Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Σκάνδαλα με… άρωμα Ουίνδσορ!

Σεξ, ναρκωτικά και… ανωμαλίες περιλαμβάνονται στην ιστορία του βασιλικού οίκου της Αγγλίας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου Ιταλού δημοσιογράφου.

Αν η φήμη και η επιτυχία της βρετανικής μοναρχίας εξαρτιόταν από τη δόξα των προγόνων της, η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση, λόγω του βίου και της πολιτείας των προκατόχων της. Σεξ, ναρκωτικά και παραβατικότητα περιλαμβάνονται στην ιστορία του βασιλικού οίκου των Ουίνδσορ, κυρίως τα πρώτα 200 χρόνια. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Αντόνιο Καπραρίκα, διευθυντής της Rai στο γραφείο του Λονδίνου. Στο μυθιστόρημά του «Il Romanzo dei Windsor» αφηγείται τα μυστικά της μεγαλύτερης σε διάρκεια βασιλικής οικογένειας, η οποία έχει πάνω από 300 χρόνια ιστορίας. Οι εραστές της Νταϊάνα και τα πορνό τηλεφωνήματα του πρίγκιπα Κάρολου με την τότε ερωμένη του Καμίλα ήταν «πταίσματα» μπροστά στα πάθη και στις αδυναμίες των ανδρών του βρετανικού οίκου.


Βασιλιάς Εδουάρδος VII (1841-1910)


Το πιο «λαμπρό» παράδειγμα ήταν ο Εδουάρδος VII, αποκαλούμενος και «Μπέρτι», διάδοχος της βασίλισσας Βικτόρια. Το κεφάλαιο στο βιβλίο που αφιερώνεται σε εκείνον έχει τον τίτλο «Ο πορνό-θρόνος», επειδή με τα σεξουαλικά του σκάνδαλα έδωσε τροφή για κουτσομπολιά που τον κρατούσαν «δέσμιο» και του κατέστρεφαν τη φήμη. Αν και ήταν ερωτευμένος με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα, την οποία αποκαλούσε «ο άγγελός μου», δεν είχε αφήσει γυναίκα για γυναίκα στην περιοχή γύρω από το παλάτι του Σάντρινγκχαμ. Κι αν υπήρχαν τότε τεστ DNA, η Ελισάβετ θα είχε πολλά μακρινά ξαδέλφια. Στις ερωμένες δεν περιλαμβάνονταν μόνο χωριατοπούλες, ήταν και αριστοκράτισσες, ανάμεσά τους η λαίδη Αϊλεσφορντ. Σε μια γιορτή που οργάνωσε στο εξοχικό της σπίτι, βρέθηκε μετά το τέλος στην κρεβατοκάμαρά της με τον «Μπέρτι». Στο δωμάτιο επικρατούσε πίσσα σκοτάδι και στο κρεβάτι βρισκόταν και ο σύζυγός της, ο δούκας του Μπλάντφορντ, τον οποίο το ζευγάρι δεν αντιλήφτηκε! Εκείνος όμως πιάνοντας μια… γενειάδα κατάλαβε ότι ήταν του  πρίγκιπα, του είπε ευγενικά «παρακαλώ», σηκώθηκε και… του παραχώρησε τη θέση του στο κρεβάτι. Στις ερωμένες του Εδουάρδου VII περιλαμβανόταν και η Αλις Κέπελ, πρόγονος της Καμίλα. Ομως ο κατοπινός βασιλιάς διαχώριζε τη σεξουαλική ζωή του από τα καθήκοντά του. Μάλιστα επαινέθηκε για την εξαιρετική εξωτερική πολιτική του, η οποία βοήθησε τη βρετανική μοναρχία να αποκτήσει κύρος στο εξωτερικό.


Αλμπερτ Βίκτορ, δούκας του Κλάρενς (1864-1892)


Κι επειδή σόι πάει το βασίλειο, ο πρωτότοκος γιος του Εδουάρδου VII, δούκας του Κλάρενς, κληρονόμησε πολλά γονίδια του πατέρα του. Ηταν τακτικός πελάτης οίκων ανοχής για ομοφυλόφιλους, σε μια εποχή κατά την οποία η ομοφυλοφιλία θεωρείτο έγκλημα. Πήγαινε όμως και με γυναίκες, μάλιστα υπήρξαν σοβαρές υποψίες ότι μπορεί να ήταν εκείνος ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, ο οποίος ξεκοίλιαζε πόρνες στο Λονδίνο. Ο δούκας πέθανε νέος, 28 ετών, από ασθένεια, προτού προλάβει να γίνει βασιλιάς.


Γεώργιος, δούκας του Κεντ (1902-1942)


Δύο γενιές μετά βρέθηκε ο «διάδοχος» του δούκα του Κλάρενς. Ο Γεώργιος, δούκας του Κεντ, ένας από τους γιους του Γεωργίου V και της Μαίρη του Τεκ, πριν από τον γάμο του είχε κι εκείνος αμφιφυλόφιλες σχέσεις και υπήρξε επίσης εθισμένος τοξικομανής. Από τον εθισμό τον έσωσε ο μεγαλύτερος αδελφός του Εδουάρδος VIII σε μια στιγμή σπάνιας γενναιοδωρίας του. Ο δούκας του Κεντ παντρεύτηκε τη Μαρίνα της Ελλάδος, κόρη του πρίγκιπα Νικολάου της Ελλάδος, και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά.


Εδουάρδος VIII (1894-1972)


Ο γόνος αυτός του οίκου των Ουίνδσορ έχει μείνει στην ιστορία επειδή θυσίασε τον θρόνο του για χάρη μιας γυναίκας. Ο βασιλιάς ακουγόταν ότι είχε μαζοχιστικές τάσεις, του άρεσε να τον χτυπούν με ραβδί. Ερωτεύτηκε τρελά την Αμερικανίδα Βάιολετ Ουόλις Σίμπσον -δύο φορές διαζευγμένη-, για την αγάπη της οποίας παραχώρησε τον θρόνο του στον μικρότερο αδελφό του Γεώργιο VI, πατέρα της σημερινής βασίλισσας, ο οποίος πέθανε το 1952 και τον διαδέχτηκε η πρωτότοκη κόρη του Ελισάβετ ΙΙ.


Λούις Μαουντμπάτεν (1900-1979)


Ο ξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ, Λούις Μαουντμπάτεν, ο τελευταίος αντιβασιλέας της Ινδίας, παντρεύτηκε την Εντουίνα Ασλεϊ, την πιο πλούσια κοπέλα της αριστοκρατίας της Αγγλίας εκείνης της εποχής. Εκείνη έβαλε την περιουσία της -η οποία αντιστοιχεί σε 120.000.000 ευρώ- κι εκείνος έβαλε το όνομα. Το ζευγάρι απολάμβανε τη ζωή του κάνοντας σεξ και καταναλώνοντας ναρκωτικά, ενώ ο γάμος ήταν ανοιχτός και για τους δύο. Ο Μαουντμπάτεν είχε πει: «Ξεπεράσαμε τον γάμο για να μπαίνουμε και να βγαίνουμε στο κρεβάτι άλλων». Κι όταν η σημερινή βασίλισσα Ελισάβετ του παραπονέθηκε ότι ο σύζυγός της Φίλιππος την απατούσε, ο Μαουντμπάτεν της έλεγε: «Ηρέμησε, αφού πάντα θα επιστρέφει σε εσένα. Γνωρίζει πολύ καλά πού μπορεί να βρίσκει πάντα ψωμί με βούτυρο». Η Εντουίνα είχε μεγάλη σεξουαλική όρεξη και έκανε δεσμό με έναν μαύρο μουσικό, τον Λέσλι Χάτσινσον Η ιστορία τους έχει γίνει μιούζικαλ. Επίσης οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι ο Νεχρού, ο ιδρυτής της σύγχρονης Ινδίας υπήρξε εραστής και της Εντουίνα και του Μαουντμπάτεν.


Γεώργιος ΙV (1762-1830)


Η ιστορία του θυμίζει εκείνη του πρίγκιπα Κάρολου και της Νταϊάνα. Παντρεύτηκε την Νταϊάνα για να αποκτήσει παιδιά, αλλά συνέχισε να βλέπει και την Καμίλα. Ο Γεώργιος IV προτού γίνει βασιλιάς θέλησε να αποκτήσει ένα παιδί. Ομως ήταν ερωτευμένος με τη Μαρία Φιτζχέρμπερτ, αριστοκράτισσα αλλά καθολική, και το Κοινοβούλιο δεν θα του επέτρεπε να την παντρευτεί, αν και υπήρξε ο μεγαλύτερος κρυφός έρωτας της ζωής του. Ετσι με τα «μάτια κλειστά» διάλεξε την Καρολίνα του Μπρουνγουίκ. Εκείνος ήταν λάτρης των τεχνών και της αρχιτεκτονικής, του άρεσαν οι γυναίκες, ο τζόγος, ενώ η Καρολίνα ιδέα δεν είχε απ’ όλα αυτά. Και επίσης μύριζε «σαν άλογο που μόλις βγήκε από τον στάβλο». Μόλις η Καρολίνα έμεινε έγκυος και μετά τη γέννηση της κόρης τους Σάρλοτ, ο Γεώργιος την απομάκρυνε από την κρεβατοκάμαρά τους. Κι όταν έγινε βασιλιάς, η μισητή βασίλισσα (έτσι λένε οι ιστορικοί ότι ήταν) προσπάθησε να ανοίξει τις πόρτες του Ουέστμινστερ για να παραστεί στην ενθρόνιση του συζύγου της.


Πρίγκιπας Γουίλιαμ


Ο πρωτότοκος γιος του πρίγκιπα Κάρολου και της Νταϊάνα μοιάζει σαν «άλιεν» μπροστά στους προγόνους του. Αν η γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ παραχωρήσει σε εκείνον το θρόνο της, ο Γουίλιαμ θα γίνει ένας βασιλιάς της μεσαίας τάξης, κάτι που μόνο ένας γιος της Νταϊάνα θα μπορούσε να πετύχει. Σε σχέση με τους προγόνους του ο Γουίλιαμ είναι τελείως διαφορετικός και πολύ απλός άνθρωπος, όπως η μητέρα του. Εχει δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια και θέλει το παιδί του να μεγαλώσει χωρίς μια στρατιά από νταντάδες και λακέδες. Με τον Γουίλιαμ η βρετανική μοναρχία αλλάζει μορφή.


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...