Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Απίστευτο παιχνίδι της μοίρας

Τα τέσσερα αγγελούδια που χάθηκαν στο ναυάγιο της Παλαίρου είχαν σωθεί πριν από μία εβδομάδα στην Κεφαλλονιά.


Μια δραματική ιστορία, που αδυνατεί να τη συλλάβει ανθρώπινος νους και δίνει γροθιά στο στομάχι, κρύβεται πίσω από τα τέσσερα αγγελούδια και τον τραγικό πατέρα τους που πνίγηκαν στην Πάλαιρο αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από σκιά του πολέμου.


Τα τέσσερα αδελφάκια, ο Μοχάμεντ, 3,5 ετών, η Σαντ, 5,5 ετών, η Γουάντ, 8 ετών, η Σερχάντ, 9 ετών, και ο 36χρονος πατέρας τους Ζαχαρίας μία εβδομάδα πριν βρουν φρικτό θάνατο στα παγωμένα νερά του Ιονίου είχαν εντοπιστεί από τις λιμενικές Αρχές και είχαν σωθεί στα ανοιχτά της Κεφαλλονιάς. Τότε είχαν επιβιβαστεί σε άλλη βάρκα μαζί με ακόμη 26 Σύριους. Οι δουλέμποροι, αφού είχαν πάρει από τον καθένα αρκετές χιλιάδες ευρώ, τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους μετέφεραν στην Ιταλία.


Στη Δανία


Ο 36χρονος πατέρας ήθελε να φτάσει μέχρι την Ιταλία και από εκεί στη Δανία προκειμένου να εργαστεί και να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στα ορφανά από μητέρα παιδιά του. Ομως το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε το σαπιοκάραβο και ενημέρωσε τις λιμενικές Αρχές της Κεφαλλονιάς, άντρες της οποίας εντόπισαν το δουλεμπορικό.


Τα τέσσερα αγγελούδια μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο του Αργοστολίου, όπου εξετάστηκαν από γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία τους. Οι τοπικές Αρχές του νησιού τα αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και τους έδωσαν ζεστά ρούχα και φαγητό. Ομως τόσο ο 36χρονος πατέρας όσο και οι συμπατριώτες του ενημερώθηκαν από τις διωκτικές Αρχές ότι είχαν περιθώριο 20 ημερών να εγκαταλείψουν τη χώρα μας, καθώς έληγε η προσωρινή άδεια παραμονής τους.


Ωστόσο ο Ζαχαρίας δεν ήθελε τα παιδιά του να επιστρέψουν στη Συρία, μια χώρα που την έχει ρημάξει ο εμφύλιος. Το όνειρό του για τη Δανία, τη Γη της Επαγγελίας, ήταν ακόμη ζωντανό. Ετσι με τα χρήματα της επιστροφής αγόρασε από νέο κύκλωμα δουλεμπόρων νέα «εισιτήρια».


Ομως το όνειρο και η ελπίδα πνίγηκαν στην Πάλαιρο… Η πλαστική βάρκα ανατράπηκε παρασύροντάς τους στον βυθό της θάλασσας, μαζί με ακόμη 7 συμπατριώτες τους. Πλέον γίνονται προσπάθειες από την πρεσβεία να επιστρέψουν στη Συρία τα άψυχα σώματά τους.


Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι δουλέμποροι


Ενώπιον του ανακριτή Λευκάδας θα οδηγηθούν σήμερα τα τέσσερα άτομα από το Ξηρόμερο που έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία και το Λιμενικό για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση της διακίνησης των 27 μεταναστών μέχρι την Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα.


Πρόκειται για μια 53χρονη, η οποία κατηγορείται για απλή συνέργεια στο κύκλωμα, τον 20χρονο γιο της, έναν 58χρονο Παλαιστίνιο και ακόμη έναν αλλοδαπό άντρα, ο οποίος μάλιστα δεν ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα στα οποία είχαν στραφεί οι έρευνες. Συγκεκριμένα, ήταν και αυτός ανάμεσα στους επιζώντες που ήθελαν να φύγουν για την Ιταλία, αλλά τελικά εντοπίστηκε από τις Αρχές και συνελήφθη.


Πάντως οι έρευνες των λιμενικών και των αστυνομικών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των δύο αδερφών του 20χρονου, καθώς επίσης και ενός άντρα αιγυπτιακής καταγωγής, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στο κύκλωμα, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι είναι θέμα ωρών η σύλληψή τους. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν αφορούν τη σύσταση συμμορίας διακίνησης μεταναστών, αλλά και τον φόνο εκ προμελέτης.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...