Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνης της

Στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και στο πρόβλημα υγείας...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

Ο χειρουργός που «ταξίδεψε» την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο

Αίσθηση έχει κάνει στους παγκόσμιους ιατρικούς κύκλους ομορφιάς η επιλογή του κορυφαίου περιοδικού «PSP» να κάνει πρωτοσέλιδο τον Ελληνα γιατρό Νίκο Μεταξωτό.

Με φόντο τα επιβλητικά κτίρια της νεοκλασικής τριλογίας της Αθήνας, όπως έχουν επονομαστεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ακαδημία και η Εθνική Βιβλιοθήκη της οδού Πανεπιστημίου, φωτογραφήθηκε για το κορυφαίο περιοδικό «Plastic Surgery Practice» ο Ελληνας πλαστικός χειρουργός Νίκος Μεταξωτός. Το περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί με τον τίτλο «Greece is the word», έχει κάνει αίσθηση στους παγκόσμιους ιατρικούς κύκλους ομορφιάς, αφού πρώτη φορά στην ιστορία της έκδοσης του περιοδικού επιλέγεται να πρωταγωνιστήσει στο εξώφυλλό του ένας γιατρός από μια μικρή χώρα πληθυσμιακά, όπως είναι η Ελλάδα.

Μέσα από τη συνέντευξή του ο κορυφαίος πλαστικός χειρουργός Νίκος Μεταξωτός προσπάθησε να κάνει γνωστό σε όλους τους αναγνώστες του free press περιοδικού πως μπορεί η χώρα μας να διανύει περίοδο οικονομικής ύφεσης, όμως οι Ελληνες είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, ώστε η ζωή τους σταδιακά να αλλάξει προς το καλύτερο. «Ηταν τιμή για εμένα προσωπικά αλλά και για την Ελλάδα το ότι μπορέσαμε να παρουσιάσουμε μια εικόνα της χώρας μας διαφορετική από αυτή που έχουν συνηθίσει να βλέπουν τα τελευταία χρόνια οι ξένοι στις ειδήσεις» αναφέρει στην «Espresso» ο γιατρός Νίκος Μεταξωτός, ο οποίος φωτογραφήθηκε στους χώρους του κέντρου αισθητικής που διαθέτει στο Χαλάνδρι.

«Το περιοδικό είναι παγκοσμίως γνωστό. Αξίζει να σημειωθεί ότι διανέμεται σε όλη την Αμερική, από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό και από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, σε πολύ υψηλού επιπέδου χώρους, ενώ για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την Πλαστική Χειρουργική πολλές φορές λειτουργεί και ως οδηγός, αφού μέσα εκεί παρουσιάζονται όλες οι νέες μέθοδοι που ακολουθούν οι διάσημοι γιατροί».

Ολα άρχισαν πριν από λίγους μήνες, όταν ο γιατρός δέχτηκε τηλεφώνημα από τους υπευθύνους του περιοδικού, οι οποίοι του ζητούσαν να τους δώσει μια συνέντευξη που θα αφορούσε τη ζωή στην Ελλάδα, καθώς και το κέντρο αισθητικής «Symmetria», το οποίο, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό «Tatler», θεωρείται ένα από τα πέντε καλύτερα του κόσμου.

«Με βρήκαν μέσω κάποιου άλλου γιατρού στην Αμερική, ο οποίος σε μια κουβέντα που είχε με τους ανθρώπους του περιοδικού τούς εξήγησε πως υπάρχει στην Ελλάδα ένας πλαστικός χειρουργός, ο οποίος αξίζει να ασχοληθούν μαζί του. Αυτό τούς έκανε μεγάλη εντύπωση, με αποτέλεσμα να ψάξουν και να μάθουν τα πάντα για εμένα και το κέντρο» εξηγεί ο γιατρός και προσθέτει: «Οταν με πήραν τηλέφωνο, πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Το περιοδικό φυσικά και το ήξερα, αφού μέσα από αυτό η ιατρική κοινότητα ενημερώνεται για πάρα πολλά θέματα που έχουν σχέση με την Πλαστική Χειρουργική».

Οπως μας εξηγεί ο κ. Μεταξωτός, οι ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ κάποιες από αυτές δεν ανταποκρίνονταν καθόλου στην ελληνική πραγματικότητα, κάτι που υποδηλώνει πως οι ξένοι έχουν λανθασμένη αντίληψη των γεγονότων που συμβαίνουν στη χώρα μας. «Οι πρώτες τους ερωτήσεις θα έλεγα ότι ήταν αρκετά αρνητικές για τη χώρα μας, σε τόσο μεγάλο βαθμό που νόμιζα ότι αντί για την Ελλάδα ζούσα μάλλον στη… Συρία. Με ρωτούσαν, για παράδειγμα, πώς με επισκέπτεται ο κόσμος στο γραφείο μου, όταν έχει να διασχίσει το κέντρο της Αθήνας, στο οποίο πέφτουν βόμβες μολότοφ και δακρυγόνα. Οταν επικρατεί η εικόνα της επανάστασης και του τρόμου. Ετσι μπήκα στη λογική να τους εξηγήσω πώς είναι πραγματικά η ζωή στην Ελλάδα και πως όλα αυτά που παρακολουθούν και διαβάζουν -αν μη τι άλλο- δεν είναι η καθημερινότητά μας» μας λέει ο γιατρός και μας αποκαλύπτει λίγες ακόμα από τις ερωτήσεις που του έγιναν κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ:

«Τους ενδιέφερε επίσης να μάθουν κατά πόσο οι Ελληνες και ειδικά οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται σήμερα με τις τέχνες στη χώρα που γέννησε την ομορφιά, τη συμμετρία, τις αναλογίες. Πώς τα μουσεία επηρεάζουν τη σύγχρονη αισθητική μας, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν και για τη μεσογειακή διατροφή. Ηθελαν να μάθουν τα πάντα για την Ικαρία και για τους λόγους που οι άνθρωποι εκεί ζουν τόσα πολλά χρόνια».

Πόζες με φόντο το πανεπιστήμιο και τη βιβλιοθήκη

Ο γιατρός για τις ανάγκες της φωτογράφησης επέλεξε να δείξει στους εκατομμύρια αναγνώστες του περιοδικού «Plastic Surgery Practice» λίγες μόνο από τις ομορφιές του κέντρου της Αθήνας που έχει ταυτιστεί με τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής του. «Για τη φωτογράφηση μου έστειλαν τις προδιαγραφές που ήθελαν και πιστεύω ότι τους κάλυψα. Αγαπώ το κέντρο της Αθήνας, έχω μεγαλώσει εκεί. Μέσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ορκίστηκα και πήρα το δίπλωμά μου, πέρασα πολλές ώρες μέσα στη βιβλιοθήκη, οπότε διάλεξα αυτό το σημείο του κέντρου, διότι είναι σημαντικό για εμένα και τους Ελληνες» αναφέρει και προσθέτει: «Δεν ήξερα το μέγεθος που θα κάλυπτε η συνέντευξη μέσα στο περιοδικό. Περίμενα ότι θα ήταν κάτι μικρό ή το πολύ μια σελίδα. Μόλις ενημερώθηκα για το εξώφυλλο, σάστισα και ταυτόχρονα χάρηκα φυσικά. Οταν ήρθε μάλιστα στα χέρια μου το περιοδικό, δεν το κρύβω ότι συγκινήθηκα, γιατί είχαν συμπεριλάβει στον τίτλο το όνομα της χώρας μου: “Greece is the word”. Νιώθω υπερήφανος που είμαι Ελληνας. Από την ημέρα εκείνη έχω δεχτεί πολλά μηνύματα αγάπης και συγχαρητηρίων από ομογενείς που δεν δίστασαν να μου στείλουν μήνυμα στο προσωπικό μου e-mail ή ακόμα και στο Facebook. Τους ευχαριστώ όλους και εύχομαι από δω και στο εξής η χώρα μας να ζήσει στιγμές παγκόσμιας καταξίωσης, όπως της αξίζουν, και όχι αμφισβήτησης» καταλήγει ο πλαστικός χειρουργός Νίκος Μεταξωτός.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ
ΦΩΤ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ
{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...