Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Τσε του «Big Apple»

Ο αριστερός δήμαρχος της καρδιάς του καπιταλισμού Ντε Μπλάζιο και το «βάπτισμά» του στη Νικαράγουα.


Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που τον καθιστούν εξαίρεση στον κανόνα του πουριτανού Αμερικανού δημόσιου άντρα. Ισως γι’ αυτό η εκλογή του αποτέλεσε εξαίρεση και στην πρόσφατη ιστορία της δημαρχίας της Νέας Υόρκης. Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο πρώτος δημοκρατικός δήμαρχος του «Big Apple» τα τελευταία 20 χρόνια, «βαπτίστηκε» αριστερός στη Νικαράγουα, όπου στήριζε τους αντάρτες Σαντινίστας (την εποχή που έμπαιναν στη μύτη της κυβέρνησης Ρίγκαν), είναι παντρεμένος με αφρικανικής καταγωγής πρώην λεσβία και γιόρτασε τη νίκη του στον δήμο με μια funky χορογραφία.


Ο 52χρονος Ιταλοαμερικανός, που χαρακτηρίζεται «γίγαντας», καθώς το ύψος του είναι 1,95 μ., θεωρείται η ενσάρκωση των προοδευτικών προοπτικών της πόλης και γι’ αυτό τον λόγο είχε τη στήριξη πολλών εκπροσώπων της showbiz, γνωστών για τις προχωρημένες επιλογές τους στην ιδιωτική τους ζωή, όπως η ηθοποιός Σίνθια Νίξον του «Sex and the city», η οποία ζει κάτω από την ίδια στέγη με τη σύντροφό της και τα παιδιά από τον πρώην άντρα της.


Το διαφορετικό δεν είναι κάτι που φοβίζει τον Ντε Μπλάζιο. Αντίθετα μάλιστα, απέδειξε ότι μπορεί να το δαμάσει σε επίπεδο δημόσιας εικόνας και να το κάνει άσο στο μανίκι του. Δεν παραλείπει δε να δείξει την περιφρόνησή του στη φυσιογνωμία της Νέας Υόρκης του Μπλούμπεργκ. Ενδεικτικό είναι ότι για να υπογραμμίσει τη στήριξή του στις «παραμελημένες» κοινωνικές τάξεις επέλεξε, όταν ανέβαινε στη σκηνή για τον νικητήριο λόγο του, να ακούγεται το τραγούδι «Royals», η μεγάλη ποπ επιτυχία της Νεοζηλανδής Lorde, το οποίο αναφέρει – μεταξύ άλλων: «Δεν θα είμαστε ποτέ ευγενείς / δεν είμαστε γαλαζοαίματοι / Αυτή η πολυτέλεια δεν είναι εμείς / Διψάμε για άλλου είδους ένταση».


Τι έκανε όμως τον γιο μεταναστών να μην ακολουθήσει την κλασική συνταγή του αμερικάνικου ονείρου; Ο πατέρας του, ο γερμανικής καταγωγής Γουόρεν Βίλχελμ, ήταν αξιωματικός του στρατού που συμμετείχε σε πολλές δύσκολες μάχες και γύρισε σακατεμένος και αλκοολικός, με αποτέλεσμα να διαλύσει την οικογένειά του. Φαίνεται λοιπόν ότι ήταν η μορφή που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόρριψη των παραδοσιακών αμερικανικών αξιών από τον Ντε Μπλάζιο.


«Ο πατέρας μου ήταν αξιωματικός του στρατού στον Ειρηνικό και συμμετείχε σε πολλές και πάρα πολύ δύσκολες μάχες. Νομίζω, ειλικρινά, όπως ξέρουμε πια από τους βετεράνους που επιστρέφουν, ότι είχε υποφέρει πολύ και σωματικά και ψυχικά. Ηταν αλκοολικός και αυτό οδήγησε στο διαζύγιο, με αποτέλεσμα να με μεγαλώσει η οικογένεια της μητέρας μου, δηλαδή οι Ντε Μπλάζιο» είχε εξηγήσει σε συνέντευξη, ενώ αποκάλυψε ότι ο πατέρας του τελικά αυτοκτόνησε το 1979, επειδή έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα.


Ο ντε Μπλάζιο, που σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Κολούμπια με ειδίκευση στη Λατινική Αμερική, έγινε οπαδός της πολιτικής των Σαντινίστας, οι οποίοι θεωρούνταν εκείνη την εποχή στην Αμερική «τυραννικοί και κομμουνιστές».


Σε ηλικία 26 ετών ο Μπιλ πήγε στη Νικαράγουα για να μοιράζει φαγητό και φάρμακα, εν μέσω πολέμου μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς. Ακόμα κι όταν γύρισε στη Νέα Υόρκη, συγκέντρωνε χρήματα για τον αγώνα τους. Οπως είπε μετέπειτα, ένα από τα πράγματα που τον είχαν εντυπωσιάσει στις δομές των Σαντινίστας ήταν η οργάνωση ενός δικτύου που στόχο είχε την πρόληψη των αναγκών των πολιτών. Ενα τέτοιο είδος οργάνωσης πρόνοιας διακηρύσσει ότι θέλει να υλοποιήσει και για τους αδύναμους της Νέας Υόρκης.


Η πρώην λεσβία σύζυγος του Μπιλ


Πέρα από την ανατροπή στα αμερικανικά πολιτικά ήθη και έθιμα, αυτό που μοιραία ελκύει περισσότερο το ενδιαφέρον είναι το κεφάλαιο «Τσίρλαν Μακ Κρέι», δηλαδή η σύζυγός του. Η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε το περιοδικό «Essence», στο ίδιο περιοδικό στο οποίο πριν από 34 χρόνια είχε γράψει δοκίμιο για την ομοφυλοφιλική της ταυτότητα, φρόντισε να λύσει κάθε απορία για το πώς ο εντυπωσιακός ντε Μπλάζιο βρέθηκε παντρεμένος με μια αφρικανικής καταγωγής λεσβία. Περίπου δώδεκα χρόνια μετά το «μανιφέστο» της, το 1991, γνώρισε τον ντε Μπλάζιο, ενώ δούλευε σε μια επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


«Φορούσα ρούχα δυτικοαφρικανικής έμπνευσης κι ένα περίεργο δαχτυλίδι, και ο Μπιλ λέει ότι με ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Εγώ παρατήρησα πόσο όμορφος άντρας ήταν και ότι ήταν αστείος και έξυπνος, και έκανε τους ανθρώπους να γελάνε» θυμάται η νέα πρώτη κυρία της Νέας Υόρκης. Μάλιστα εξομολογείται ότι αυτό που την προβλημάτισε περισσότερο δεν ήταν ότι ερωτεύτηκε λευκό άντρα, αλλά ότι ήταν έξι χρόνια μικρότερός της!


Οι προβληματισμοί και τα ταμπού υποχώρησαν μπροστά στην έλξη και το ζευγάρι συμπληρώνει 19 χρόνια έγγαμου βίου, από τον οποίο έχουν προκύψει δύο παιδιά που είναι πια στην εφηβεία τους. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Μακ Κρέι αρνείται να αυτοπροσδιοριστεί ως αμφιφυλόφιλη και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να την ελκύουν ακόμα οι γυναίκες!


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...