Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Μαύρες μέρες στο Δαφνί

Άγριες καταστάσεις για την αυστηρά φρουρούμενη Βίκυ Σταμάτη.

Δύσκολες ώρες εξακολουθεί να περνά η σύζυγος του πρώην ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ, Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία εδώ και ένα μήνα νοσηλεύεται φρουρούμενη, έπειτα από εισαγγελική εντολή, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», η Βίκυ Σταμάτη, που εισήχθη στο θεραπευτήριο στις 9 Οκτωβρίου με απώλεια συνείδησης, δεν δείχνει να έχει σημάδια βελτίωσης, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τόσο τους γιατρούς όσο και τους δικούς της ανθρώπους.


Οπως ανέφερε στην «Espresso» ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας: «Η κατάστασή της είναι ιδιαίτερα σοβαρή και ανησυχητική. Οπως μας έχουν ενημερώσει οι θεράποντες ιατροί, η κυρία Τσοχατζοπούλου πάσχει από βαριά καταθλιπτική συνδρομή με αυτοκτονικές τάσεις», τόνισε και πρόσθεσε: «Η κατάστασή είναι ιδιαίτερα δύσκολη… Ελπίζουμε όλοι να τα καταφέρει και να σταθεί ξανά στα πόδια της. Ηδη την έχω επισκεφτεί τρεις φορές, αλλά δεν έχω καταφέρει να τη δω. Της χορηγείται βαριά φαρμακευτική αγωγή και είναι σε καταστολή, προκειμένου να μην επιχειρήσει να κάνει κακό στον εαυτό της».


Εκτός από τον γνωστό ποινικολόγο, τη Βίκυ Σταμάτη έχουν επισκεφτεί όλο αυτό το διάστημα τόσο οι γονείς της όσο και οι συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι επίσης δεν κατάφεραν να τη δουν, να σταθούν δίπλα της και να της δώσουν δύναμη.


Αυστηρό πρωτόκολλο


Και αυτό διότι, όπως μας πληροφόρησαν πηγές από το Δαφνί, οι αστυνομικοί που τη φρουρούν «τηρούν πολύ αυστηρό πρωτόκολλο. Δεν μπόρεσαν να τη δουν όχι λόγω της κατάστασής της, αλλά επειδή δεν το επιτρέπουν οι φρουροί που βρίσκονται συνεχώς έξω από το δωμάτιο, όπου νοσηλεύεται μόνη της» σημείωσαν και πρόσθεσαν:


«Η κυρία Σταμάτη μπορεί να λαμβάνει βαριά φαρμακευτική αγωγή, αλλά έχει τη δυνατότητα να σηκωθεί από το κρεβάτι, να βγει μια βόλτα στον κήπο συνοδευόμενη από κάποιον νοσηλευτή ή συγγενή της. Ομως, οι αστυνομικοί δεν της επιτρέπουν να βγαίνει στους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου, ούτε καν στους διάδρομους, πάρα μόνο μέσα στο δωμάτιό της».


Μάλιστα ο υπερβάλλων ζήλος που φέρεται να δείχνουν οι αστυνομικοί έχει προκαλέσει αίσθηση στους εργαζομένους, αλλά και στους ασθενείς του νοσοκομείου.


«Οι φρουροί μπορεί να φοβούνται μην κάνει κακό στον εαυτό της, καθώς έχει τάσεις αυτοκτονίας. Ωστόσο το παρακάνουν. Απαγορεύεται το επισκεπτήριο, δηλαδή ούτε οι δικοί της άνθρωποι δεν επιτρέπεται να έρθουν να τη δουν και να της φέρουν λίγο φαγητό. Επίσης δυσκολεύεται να δει ακόμα και το παιδί της. Η αλήθεια είναι ότι οι αστυνομικοί τηρούν πολύ αυστηρό πρωτόκολλο, γεγονός που μας έχει κάνει εντύπωση και έχει συζητηθεί» σημείωσε εργαζόμενος του νοσοκομείου.


Καταπέλτης η ποινή


Η εφιαλτική περιπέτεια για τη Βίκυ Σταμάτη ξεκίνησε αμέσως μετά το άκουσμα της καταδίκης της από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η απόφαση των δικαστών να της επιβάλλουν δώδεκα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή ήταν καταπέλτης για την εξέλιξη της υγείας της. Η Βίκυ Σταμάτη δεν άντεξε και κατέρρευσε… Η σκέψη και μόνο ότι θα περάσει τα επόμενα χρόνια έγκλειστη στη φυλακή και μακριά από τον μοναχογιό της τη λύγισε…


Η μεταγωγή της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου από τις φυλακές Κορυδαλλού στο νοσηλευτικό ίδρυμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 9ης Οκτωβρίου, καθώς ο γιατρός του νοσοκομείου των φυλακών έκρινε ότι χρειάζεται άμεσα ιατρική παρακολούθηση. Η Βίκυ Σταμάτη παρουσίαζε συμπτώματα απώλειας συνειδήσεως, ενώ όσο και αν ο γιατρός του νοσοκομείου των φυλακών προσπάθησε να τη συνεφέρει, αυτό στάθηκε αδύνατο.


Οπως εκτιμούν οι γιατροί, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου θα χρειαστεί να παραμείνει για αρκετό διάστημα στο θεραπευτήριο. «Δεν είναι εδώ χωρίς λόγο» είπαν στην «Espresso» έγκυρες πηγές: « Μπήκε στο ψυχιατρείο με “ακούσια εντολή” εισαγγελέα. Αυτό σημαίνει ότι η ασθενής μπορεί να πάσχει από ψυχική διαταραχή, να μην είναι ικανή να κρίνει για το συμφέρον της υγείας της ή της νοσηλείας της. Επίσης, να είναι απαραίτητη η νοσηλεία της για να αποτραπούν πράξεις βίας κατά του ίδιου ή τρίτου ατόμου. Aλλωστε, για αρκετές ημέρες οι γιατροί την κρατούσαν σε καταστολή γιατί έλεγε ότι ήθελε να πεθάνει».


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ, ΡΙΤΑ ΜΕΛΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...