Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Φουντούλη ήθελαν οι εκτελεστές

Η Αντιτρομοκρατική «βλέπει» πως ο οι δολοφόνοι παρακολουθούσαν από το καλοκαίρι τον άτυχο νεαρό!

«Ο Γιώργος Φουντούλης ήταν ο στόχος του οπλοφόρου, απλώς ο Καπελώνης “πάγωσε”, παρέμεινε στο σημείο και ο δράστης των πυροβόλησε στο κεφάλι». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής οι οποίοι μελετούν καρέ-καρέ τα βίντεο τις διπλής δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία τις Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έμπειροι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα λόγω των κινήσεων του δράστη. Δηλαδή τις ευθείες βολές που εξαπολύει -και μάλιστα από απόσταση- εναντίον του Φουντούλη, με σκοπό να τον ακινητοποιήσει ώστε να τον εκτελέσει. Φαίνεται άλλωστε ξεκάθαρα στο βίντεο της δολοφονίας πως ο άνδρας με το άσπρο κράνος ή τζόκεϊ κινείται απευθείας εναντίον του άτυχου Φουντούλη, ο οποίος μάλλον αντιλαμβάνεται πως ο άνθρωπος με το περίεργο βάδισμα στοχεύει τον ίδιο και για τον λόγο αυτό προτάσσει το κορμί του, ίσως σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψει τον δολοφόνο από την πράξη του, χωρίς όμως επιτυχία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο άγνωστος μέχρι στιγμής δολοφόνος μαζί με τους συνεργούς του φαίνεται να επέλεξαν τον άτυχο νεαρό καθώς γι’ αυτόν είχαν συγκεντρώσει τις περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη δραστηριότητά του στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη βορειοανατολική Αττική. Αυτές οι πληροφορίες θεωρείται βέβαιο από την Αντιτρομοκρατική πως θα χρησιμοποιηθούν στην προκήρυξη που αναμένεται να αποστείλουν οι τρομοκράτες ώστε να δικαιολογήσουν την αποτρόπαια πράξη τους.

Ο λόγος που επέλεξε ο εκτελεστής τον Γιώργο Φουντούλη ίσως έχει να κάνει με το γεγονός πως κατά το πρόσφατο παρελθόν το θύμα ήταν σωματοφύλακας του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη (μάλιστα υπάρχουν και φωτογραφίες τους από νυχτερινή βόλτα σε βουνό της Αττικής). Για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης πραγματοποίησαν έρευνες και στη γειτονιά του Φουντούλη, προκειμένου να εντοπίσουν σε καταστήματα και επιχειρήσεις τυχόν κάμερες ασφαλείας που έχουν «συλλάβει» στο οπτικό τους πεδίο περίεργες κινήσεις παρακολούθησης του άτυχου νεαρού από τους τρομοκράτες, τις οποίες βέβαια ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες της διπλής δολοφονίας, είχαν παρακολουθήσει -και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα- των 22χρονο και φαίνεται να γνώριζαν άριστα τις κινήσεις του αλλά και τον βαθμό αντίδρασης που -ενδεχομένως- θα είχε τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης. Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών κάνουν λόγο για περίοδο παρακολούθησης του νεαρού χρυσαυγίτη η οποία διήρκεσε περίπου δύο μήνες, και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι!
 
Παραμένει ο κόκκινος συναγερμός

Με αγωνία περιμένουν στην ΕΛ.ΑΣ. το κείμενο-προκήρυξη για τη διπλή δολοφονία των φρουρών της Χρυσής Αυγής. Η προκήρυξη θα ρίξει φως στα ερωτήματα που έχουν στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο, καθώς πιστεύουν πως πρόκειται για πράξη του λεγόμενου «Ελληνικού Αντάρτικου Πόλης».

Στην περίπτωση που η προκήρυξη αργήσει, η αγωνία θα φτάσει στο κατακόρυφο, καθώς η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια νέα ενέργεια από την πλευρά των τρομοκρατών, οι οποίοι πρώτα θα κλείσουν τον κύκλο του αίματος που άνοιξαν την 1η Νοεμβρίου στη λεωφόρο Ηράκλειου και έπειτα θα στείλουν το κείμενο της προκήρυξης – ίσως σε κάποια εφημερίδα.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες τις διπλής δολοφονίας να αφήσουν το κείμενο της προκήρυξης σε σημείο συμβολικό για τη δολοφονία του Παύλου Φύσα από τον Ρουπακιά στην περιοχή της Αμφιάλης. Αλλωστε, το ενδεχόμενο η διπλή δολοφονία να έγινε ως απάντηση στη δολοφονία του Παύλου Φύσα είναι ανοιχτό για τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τις έρευνες, και μάλιστα συγκεντρώνει τα περισσότερα ποσοστά πιθανοτήτων.

Τέλος, στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από την άγρια δολοφονία των δύο νέων λαμβάνουν επιπλέον μέτρα προστασίας στόχων κτιρίων αλλά και προσώπων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν νέα αιματηρή τρομοκρατική επίθεση.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...