Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Διπλή διάκριση στο Βατικανό!

Το διεθνές βραβείο «Giuseppe Sciacca» στην αν. καθηγήτρια Παλαιοντολογίας Ευ. Τσουκαλά και στον αθλητή Β. Σπανούλη.


Το διεθνές βραβείο «Giuseppe Sciacca» για τη συμβολή τους στον αθλητισμό, αλλά και στις έρευνες και τις ανασκαφές στη Μηλιά Γρεβενών κρατούν εδώ και λίγες ώρες στα χέρια τους ο διεθνής μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ Ευαγγελία Τσουκαλά.


Σε μια άκρως εντυπωσιακή, αλλά συνάμα και συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Magna della Pontificia Università Urbaniana στην πόλη του Βατικανού, παρουσία δύο καρδιναλίων, των Ντάριο Καστριγιόν Χόγιος και Πίτερ Τούρκσον, καθώς και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό και επιστημονικό χώρο παγκοσμίως, οι δύο διακεκριμένοι Ελληνες παρέλαβαν με περηφάνια τα βραβεία τους και χαρακτήρισαν τη βράβευσή τους ως μια σπουδαία ευκαιρία να προβληθεί η χώρα μας διεθνώς.


Ο «Kill Bill»


Στον Βασίλη Σπανούλη απονεμήθηκε το Παγκόσμιο Βραβείο Αθλητισμού 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι την υποψηφιότητα του «Kill Bill» έθεσε η γενική γραμματέας των βραβείων, αρχαιολόγος-επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, ενώ ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής («Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»), μέλος της επιτροπής προεδρίας των βραβείων, μίλησε κολακευτικά για τον τρις πρωταθλητή και MVP σε ισάριθμα φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.


«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά η βράβευσή μου, τόσο για εμένα όσο και για την ομάδα μου και τη χώρα μου. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη» τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού που δέχτηκε τα συγχαρητήρια όλων των παρευρισκομένων.


Στη 12η τελετή απονομής των διεθνών βραβείων «Giuseppe Sciacca», τα οποία αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως, που προάγουν τον πολιτισμό, τον επιστημονικό και κοινωνικό εθελοντισμό, τις ανθρώπινες αξίες και δίνουν βήμα σε διακεκριμένους νέους στους τομείς τους απ’ όλη την υφήλιο, η Ελλάδα έδωσε δυναμικά το «παρών» με 35μελή αποστολή και απέσπασε δύο βραβεία.


Στα Γκίνες


Εκτός από τον Βασίλη Σπανούλη βραβεύτηκε και η Ευαγγελία Τσουκαλά. Μάλιστα, την ώρα που το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής για την επιστήμη της Παλαιοντολογίας ήρθε στα χέρια της Ελληνίδας επιστήμονα, όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.


Το σπουδαιότερο επίτευγμα της ανασκαφικής ομάδας Τσουκαλά είναι η ανακάλυψη στη Μηλιά Γρεβενών του μεγαλύτερου (5,02 μέτρα) χαυλιόδοντα από μαστόδοντα  παγκοσμίως (χαυλιόδοντα από πρόγονο ελέφαντα που ζούσε στην περιοχή), 3.000.000 χρόνων, που απέσπασε και το βραβείο των ρεκόρ Γκίνες.


Το βραβείο μοιράζεται με τον διάσημο Ολλανδό ερευνητή Παλαιοντολογίας DickMol με το τεράστιο εθελοντικό του έργο παγκοσμίως και τη σπουδαία προσφορά του στην επιστήμη της Παλαιοντολογίας. Ο DickMol έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην Παλαιοντολογία στη χώρας μας, δημιουργώντας και ειδικά μουσεία.


«Είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε τη σημασία της Παλαιοντολογίας, γιατί μπορεί αυτή να αποτελέσει πηγή ανάπτυξης για ορισμένες περιοχές, όπως είναι αυτή της Μηλιάς των Γρεβενών, εκεί όπου γίνεται μεγάλη προσέλευση επισκεπτών προκειμένου να δουν τα παλαιοντολογικά ευρήματα που έγιναν διεθνώς γνωστά» είχε αναφέρει σε δηλώσεις της πριν από το ταξίδι στη Ρώμη η κυρία Τσουκαλά. Τα διεθνή βραβεία «Giuseppe Sciacca» τελούν, μεταξύ άλλων, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της προεδρίας της Ιταλικής Δημοκρατίας, και είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...