Προκήρυξη μίσους με κενά και ερωτήματα!

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιχειρεί να αναλύσει το περιεχόμενο της 18σελιδης ανακοίνωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης, που παρουσιάζει πολλά κενά.


Η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις ανέλαβε τελικά την ευθύνη για τη διπλή δολοφονία των Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο το βράδυ της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου με μια προκήρυξη μίσους, η οποία εκτοξεύει απειλές ακόμα και για τους ψηφοφόρους του συγκεκριμένου κόμματος.


Οι αναλυτές τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προσπαθούν να «αποκρυπτογραφήσουν» την προκήρυξη με έναν και μοναδικό στόχο: να διασαφηνίσουν αν πράγματι πρόκειται για γνήσια προκήρυξη ανάληψης ευθύνης. Μια προκήρυξη η οποία έχει όμως πολλά κενά και αφήνει πολλά ερωτήματα.


Εντύπωση προκαλεί -και αυτό προβληματίζει έντονα το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής- το γεγονός ότι στη προκήρυξη δεν υπάρχουν εκτενείς αναφορές γύρω από το πώς οργανώθηκε το διπλό δολοφονικό χτύπημα έξω από τα γραφεία τις Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.


Πάγια τακτική των εγχώριων τρομοκρατικών οργανώσεων προκειμένου να δείξουν τη γνησιότητα του κειμένου τους αλλά και να μην αμφισβητήσει κανείς την πατρότητα της επίθεσης είναι οι λεπτομερείς αναφορές τόσο στην προετοιμασία όσο και στην εκτέλεση του χτυπήματος. Στο 18σελιδο κείμενο της οργάνωσης Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις η αναφορά στο χτύπημα είναι μικρή. Γίνεται λόγος για δύο φρουρούς της Χρυσής Αυγής, τους οποίους «εκτέλεσαν» ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.


Από κει κι έπειτα ακολουθεί ένας μακροσκελής κατάλογος με τις επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή εις βάρος μεταναστών, αναρχικών και αριστερών, με την απειλή πως σε κάθε νέα «δολοφονική επίθεση των νεοναζί θα ακολουθούν από την πλευρά μας αντίποινα». Μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση κάνει στους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής η αναφορά του κειμενογράφου στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, τους οποίους απειλεί ευθέως.


«Η επιλογή να χτυπήσουμε τα αναλώσιμα των βουλευτών και όχι τους ίδιους συνίσταται στο εξής τελεσίδικο μήνυμα: Κατά τη φαινομενική “εξάρθρωση” της Χρυσής Αυγής υπήρξαν έστω μερικώς τα αποκαλυπτήρια για το ποιόν των χρυσαυγιτών. Τώρα όλοι ξέρουν, τώρα η εποχή της απενοχοποίησής τους τελείωσε. Τώρα όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος. Η επιλογή του καθενός να είναι συνοδοιπόρος τους και να παρευρίσκεται είτε πλησίον τους είτε στα γραφεία τους ας φέρει και τις συνέπειες της ταυτότητας που θα τον χαρακτηρίζει.


Αν οποιοσδήποτε από εδώ και στο εξής ασκήσει βία εναντίον μεταναστών, εναντίον αριστερών ή αναρχικών, αν επαναληφθεί το οποιοδήποτε ρατσιστικό ή φυλετικό επεισόδιο, την ευθύνη θα λουστεί αποκλειστικά η Χρυσή Αυγή και ας μετακομίσει μέσα στα αστυνομικά τμήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης της προκήρυξης.


Στο 18σελιδο κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά σε επεισόδια που έχουν προκληθεί από τα λεγόμενα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής με ένα μακροσκελή κατάλογο που ουσιαστικά αποτελεί εκτεταμένη αποδελτίωση των δημοσιευμάτων του Τύπου. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως πρόκειται για μια «σύμπραξη» ουσιαστικά παλαιών μελών ένοπλων οργανώσεων, όπως τουλάχιστον υποδεικνύει και η επωνυμία αυτής της νέας οργάνωσης.


Παράλληλα μια περίεργη αναφορά του κειμενογράφου προκαλεί ερωτήματα στην Αντιτρομοκρατική αλλά και προβληματισμό για νέα χτυπήματα από την πλευρά της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης. Συγκεκριμένα ο συντάκτης γράφει – μεταξύ άλλων: «Ολοι φέρουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στα δολοφονικά μαχαίρια. Στην ίδια μοίρα έχει τεθεί ούτως ή άλλως και η Ελληνική Αστυνομία, όχι απλά γιατί το 50% των Σωμάτων Ασφαλείας ψηφίζει Χρυσή Αυγή ως ομοούσιοι φασίστες-προστάτες και σκυλιά του κεφαλαίου. Οι σφαίρες των 9 χιλιοστών ήταν παραγγελιά του βουλευτή τους Μίχου, που είχε δηλώσει “μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν”».


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥΤο τηλεφώνημα για τον φάκελο και οι εκτιμήσεις των αστυνομικών για το προφίλ των δολοφόνων


Μπροστά στην πόρτα του σκοπευτηρίου της Καισαριανής άφησαν οι τρομοκράτες μια μπλε σακούλα σκουπιδιών, στην οποία είχαν τοποθετήσει τον φάκελο με το USB που περιείχε το κείμενο των δεκαοκτώ  σελίδων, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της δολοφονίας των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής.


Ο άγνωστος ή οι άγνωστοι που άφησαν στο σημείο την προκήρυξη τηλεφώνησαν στη συνέχεια στα γραφεία του zougla.gr προκειμένου να ενημερώσουν για το σημείο όπου άφησαν τη σακούλα. Μάλιστα λέγεται πως πριν φτάσουν στο σημείο δύο ρεπόρτερ του zougla.gr στεκόταν εκεί ένας άγνωστος άντρας, οποίος στη θέα των δημοσιογράφων έσπευσε να εξαφανιστεί. Μια πρώτη εκτίμηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας γι’ αυτό το γεγονός είναι ότι πρόκειται για μέλος της ένοπλης οργάνωσης Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις, που ήθελε να βεβαιωθεί πως η προκήρυξη θα έφτανε στα χέρια των ρεπόρτερ!


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής πήγε χθες το πρωί στην περιοχή της Καισαριανής, συγκεκριμένα στο σημείο όπου αφέθηκε από τους τρομοκράτες η προκήρυξη, και πραγματοποίησε έρευνες -στην κυριολεξία πόρτα πόρτα- προκειμένου να εντοπίσει κάποιον αυτόπτη μάρτυρα που είδε ίσως κάποια ύποπτη κίνηση στην πόρτα του σκοπευτηρίου, ώστε να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των ερευνών. Παράλληλα οι δύο ρεπόρτερ του ενημερωτικού site έδωσαν τυπική κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία λέγοντας απλώς πως βρήκαν την μπλε σακούλα σκουπιδιών με το USB της προκήρυξης.


Οσoν αφορά τη νέα οργάνωση, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για παλιά μέλη ενόπλων ομάδων, τα οποία ακολούθησαν τις δικές τους επιλογές στο λεγόμενο «αντάρτικο πόλης» με την προσθήκη νέων μελών. Παράλληλα οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν έπειτα από τη μελέτη του κειμένου πως υπάρχει ένα κοινό διευθυντήριο που ουσιαστικά υπαγορεύει, ίσως και γράφει τα «επαναστατικά» κείμενα. Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θεωρούν αρχικά γνήσια την προκήρυξη, διότι απλώς δεν έχουν τίποτε άλλο στα χέρια τους.


Βέβαια ερωτήματα έχουν πολλά οι αστυνομικοί και κυρίως για το γεγονός πως ο συντάκτης του κειμένου ή δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει λεπτομερή αναφορά τόσο στην προετοιμασία όσο και στην εκτέλεση του χτυπήματος στο Νέο Ηράκλειο, κάτι που αποτελούσε πάγια τακτική των οργανώσεων, ώστε να μην αμφισβητείται η πατρότητα του χτυπήματος.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥΣκληρή ανακοίνωση από την πλευρά της Χρυσής Αυγής


Σκληρή ανακοίνωση με ονομαστικές αναφορές στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία των Καπελώνη και Φουντούλη έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο.


Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής έχει ως εξής: «Το άθλιο και ανόητο μανιφέστο των θρασύδειλων δολοφόνων αποδεικνύει πως ανήκουν στην εγκληματική ιδεολογική μήτρα της άκρας Αριστεράς. Η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά εξέθρεψε και άφησε ανενόχλητα αυτά τα αποβράσματα να σκοτώνουν, την ώρα που οι υπηρεσίες της αναζητούσαν τα ανύπαρκτα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής. Η προδοτική κοινοβουλευτική Αριστερά του Τέξας και του London School of Economics συνεχίζει να υπερασπίζεται τρομοκράτες της ίδιας συνομοταξίας με τους δειλούς δολοφόνους του Νέου Ηρακλείου.


»Οι αθλιότητες κατά της Χρυσής Αυγής, που περιέχονται στο ανόητο κείμενο της προκήρυξης, αναπαράγονταν για έναν ολόκληρο μήνα από:
– τους επίορκους του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ (οι κατηγορίες του φακέλου Δένδια περιέχονται αυτούσιες στην προκήρυξη των τρομοκρατών)
– όλα τα διεφθαρμένα κόμματα του Κοινοβουλίου
– όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
»Είναι όλοι τους συνένοχοι και τίποτα δεν μπορεί να ξεπλύνει τις ποινικές και πολιτικές τους ευθύνες.


»Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τον έντιμο, εθνικό της αγώνα μέχρι να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτού του άνανδρου εγκλήματος».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Επτά μηχανές δεν σταμάτησαν σε μπλόκο και ξεκίνησε η καταδίωξη

Το βράδυ του Σαββάτου μια παρέα ατόμων που επέβαιναν σε 7...

Μολυσμένο νερό στην Κορινθία «έστειλε» στο νοσοκομείο δύο αδέλφια (video)

Οι κάτοικοι της περιοχής του Διμηνιού στο Κιάτο Κορινθίας καταγγέλουν ότι...

Νεκρός στο νησί των ονείρων ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης

Τραγικό φινάλε είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του πρώην υπουργού...

Έλληνες στο έλεος των «λευκών κολάρων» του ίντερνετ! Το δόλωμα και τα πλαστά emails

Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, ως «Λύκος της Wall Street», μοιάζει με......

Tο μήνυμα του Χρήστου Δάντη στην Ελίζαμπεθ Ελέτσι μετά την αποχώρησή της από το Survivor

Η Ελίζαμπεθ Ελέτσι αποχώρησε από το Survivor, αφού η Ανθή Σαλαγκούδη...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δέσποινα Καμπούρη: «Έχω κάνει bullying και ντρέπομαι πάρα πολύ γι’ αυτό» (video)

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης προχώρησε η Δέσποινα Καμπούρη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια, το bullying που έκανε και...

«Σίφουνας» η Ελίζαμπεθ Ελέτσι για τους συμπαίκτες της: «Τους λυπάμαι» (video)

Η Ελίζαμπεθ Ελέτσι παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Love It», έπειτα από την αποχώρηση της από το Survivor. Η πρώην διαγωνιζόμενη του σόου επιβίωσης μίλησε...

Παναγιώτης Βασιλάκος-Νικολέττα Τσομπανίδου: Οι πρώτες δηλώσεις στην αρένα του «Battle of the Couples» (video)

Τη Νικολέττα Τσομπανίδου και τον Παναγιώτη Βασιλάκο συνάντησε η κάμερα του «Pop Up» στην αρένα των γυρισμάτων του νέου ριάλιτι του Alpha «Battle of...

Λουκία Πιστιόλα: «Ο Γιάννης Μπέζος είναι ο πιο γενναιόδωρος, ο πιο μη κομπλεξικός άνθρωπος του θεάτρου που ξέρω» (video)

Η Λουκία Πιστιόλα μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σχέση της με τον καλό της φίλο και συνάδελφο Γιάννη Μπέζο. Η...

Survivor-Spoiler: Αλλάζει η ψηφοφορία-Οι τηλεθεατές θα ψηφίζουν μόνο τους υποψήφιους για αποχώρηση (video)

Σύμφωνα με την εκπομπή «Love it» μεγάλες αλλαγές έρχονται στο «Survivor». Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Βασίλης Γρηγορόπουλος αποκάλυψε πως η ψηφοφορία για τους παίκτες του...

Σάκης Τανιμανίδης: «Δυσκολευτήκαμε αρκετά να κάνουμε παιδιά» (video)

Ο Σάκης Τανιμανίδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό» και παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Φαίη Σκορδά και στον Γιώργο Λιάγκα. Ο παρουσιαστής δεν δίστασε...