Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αίμα στην Ευελπίδων

Αλλοδαπός τοξικομανής τραυμάτισε γραμματέα.

Σοκ σε χιλιάδες ανθρώπους -νομικούς και μη- που κινούνται καθημερινά στα δικαστήρια, αλλά και ερωτήματα για τις συνθήκες ελέγχων και ασφάλειας στην πρώην Σχολή Ευελπίδων προκαλεί το νέο σοβαρό περιστατικό τραυματισμού υπαλλήλου των ανακριτικών γραφείων από έναν αλλοδαπό οπλισμένο με μαχαίρι. Κανείς δεν ξέρει πώς πέρασε το αιχμηρό όργανο από την πύλη των δικαστηρίων, όπου υποτίθεται ότι οι επισκέπτες περνούν από έλεγχο και μάλιστα οι αστυνομικοί της φρουράς τούς περνούν πρώτα από την ειδική μαγνητική πύλη που εντοπίζει όπλα και μεταλλικά αντικείμενα!


Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11.00 χθες το πρωί, όταν ένας 36χρονος Ιρανός πήγε στο γραφείο της 28ης ανακρίτριας προκειμένου να παραλάβει μια διάταξη για τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του. Τη στιγμή που η γραμματέας έσκυψε για να βρει το χαρτί που της ζήτησε, ο 36χρονος της επιτέθηκε αναίτια με ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τη μαχαίρωσε δύο φορές, μία στην ωμοπλάτη και τη δεύτερη κοντά στο φρύδι, ευτυχώς χωρίς να της πειράξει το οπτικό νεύρο.


Αμέσως ξέσπασε πανικός στα δικαστήρια και ένας αστυνομικός, ο οποίος συνόδευε κρατούμενο σε ένα διπλανό ανακριτικό γραφείο, αφόπλισε τον δράστη και του πέρασε χειροπέδες.


Η τραυματισμένη υπάλληλος παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν αντιμετώπιζε κίνδυνο η ζωή της αφού, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, τα τραύματα που της προκάλεσε ο δράστης είναι επιφανειακά και δεν πείραξαν ζωτικά όργανα.


Οπως αποδείχθηκε από την προανάκριση που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, ο 36χρονος αλλοδαπός είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για παράβαση των νόμων περί όπλων, αλλοδαπών και ναρκωτικών μετά την καταδίκη του από δικαστήριο της Χίου και είχε αποφυλακιστεί με όρους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προσαχθεί αρκετές φορές στην Ασφάλεια, καθώς τριγυρνούσε στις πιάτσες τοξικομανών της Αθήνας αναζητώντας τη δόση του, καθώς φέρεται πως είναι τοξικομανής.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ



Δολοφονίες, βόμβες και αυτοκτονίες


Μια ακόμη φορά ο «ναός της Θέμιδος» βάφτηκε με αίμα, καθώς τα συστήματα ασφαλείας στον χώρο απονομής δικαιοσύνης αποδείχτηκαν διάτρητα. Τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων μετατράπηκαν ξανά σε σκηνή εγκλήματος, λίγους μήνες μετά την αποστολή φακέλου με εκρηκτικό μηχανισμό στο κτίριο 6 του Πρωτοδικείου και περίπου έναν χρόνο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία κατηγορουμένου από την 37χρονη μητέρα θύματος, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.


Η 37χρονη, θέλοντας «να πάρει πίσω το αίμα του παιδιού της», όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά μετά το έγκλημα, άνοιξε πυρ -πατώντας δεκαπέντε φορές τη σκανδάλη- έξω από το γραφείο του ανακριτή στο κτίριο 9, στις 15 Οκτωβρίου του 2012. Από τις σφαίρες, ο κατηγορούμενος για τον φόνο του γιου της σωριάστηκε νεκρός, ενώ ο αδελφός του τραυματίστηκε.


Τον νόμο στα χέρια του είχε πάρει πρώτος ο χαροκαμένος πατέρας Γιάννης Παπαδόσηφος, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 1988 στην αίθουσα του Εφετείου Πειραιά πυροβόλησε και σκότωσε τον φονιά του γιου του μπροστά στους δικαστές, που έσπευσαν να καλυφθούν κάτω από τα έδρανα. Ο Παπαδόσηφος είχε κατορθώσει να περάσει το όπλο μέσα στη δικαστική αίθουσα κρύβοντάς το κάτω από τη γενειάδα του.


Στις υποθέσεις που σημάδεψαν με αίμα τους χώρους των δικαστηρίων ήταν και το μακελειό στο Στρατοδικείο του Ρουφ, την 1η Απριλίου του 1993. Ο τραγικός πατέρας Αθανάσιος Ντρούζος πυροβόλησε εν ψυχρώ τον κατηγορούμενο υποσμηναγό Δημήτρη Καρούπη, ο οποίος τραυματίστηκε, ενώ σκότωσε δύο δικηγόρους και τραυμάτισε ακόμη πέντε στρατιωτικούς, προτού στρέψει το όπλο πάνω του και αυτοκτονήσει.


Ο κατηγορούμενος είχε παρασύρει και σκοτώσει με το αυτοκίνητό του το μοναχοπαίδι του δράστη και άλλα τέσσερα παιδιά, στις 21 Ιουλίου του 1992.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ



Ανοχύρωτα τα δικαστήρια


Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και κατηγορούμενοι για βαρύτατα αδικήματα, όπως ανθρωποκτονίες και ληστείες, μπαινοβγαίνουν καθημερινά στα δεκαεπτά κτίρια και στον αχανή περιβάλλοντα χώρο της πρώην Σχολής Ευελπίδων.


Την ίδια ώρα, υπεύθυνοι για την καθημερινή ασφάλεια και προστασία στα δικαστήρια είναι μόλις 67 αστυνομικοί, αριθμός που καθιστά ελλιπή τα μέτρα ασφαλείας. Στο κτίριο 10 μάλιστα, όπου σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό, υπήρχε φύλαξη από έναν μόνο αστυνομικό κι έναν ειδικό φρουρό.


«Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη των δικαστικών καταστημάτων και την προστασία των δικαστικών υπαλλήλων και των λειτουργών της Δικαιοσύνης» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου που επισκέφτηκε την τραυματισμένη γραμματέα στον Ευαγγελισμό.


Την επίθεση καταδίκασε ο ΔΣΑ, όπως και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, που σε ένδειξη διαμαρτυρίας προκήρυξαν στάση εργασίας για τη Δευτέρα από τις 10.00 π.μ έως τις 3.00 μ.μ. Οι δικαστικοί υπάλληλοι μάλιστα έκαναν στάση εργασίας και αμέσως μετά το περιστατικό.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...