Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Ο «Σήφης» πρεσβευτής της Κρήτης!

Ο ηθοποιός Κώστας Σόμμερ επιστρέφει στις ρίζες του και δραστηριοποιείται σε παραδοσιακά γλέντια του τόπου του.

Πρεσβευτής της κρητικής μουσικής αποφάσισε να γίνει ο Κώστας Σόμμερ. Ο γνωστός ηθοποιός, που είχε αφήσει εποχή ως Σήφης στο σίριαλ «Της αγάπης μαχαιριά», έκανε αλλαγή πλεύσης και δραστηριοποιείται και σε άλλου είδους μονοπάτια. Μαζί με τον PR man Δημήτρη Θάνο αποφάσισαν να προωθήσουν την κρητική μουσική στα πέρατα του κόσμου.


Η επιλογή αυτή δεν έγινε τυχαία. Και οι δυο τους αγαπούν την Κρήτη -η καταγωγή μάλιστα του Κώστα είναι από τα Σφακιά- και έχουν εντρυφήσει στα μοναδικά κρητικά γλέντια του Μανώλη Κονταρού, με τον οποίο διατηρούν στενή σχέση φιλίας.


Στη Γερμανία


Το σχέδιό τους είναι να οργανώνουν κρητικά γλέντια ανά την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σκέφτονται μάλιστα να προσανατολιστούν στη Γερμανία, από όπου κατάγεται ο Κώστας Σόμμερ (από την πλευρά της μητέρας του) αλλά και στη Νέα Υόρκη και στο Λος Αντζελες όπου έζησε, σπούδασε και δούλεψε για αρκετά χρόνια ο ηθοποιός και διαθέτει πολύ καλές γνωριμίες.


Στο πλαίσιο της προώθησης της κρητικής μουσικής παράδοσης, των προϊόντων, των ηθών και εθίμων, αλλά και της κουλτούρας, ο Κώστας Σόμμερ ετοιμάζει και μια εκπομπή για την Κρήτη, παραγγελία από μεγάλο αμερικανικό κανάλι.


Ο Κονταρός


Το πρώτο κρητικό γλέντι θα γίνει απόψε στο νέο μουσικό μεζεδοπωλείο Αμμος στον Αλιμο, με πρώτο καλεσμένο τον δεξιοτέχνη του λαούτου Μανώλη Κονταρό. Η επόμενη κρητική γιορτή θα φιλοξενηθεί στο Παγκράτι, ενώ θα ακολουθήσουν κρητικές βραδιές και σε άλλα μαγαζιά της Ελλάδας. Αργότερα, η Κρήτη θα… πετάξει στη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Υόρκη και όπου υπάρχει Ελληνισμός.


«Ολη μου η ζωή είναι η Κρήτη. Δεν υπάρχει τραπέζι για μένα χωρίς κρητικό λάδι, μέλι και λύρα. Γνώρισα τον Μανώλη Κονταρό στη σειρά “Της αγάπης μαχαιριά” και μας συνδέουν ωραίες στιγμές. Ο Μανώλης είναι ο άρχοντας της ελληνικής κρητικής μουσικής, πρότυπο ανθρώπου, λεβέντη με ψυχή, τον οποίο έχουν οι ομογενείς σε Αυστραλία και Αμερική ως κεφάλαιο της ελληνικής παράδοσης» λέει ο Κώστας Σόμμερ στην «Espresso» και συνεχίζοντας να μιλάει για τη σχέση του με τον Κρητικό μουσικό τονίζει:


«Μας συνδέει η ίδια αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό. Δεν χάνουμε παιχνίδι. Αρχίζουμε λοιπόν με τον Μανώλη και στη συνέχεια θα συνεργαστούμε και με άλλους εξαιρετικούς Κρητικούς τραγουδιστές».


«Εγώ την Κρήτη και την κρητική διασκέδαση την έμαθα από τον Μανώλη Κονταρό και του έχω βαθιά εκτίμηση. Είναι καθήκον μου μέσα από τη δουλειά μου να προωθώ τις ρίζες μας. Η βαθιά μου φιλία με τον Κώστα Σόμμερ μας έφερε επιτέλους σε κοινά ουσιαστικά μονοπάτια» επισημαίνει από την πλευρά του ο Δημήτρης Θάνος.


Και σίριαλ


Οσο για τα καλλιτεχνικά του σχέδια, ο Κώστας Σόμμερ έχει στα σκαριά δύο σίριαλ με τη γερμανική τηλεόραση, παράλληλα η εκπομπή του «Extreme Sommer» προβάλλεται στο αμερικανικό κανάλι MAV ΤV, ενώ ο δεύτερος κύκλος της θα μεταδοθεί σε 150 χώρες του κόσμου.


ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...