Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Το ολόγραμμα του Φρέντι Μέρκιουρι σε live

Σύντομα ο Φρέντι Μέρκιουρι θα «ανέβει» ξανά στη σκηνή...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Η «μπάντα» θέλησης του Χρήστου Δάντη

Κάθε φορά που ακούω τον Χρήστο Δάντη να τραγουδάει...

The Balkanians με συμβόλαια πνιγμένα στην άσπρη σκόνη!

Ο ανελέητος πόλεμος μεταξύ των Skaljari και των Kavac,...

Σε ποια αγαπημένα σίριαλ πέφτουν τίτλοι τέλους το καλοκαίρι

Μπαίνει η άνοιξη και στα κανάλια μυρίζει ήδη αέρας...

Προκήρυξη μίσους με κενά και ερωτήματα!

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιχειρεί να αναλύσει το περιεχόμενο της 18σελιδης ανακοίνωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης, που παρουσιάζει πολλά κενά.


Η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις ανέλαβε τελικά την ευθύνη για τη διπλή δολοφονία των Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο το βράδυ της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου με μια προκήρυξη μίσους, η οποία εκτοξεύει απειλές ακόμα και για τους ψηφοφόρους του συγκεκριμένου κόμματος.


Οι αναλυτές τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προσπαθούν να «αποκρυπτογραφήσουν» την προκήρυξη με έναν και μοναδικό στόχο: να διασαφηνίσουν αν πράγματι πρόκειται για γνήσια προκήρυξη ανάληψης ευθύνης. Μια προκήρυξη η οποία έχει όμως πολλά κενά και αφήνει πολλά ερωτήματα.


Εντύπωση προκαλεί -και αυτό προβληματίζει έντονα το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής- το γεγονός ότι στη προκήρυξη δεν υπάρχουν εκτενείς αναφορές γύρω από το πώς οργανώθηκε το διπλό δολοφονικό χτύπημα έξω από τα γραφεία τις Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.


Πάγια τακτική των εγχώριων τρομοκρατικών οργανώσεων προκειμένου να δείξουν τη γνησιότητα του κειμένου τους αλλά και να μην αμφισβητήσει κανείς την πατρότητα της επίθεσης είναι οι λεπτομερείς αναφορές τόσο στην προετοιμασία όσο και στην εκτέλεση του χτυπήματος. Στο 18σελιδο κείμενο της οργάνωσης Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις η αναφορά στο χτύπημα είναι μικρή. Γίνεται λόγος για δύο φρουρούς της Χρυσής Αυγής, τους οποίους «εκτέλεσαν» ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.


Από κει κι έπειτα ακολουθεί ένας μακροσκελής κατάλογος με τις επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή εις βάρος μεταναστών, αναρχικών και αριστερών, με την απειλή πως σε κάθε νέα «δολοφονική επίθεση των νεοναζί θα ακολουθούν από την πλευρά μας αντίποινα». Μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση κάνει στους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής η αναφορά του κειμενογράφου στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, τους οποίους απειλεί ευθέως.


«Η επιλογή να χτυπήσουμε τα αναλώσιμα των βουλευτών και όχι τους ίδιους συνίσταται στο εξής τελεσίδικο μήνυμα: Κατά τη φαινομενική “εξάρθρωση” της Χρυσής Αυγής υπήρξαν έστω μερικώς τα αποκαλυπτήρια για το ποιόν των χρυσαυγιτών. Τώρα όλοι ξέρουν, τώρα η εποχή της απενοχοποίησής τους τελείωσε. Τώρα όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος. Η επιλογή του καθενός να είναι συνοδοιπόρος τους και να παρευρίσκεται είτε πλησίον τους είτε στα γραφεία τους ας φέρει και τις συνέπειες της ταυτότητας που θα τον χαρακτηρίζει.


Αν οποιοσδήποτε από εδώ και στο εξής ασκήσει βία εναντίον μεταναστών, εναντίον αριστερών ή αναρχικών, αν επαναληφθεί το οποιοδήποτε ρατσιστικό ή φυλετικό επεισόδιο, την ευθύνη θα λουστεί αποκλειστικά η Χρυσή Αυγή και ας μετακομίσει μέσα στα αστυνομικά τμήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης της προκήρυξης.


Στο 18σελιδο κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά σε επεισόδια που έχουν προκληθεί από τα λεγόμενα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής με ένα μακροσκελή κατάλογο που ουσιαστικά αποτελεί εκτεταμένη αποδελτίωση των δημοσιευμάτων του Τύπου. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως πρόκειται για μια «σύμπραξη» ουσιαστικά παλαιών μελών ένοπλων οργανώσεων, όπως τουλάχιστον υποδεικνύει και η επωνυμία αυτής της νέας οργάνωσης.


Παράλληλα μια περίεργη αναφορά του κειμενογράφου προκαλεί ερωτήματα στην Αντιτρομοκρατική αλλά και προβληματισμό για νέα χτυπήματα από την πλευρά της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης. Συγκεκριμένα ο συντάκτης γράφει – μεταξύ άλλων: «Ολοι φέρουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στα δολοφονικά μαχαίρια. Στην ίδια μοίρα έχει τεθεί ούτως ή άλλως και η Ελληνική Αστυνομία, όχι απλά γιατί το 50% των Σωμάτων Ασφαλείας ψηφίζει Χρυσή Αυγή ως ομοούσιοι φασίστες-προστάτες και σκυλιά του κεφαλαίου. Οι σφαίρες των 9 χιλιοστών ήταν παραγγελιά του βουλευτή τους Μίχου, που είχε δηλώσει “μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν”».


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥΤο τηλεφώνημα για τον φάκελο και οι εκτιμήσεις των αστυνομικών για το προφίλ των δολοφόνων


Μπροστά στην πόρτα του σκοπευτηρίου της Καισαριανής άφησαν οι τρομοκράτες μια μπλε σακούλα σκουπιδιών, στην οποία είχαν τοποθετήσει τον φάκελο με το USB που περιείχε το κείμενο των δεκαοκτώ  σελίδων, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της δολοφονίας των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής.


Ο άγνωστος ή οι άγνωστοι που άφησαν στο σημείο την προκήρυξη τηλεφώνησαν στη συνέχεια στα γραφεία του zougla.gr προκειμένου να ενημερώσουν για το σημείο όπου άφησαν τη σακούλα. Μάλιστα λέγεται πως πριν φτάσουν στο σημείο δύο ρεπόρτερ του zougla.gr στεκόταν εκεί ένας άγνωστος άντρας, οποίος στη θέα των δημοσιογράφων έσπευσε να εξαφανιστεί. Μια πρώτη εκτίμηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας γι’ αυτό το γεγονός είναι ότι πρόκειται για μέλος της ένοπλης οργάνωσης Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις, που ήθελε να βεβαιωθεί πως η προκήρυξη θα έφτανε στα χέρια των ρεπόρτερ!


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής πήγε χθες το πρωί στην περιοχή της Καισαριανής, συγκεκριμένα στο σημείο όπου αφέθηκε από τους τρομοκράτες η προκήρυξη, και πραγματοποίησε έρευνες -στην κυριολεξία πόρτα πόρτα- προκειμένου να εντοπίσει κάποιον αυτόπτη μάρτυρα που είδε ίσως κάποια ύποπτη κίνηση στην πόρτα του σκοπευτηρίου, ώστε να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των ερευνών. Παράλληλα οι δύο ρεπόρτερ του ενημερωτικού site έδωσαν τυπική κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία λέγοντας απλώς πως βρήκαν την μπλε σακούλα σκουπιδιών με το USB της προκήρυξης.


Οσoν αφορά τη νέα οργάνωση, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για παλιά μέλη ενόπλων ομάδων, τα οποία ακολούθησαν τις δικές τους επιλογές στο λεγόμενο «αντάρτικο πόλης» με την προσθήκη νέων μελών. Παράλληλα οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν έπειτα από τη μελέτη του κειμένου πως υπάρχει ένα κοινό διευθυντήριο που ουσιαστικά υπαγορεύει, ίσως και γράφει τα «επαναστατικά» κείμενα. Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θεωρούν αρχικά γνήσια την προκήρυξη, διότι απλώς δεν έχουν τίποτε άλλο στα χέρια τους.


Βέβαια ερωτήματα έχουν πολλά οι αστυνομικοί και κυρίως για το γεγονός πως ο συντάκτης του κειμένου ή δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει λεπτομερή αναφορά τόσο στην προετοιμασία όσο και στην εκτέλεση του χτυπήματος στο Νέο Ηράκλειο, κάτι που αποτελούσε πάγια τακτική των οργανώσεων, ώστε να μην αμφισβητείται η πατρότητα του χτυπήματος.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥΣκληρή ανακοίνωση από την πλευρά της Χρυσής Αυγής


Σκληρή ανακοίνωση με ονομαστικές αναφορές στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία των Καπελώνη και Φουντούλη έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο.


Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής έχει ως εξής: «Το άθλιο και ανόητο μανιφέστο των θρασύδειλων δολοφόνων αποδεικνύει πως ανήκουν στην εγκληματική ιδεολογική μήτρα της άκρας Αριστεράς. Η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά εξέθρεψε και άφησε ανενόχλητα αυτά τα αποβράσματα να σκοτώνουν, την ώρα που οι υπηρεσίες της αναζητούσαν τα ανύπαρκτα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής. Η προδοτική κοινοβουλευτική Αριστερά του Τέξας και του London School of Economics συνεχίζει να υπερασπίζεται τρομοκράτες της ίδιας συνομοταξίας με τους δειλούς δολοφόνους του Νέου Ηρακλείου.


»Οι αθλιότητες κατά της Χρυσής Αυγής, που περιέχονται στο ανόητο κείμενο της προκήρυξης, αναπαράγονταν για έναν ολόκληρο μήνα από:
– τους επίορκους του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ (οι κατηγορίες του φακέλου Δένδια περιέχονται αυτούσιες στην προκήρυξη των τρομοκρατών)
– όλα τα διεφθαρμένα κόμματα του Κοινοβουλίου
– όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
»Είναι όλοι τους συνένοχοι και τίποτα δεν μπορεί να ξεπλύνει τις ποινικές και πολιτικές τους ευθύνες.


»Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τον έντιμο, εθνικό της αγώνα μέχρι να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτού του άνανδρου εγκλήματος».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Λάτρευα την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ήταν μεγάλη μου τύχη που δούλεψα δίπλα της»

Γνωστή ηθοποιός παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»...

Παππούς έγινε ξανά γνωστός ηθοποιός – «Η τρίτη εγγονούλα μου είναι γεγονός»

Τρισευτυχισμένος είναι γνωστός ηθοποιός καθώς απέκτησε ένα ακόμα εγγονάκι. Πόζαρε με τη μικρούλα μέσα στο πορτ μπεμπέ και δημοσίευσε τη φωτογραφία στο facebook.

«Είχε έρθει στο περιοδικό στικάκι με ιδιωτικές στιγμές της Μενεγάκη σε ξενοδοχείο»

Ο γνωστός δημοσιογράφος και διευθυντής περιοδικού εξομολογήθηκε στην εκπομπή...

«Ψίθυροι» χωρισμού για Δημήτρη Λάλο και Έλενα Μαυρίδου

Χωρισμός «βόμβα» στην καλλιτεχνική Αθήνα, σύμφωνα με όσα ψιθυρίζονται...

Οι πρώτες πληροφορίες για τη σκηνική παρουσία της Μαρίνας Σάττι στον διαγωνισμό της Eurovision

Λίγες ημέρες έμειναν για την αποκάλυψη του τραγουδιού που...

Η Σαμπρίνα τα βρόντηξε από σχήμα για τα… ανοιχτά πόδια μιας τραγουδίστριας

Μπορεί η Κομπαρσίτα να φιλοξένησε τα μεγαλύτερα ονόματα της...