Τα hi-tech γυαλιά για μυωπία – πρεσβυωπία

Επαναστατική εφεύρεση που εστιάζει κοντά αλλά και μακριά.

Τέλος στα δύο ζευγάρια γυαλιά ή στα πολυεστιακά, τα οποία κάποιοι δεν μπορούν να συνηθίσουν, βάζουν τα ηλεκτρονικά γυαλιά που σύντομα θα είναι διαθέσιμα στην αγορά. Τα emPower, όπως ονομάζονται, διαθέτουν τους πρώτους στον κόσμο φακούς ηλεκτρονικής εστίασης, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ρυθμίζει την εστίαση, ώστε να βλέπει είτε κοντά, αν έχει πρεσβυωπία, είτε μακριά, αν έχει μυωπία, φορώντας τα ίδια γυαλιά.


Το μυστικό πίσω από την επαναστατική εφεύρεση είναι το λεπτό στρώμα υγρών κρυστάλλων που διαθέτουν οι φακοί, το οποίο έχει την ιδιότητα να τους προσαρμόζει ανάλογα με τις ανάγκες εστίασης που έχει ο χρήστης. Ετσι αρκεί μια μικρή κίνηση του κεφαλιού ή μετακίνηση του σκελετού, ώστε τα γυαλιά να εστιάσουν εκεί που θέλει αυτός που τα φοράει.


Το σύστημα διαθέτει τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Υπάρχει η ρύθμιση στο αυτόματο, οπότε τα γυαλιά εστιάζουν μόνα τους, υπάρχει η δυνατότητα χειροκίνητης εστίασης, ενώ υπάρχει και ρύθμιση που απενεργοποιεί το σύστημα υγρών κρυστάλλων, όταν τα γυαλιά δεν χρησιμοποιούνται. Ολα αυτά λειτουργούν με τη βοήθεια μιας μικρής επαναφορτιζόμενης μπαταρίας που είναι ενσωματωμένη στον σκελετό των γυαλιών.


Τα ηλεκτρονικά γυαλιά κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ πρώτη φορά το 2011, ωστόσο το μοντέλο εμφάνιζε λειτουργικά προβλήματα. Ετσι πριν από μερικούς μήνες η εταιρία PixelOptics σταμάτησε τη διανομή τους. Ταυτόχρονα οι ειδικοί εργάστηκαν σκληρά για να κατασκευάσουν μια update έκδοση που αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.


«Η νέα έκδοση των γυαλιών emPower διαθέτει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη» υπόσχεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PixelOptics Μπρετ Κρεγκ. Οσο για την τιμή των νέων ηλεκτρονικών γυαλιών, είναι σχετικά τσουχτερή, καθώς θα πωλούνται περίπου χίλια ευρώ.


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ