Τρέμει ο Βενιζέλος την ενιαία άρνηση

Κύμα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ λέει «όχι» στον φόρο ακινήτων.

Η άρνηση βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν ως έχει το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων προκαλεί τριγμούς στη συγκυβέρνηση.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βλέπει πως υπάρχει κύμα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που διαφωνεί ανοιχτά με το νομοσχέδιο.


Οι βουλευτές προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, δεν πρόκειται να το ψηφίσουν, χωρίς να τους απασχολεί το όποιο πολιτικό κόστος. Αυτό σημαίνει πως ο κ. Βενιζέλος θα αναγκαστεί να διαγράψει βουλευτές του που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να καταστεί σαθρός πυλώνας για τη συγκυβέρνηση. Από το ΠΑΣΟΚ προκρίνεται η λύση της φορολόγησης του συνόλου της ακίνητης περιουσίας, και όχι κάθε ακινήτου ξεχωριστά.


Το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως θα προχωρήσει στην κατάρτιση νέου νόμου. Ωστόσο ο Γιάννης Στουρνάρας έχει εκφράσει τη διαφωνία του με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι βρίσκεται τελείως έξω από τη λογική του υπάρχοντος νόμου.


Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, αν δεν υπάρξουν αλλαγές, επανέλαβε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής: «Αυτό το πράγμα είναι έκτρωμα και δεν πρέπει να περάσει!» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αδικίες για τα ακίνητα που βρίσκονται στα αστικά κέντρα, αλλά και στην επαρχία.


Μετά τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, ακόμη ένας βουλευτής του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Μωραΐτης, είχε την ίδια άποψη.


«Αν το σχέδιο για τον φόρο ακινήτων παραμείνει ίδιο, δεν πρόκειται να περάσει, δεν πρόκειται να ψηφιστεί. Ο νόμος πρέπει να έχει άλλα χαρακτηριστικά και άλλη προοπτική, σύμφωνα με τα όσα ζητά το ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά.


Εκπρόσωποι βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ μετέβησαν χθες στο Μαξίμου και μία ακόμη φορά κατέθεσαν στον συνεργάτη του πρωθυπουργού (απουσίαζε στο Παρίσι) Χρύσανθο Λαζαρίδη τις ενστάσεις τους για το νομοσχέδιο. Η διαβεβαίωση που υπήρχε, ότι «θα γίνουν κάποιες αλλαγές», δεν τους άφησε περιθώρια εφησυχασμού, αφού έγινε κατανοητό ότι δεν πρόκειται να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ