Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Βρείτε on line τον ιδανικό συγκάτοικο

Το site αναζήτησης εκείνου με τον οποίο θα «ταιριάζουν τα χνώτα σας».

Το πρώτο social website, που προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες του να βρουν συγκάτοικο με τον οποίο θα «ταιριάζουν τα χνώτα τους», είναι πλέον γεγονός.


Το site με την ευρηματική ονομασία «menoumemazi.gr» επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν τον μελλοντικό τους συγκάτοικο, κάνοντας αναζήτηση ακόμη και για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως το φύλο, η ηλικία, η απασχόληση, η γλώσσα, ενώ έχει τη δυνατότητα να δώσει απαντήσεις και σε πιο εξεζητημένες πληροφορίες, όπως το κάπνισμα ή η κατοχή κατοικίδιου.


Οπως αναφέρει στην «Espresso» η Ρούλα Τσιμαρά, η οποία είναι μία από τις εμπνεύστριες αυτής της πρωτοποριακής ιδέας, μέσω του site δίνεται η ευκαιρία ακόμη και στους ιδιοκτήτες να βρουν τους κατάλληλους ενοικιαστές για τον χώρο τους, αφού η πλατφόρμα προσφέρει και τη δυνατότητα της αντίστροφης αναζήτησης.


«Αντιλαμβανόμενοι ότι η στέγαση είναι από τις σημαντικότερες και πιο απαιτητικές οικονομικά ανάγκες, εκμεταλλευτήκαμε όλες τις τεχνικές δυνατότητες για να εκσυγχρονίσουμε τη διαδικασία εύρεσης συγκατοίκου ή ενοικιαστή, ώστε να μην είναι πια απρόσωπη, όπως μια παραδοσιακή αγγελία στην εφημερίδα. Ετσι γεννήθηκε το menoumemazi.gr. Είναι μια ιδέα της εταιρίας Lifethink.gr, που δραστηριοποιείται δυναμικά τα τελευταία χρόνια στον χώρο του digital marketing και των mobile εφαρμογών και απαρτίζεται από νέους επαγγελματίες στον χώρο της τεχνολογίας και της επικοινωνίας».


Για να εγγραφεί κάποιος στο site χρειάζεται μόλις δύο λεπτά, ενώ η υπηρεσία διατίθεται απολύτως δωρεάν! Από τη στιγμή που θα κάνει κάποιος sign up, έχει στη διάθεσή του όλες τις πληροφορίες που παρέχουν οι άλλοι χρήστες, χωρίς κάποια χρέωση για πλήρη πρόσβαση σε αυτές.


«Η εύρεση συγκατοίκου μέσω του site κάνει τη συγκατοίκηση να μη φαντάζει τόσο ξένη, καθώς η δυνατότητα αναζήτησης για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σχετικά με τον μελλοντικό συγκάτοικο δεν λειτουργεί απλώς ως μια απρόσωπη “μηχανή αναζήτησης”, αλλά ως ένα μέσο κοινωνικοποίησης, φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους με κοινά χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα.


Οι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, αλλά και νέες και νέοι εργαζόμενοι χωρίς υψηλές αποδοχές χρειάζονται οικονομικότερες λύσεις προκειμένου να αντεπεξέλθουν αξιοπρεπώς στο θέμα της στέγασης, και η λύση της συγκατοίκησης δεν είναι μόνο πιο οικονομική, αλλά και πιο ενδιαφέρουσα.


Αλλωστε σήμερα, για οικονομικούς -και όχι μόνο- λόγους, η ιδέα της συγκατοίκησης με έναν άγνωστο δεν φαντάζει πλέον τόσο παράξενη, αντίθετα, ανοίγει νέους ορίζοντες σε μια πιο άνετη ζωή και -γιατί όχι;- πιο διασκεδαστική!» εξηγεί η Ρούλα Τσιμαρά που φωτογραφήθηκε μαζί με την ομάδα του menoumemazi.gr.


Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από υποψήφιους συγκατοίκους, οι οποίοι είναι νέοι και πιο ανοιχτοί στις νέες τάσεις. Παράλληλα και η πλευρά των ιδιοκτητών είναι ικανοποιητική, αφού σημειώνει ολοένα και πιο αυξανόμενο ενδιαφέρον.


Η διαδικασία εγγραφής και λειτουργίας


«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θεαματική από τις πρώτες κιόλας ημέρες, όπου μετρήσαμε περισσότερες από εκατό εγγραφές σε διάστημα πέντε ημερών. Σήμερα διανύουμε τον πέμπτο μήνα μας στον ηλεκτρονικό “αέρα” και στην πλατφόρμα βρίσκονται εγγεγραμμένοι πάνω 1.500 χρήστες, ενώ μετράει περισσότερες από 200 αναζητήσεις συγκατοίκων ανά ημέρα.


Παράλληλα, ο “τοίχος” του menoumemazi.gr στο facebook αυξάνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό και έχει ξεπεράσει τους 4.000 fans» λέει η Ρούλα Τσιμαρά που μας περιγράφει μέρος της όλης διαδικασίας:


«Για την ολοκλήρωση της εγγραφής κάθε χρήστη στέλνεται email επιβεβαίωσης στο νέο μέλος της παρέας. Από εκεί και πέρα, η επικοινωνία περνάει στα χέρια των χρηστών μεταξύ τους, χωρίς καμία επέμβαση της ομάδας του menoumemazi. Σκοπός μας είναι να μην υπάρχει κανένας μεσολαβητής ανάμεσα στους υποψήφιους συγκατοίκους, η πλατφόρμα είναι ανοιχτή στα μέλη της» καταλήγει.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...