Ενα «κοριτσάκι» 6,5 κιλών

Σπάνιο ιπποποταμάκι γεννήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου, ζυγίζει περίπου 6,5 κιλά και είναι σπάνια εκπρόσωπος του είδους της!


Ο λόγος για το θηλυκό πυγμαίο ιπποποταμάκι που ήρθε στον κόσμο πριν από λίγες ημέρες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, γεννητούρια ιδιαίτερης σημασίας, αφού το σπάνιο ζώο αριθμεί σήμερα μόνο 3.000 στη φύση.


Το νεογέννητο (μοναχικό) «κοριτσάκι» που έχει κλέψει τις καρδιές των φροντιστών του, προτού σταθεί καλά καλά στα πόδια του και ανοίξει τα ματάκια του, ζυγίστηκε για πρώτη φορά στις 6 Νοεμβρίου και οι δείκτες της ζυγαριάς έδειξαν έξι (και κάτι) κιλά!


Ο βιότοπος του πυγμαίου ιπποπόταμου εντοπίζεται στη δυτική Αφρική (Λιβερία, Σιέρα Λεόνε, Ακτή Ελεφαντοστού). Ο πληθυσμός του, όμως, μειώνεται σταθερά και το «όνομά» του υπάρχει στο Κόκκινο Βιβλίο Απειλούμενων Ειδών (IUCN red list). Ζει σε πυκνά δάση και έλη, συνήθως μόνο του ή σε ζευγάρια, και δεν αγαπά το νερό όσο ο πιο μεγαλόσωμος… ξάδερφός του, σε σχέση με τον οποίο έχει το 1/5 του μεγέθους του.


Ο σπάνιος πυγμαίος ιπποπόταμος απειλείται τόσο από τις… εχθρικές λεοπαρδάλεις όσο και από τον άνθρωπο, που τον κυνηγά για το κρέας του. Τα τελευταία 100 χρόνια ο βιότοπος του στην Αφρική καταστρέφεται και λόγω αποψίλωσης των δασών. Εκτιμάται ότι ο πληθυσμός του αναμένεται να μειωθεί κατά 20% τα επόμενα 20 χρόνια.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ