Δαγκάνα ΣΔΟΕ για Καπερνάρο και Νικολάου

Για φοροδιαφυγή 5.500.000 ευρώ κατηγορείται ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., ενώ για απόκρυψη 2.000.000 ευρώ ο γνωστός ορθοπεδικός.

«Λαβράκια» με τρεις περιπτώσεις φοροδιαφυγής πολλών εκατομμυρίων έβγαλαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων σε επώνυμους ελεύθερους επαγγελματίες, κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών στον oικονομικό εισαγγελέα Πεπόνη.


Κατά τη διάρκεια ελέγχου στους τραπεζικούς λογαριασμούς του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και γνωστού ποινικολόγου Βασίλη Καπερνάρου και του πόθεν έσχες του σε βάθος δεκαετίας εντοπίστηκε απόκρυψη εισοδήματος ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ!


Το πρόστιμο ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αν δεν καταβάλει ή δεν ρυθμίσει την οφειλή, ενδέχεται να του ασκηθεί ποινική δίωξη.


Ο κ. Καπερνάρος αμφισβήτησε την έκθεση του ΣΔΟΕ και υποστήριξε πως ελέγχθηκαν τα χρήματα που μπήκαν στον λογαριασμό του, αλλά όχι αυτά που βγήκαν, προσθέτοντας ότι τα εισοδήματά του ανέρχονται σε περίπου 300.000 ευρώ ετησίως.


«Δεν είναι εισόδημα αυτό, είναι όλα τα χρήματα που έμπαιναν στο δικηγορικό γραφείο από τότε. Είναι ακόμη και τα τμήματα πώλησης δύο σπιτιών μου, είναι που έστελνε ο γείτονας της μακαρίτισσας της μάνας μου τις συντάξεις και έμπαιναν στον λογαριασμό αυτό.


Είναι όταν ξεκαθαρίζαμε τροχαία με τις ασφαλιστικές εταιρίες, έμπαιναν τα χρήματα στους λογαριασμούς αυτούς και μετά τα έστελνα στους πελάτες οπουδήποτε στην Ελλάδα» αναφέρει.


Ο γιατρός


Στο δόκανο του ΣΔΟΕ έπεσε και ο γνωστός ορθοπεδικός χειρουργός, ο καθηγητής ιατρικής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάκης Νικολάου, σε βάρος του οποίου καταγράφηκε απόκρυψη εισοδήματος ύψους 2.000.000 ευρώ!


«Από το 2007 μέχρι και σήμερα έχω ελεγχθεί ενδελεχώς από το ΣΔΟΕ. Ελέγχθηκε η Α.Ε. στην οποία προσφέρω τις υπηρεσίες μου και φορολογήθηκε κανονικά, με βάση το γράμμα και το πνεύμα του νόμου. Εν συνεχεία ελέγχθηκαν τα ατομικά μου εισοδήματα και οι λογαριασμοί μου, που εντάσσονται όμως στα έσοδα της ήδη φορολογηθείσας Α.Ε.» απάντησε ο κ. Νικολάου.


Η τρίτη περίπτωση αφορά ιδιοκτήτη πολυτελούς κατοικίας στη Μύκονο, την οποία εκμίσθωνε χωρίς να δηλώνει το εισόδημα, με αποτέλεσμα σε διάστημα ενός χρόνου να αποκρύψει ποσό 400.000 ευρώ!


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ