Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ποιος είναι το αφεντικό

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συγκρούονται (αύριο) στο «Γ. Καραϊσκάκης» με έπαθλο τους τρεις βαθμούς, αλλά και το ψυχολογικό προβάδισμα για τον τίτλο.

Ο φετινός τίτλος έδειχνε από την αρχή του πρωταθλήματος πως θα είναι μια κούρσα για δύο. Επειτα από δέκα αγωνιστικές αυτό επιβεβαιώθηκε και στην πράξη, καθώς ο (δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα) ΠΑΟΚ απέχει τρεις πόντους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Πλέον, ήρθε η ώρα για τις δύο ομάδες να κονταροχτυπηθούν.


Πρώτη φορά στη φετινή σεζόν θα τεθούν αντιμέτωπες και θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Αύριο βράδυ (19.30, NS1) στο Καραϊσκάκη οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν τους Θεσσαλονικείς, σε ένα ντέρμπι με μεγάλο ενδιαφέρον. Το έπαθλο δεν θα είναι μόνο βαθμολογικό για τον νικητή, αλλά και ψυχολογικό.


Εφόσον οι νταμπλούχοι πάρουν το τρίποντο, τότε θα ανοίξουν την ψαλίδα από τον ΠΑΟΚ στους έξι πόντους και ταυτόχρονα θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το ποιος είναι το «αφεντικό» στην υπόθεση τίτλος. Με το αντίθετο σενάριο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκμηδενίζει τη διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα και παίρνει εκείνος ένα ψυχολογικό αβαντάζ στην κούρσα για τη φετινή «κούπα», έχοντας επιπλέον και το πλεονέκτημα ότι το αντίστοιχο ντέρμπι του δεύτερου γύρου θα γίνει μέσα στην Τούμπα.


Ο ΠΑΟΚ έχει ένα ακόμη κίνητρο. Εχει φτάσει τα 14 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις (έχει να χάσει από τις 27 Αυγούστου, στο 2-3 της Σάλκε στην Τούμπα) και φυσικά επιθυμεί να διευρύνει αυτό το σερί. Στην ομάδα του Πειραιά γνωρίζουν την κρισιμότητα της αναμέτρησης και λίγες ημέρες μετά τη νίκη επί της Μπενφίκα θέλουν να ρίξουν στο καναβάτσο και την ομάδα του Χουμπ Στέφενς.


«Πιστεύω ότι θα δώσουμε χαρά στον κόσμο μας και θα το ευχαριστηθεί. Εμείς έχουμε ιδιαίτερη ποιότητα και θέλουμε να κάνουμε και κόντρα στον ΠΑΟΚ ένα πολύ καλό παιχνίδι» είπε χαρακτηριστικά ο Εντιγκά και συμπλήρωσε ότι σε τέτοια ντέρμπι οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Χθες πάντως ο 25χρονος μέσος του Ολυμπιακού δεν προπονήθηκε λόγω αιματώματος στον αριστερό δικέφαλο και πρόσθεσε έναν ακόμη «πονοκέφαλο» στον Μίτσελ.


Στην αντίπερα όχθη, ο Στέφενς τα είπε χθες με τους παίκτες του για την εικόνα που έδειξαν κόντρα στη Μακάμπι και τους επισήμανε τα λάθη που έκαναν και που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναλάβουν αύριο στο Καραϊσκάκη. «Αν παίξουμε όπως σήμερα δεν είναι αρκετό» είπε με νόημα ο Ολλανδός λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα με τους Ισραηλινούς για το Europa League. «Πρέπει να πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας.


Να το ευχαριστηθούμε όλοι και να πάρουμε ό,τι αξίζουμε» ήταν η θέση του Γιώργου Τζαβέλλα για το ντέρμπι. Ο «Δικέφαλος» δεν επέστρεψε μετά το ματς στην Ελλάδα. Εμεινε στη Χάιφα όπου χθες το πρωί έκανε προπόνηση στις βοηθητικές εγκαταστάσεις της Μακάμπι. Αργά το απόγευμα είχε προγραμματιστεί η πτήση για την Αθήνα.


Τα σχέδια των προπονητών


Ο Μίτσελ θα ήθελε να προχωρήσει σε αλλαγές και να φρεσκάρει κάπως την ενδεκάδα λόγω της επιβάρυνσης των παικτών από τον αγώνα με την Μπενφίκα. Ωστόσο, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν τα τελευταία 24ωρα με τους τραυματισμούς, είναι δύσκολο για τον προπονητή του Ολυμπιακού να ανακατέψει την τράπουλα.


Οι τραυματίες Βάις, Ολαϊτάν, Ιμπαγάσα δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στον Ισπανό, ενώ χθες στους «πονοκεφάλους» του προστέθηκε και ο Εντινγκά που παραπονέθηκε για πόνους στον αριστερό δικέφαλο (έχει υποστεί αιμάτωμα). Ετσι, είναι πιθανό η ενδεκάδα να είναι ίδια κατά τα 9/11 με εκείνην που ξεκίνησε κόντρα στους Πορτογάλους. Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται να ξεκινήσουν οι Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Τσόρι, Κάμπελ, Φουστέρ και Μήτρογλου. Στην άλλη πλευρά, και ο Στέφενς θα ήθελε να είχε την ευχέρεια να δώσει ανάσες σε κάποιους βασικούς. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του ξανά τον τραυματία Βίτορ.


Ετσι ο Κατσικάς αναμένεται να βρίσκεται δίπλα στον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Τις υπόλοιπες θέσεις θα απαρτίζουν εκτός απροόπτου οι Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης, Λούκας, Στοχ και Σαλπιγγίδης.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...