οι ιοί επηρεάζονται από την άσκηση και διαπίστωσε ότι το μισάωρο γρήγορο περπάτημα πέντε φορές την εβδομάδα θωρακίζει επαρκώς το ανοσοποιητικό.


– Τα ξενύχτια, η καταρροή και τα φτερνίσματα. Οταν κανείς κοιμάται λιγότερο από εφτά ώρες διατρέχει τριπλάσιο κίνδυνο κρυολογήματος, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon.


– Ενα μεγάλο ποτήρι πορτοκαλάδας δεν αρκεί: έρευνα Αυστραλών επιστημόνων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι έδειξε ότι η βιταμίνη C δεν προλαμβάνει ούτε μειώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος.



– Η δύναμη ενός λουλουδιού. Η εχινάκεια, ένα φυτό με εντυπωσιακό ροζ λουλούδι, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, μειώνει τις πιθανότητες κρυολογήματος κατά 50%.



– Ο ιός του κρυολογήματος μπορεί να μας παχύνει: Ερευνα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Rady στο Σαν Ντιέγκο έδειξε ότι τα παιδιά που έχουν μολυνθεί από τον αδενοϊό 36, έναν κοινό ιό κρυολογήματος, ήταν κατά μέσο όρο 25 κιλά πιο παχύσαρκα από τα παιδιά που δεν είχαν μολυνθεί.



– Ο μέσος άνθρωπος παθαίνει 200 κρυολογήματα στη ζωή του: Ενώ τα παιδιά κρυολογούν τέσσερις με οκτώ φορές τον χρόνο, στους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους η συχνότητα είναι σαφώς μικρότερη, αφού έχουν εκδηλώσει ανοσία στους περισσότερους ιούς γιατί έχουν προσβληθεί από αυτούς.


– Τα κρυολογήματα δεν είναι και τόσο κολλητικά! Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ έδειξε ότι αν έβαζε κανείς στο ίδιο δωμάτιο υγιείς με συναχωμένους, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κολλήσουν από τους δεύτερους. Τα περισσότερα κρυολογήματα μεταδίδονται λόγω μακροχρόνιου και στενού συγχρωτισμού.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...