Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τσεκάρει αύριο το εισιτήριο για Βραζιλία

Η Εθνική μας «πετάει» σήμερα για Βουκουρέστι με στόχο τη μεγάλη πρόκριση στο Μουντιάλ.

Με τις ευχές 11.000.000 Ελλήνων, η αποστολή της εθνικής μας ομάδας αναχωρεί σήμερα για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, με στόχο να υπερασπιστεί το 3-1 του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να πανηγυρίσει μαζί με τους 1.700 φιλάθλους που θα τη συνοδεύσουν την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.


Μια πρόκριση που θεωρείται από πολλούς δεδομένη, όχι όμως για τους παίκτες και τον Φερνάντο Σάντος που κρατούν χαμηλούς τόνους και υποστηρίζουν ότι τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί. «Δεν έχουμε προκριθεί ούτε καν με το μισό πόδι» υποστηρίζει ο «ήρωας» της Παρασκευής Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα σκοράρει και μέσα στο Βουκουρέστι.


«Δεν απέχει πολύ η επιτυχία από την αποτυχία» συμπληρώνει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ ο αρχηγός Κώστας Κατσουράνης τονίζει: «Θα πάμε εκεί σαν να είναι 0-0, η πρόκριση δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να βάλουμε ένα γκολ για να κάνουμε το έργο μας πιο εύκολο».


Το πρώτο κέρδος πάντως για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα είναι ότι εξασφάλισε πάλι θέση στο γκρουπ των ισχυρών για την προκριματική φάση του Euro 2016, στην κλήρωση που θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου, μαζί με τις Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Ρωσία, Πορτογαλία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη, τις οποίες φυσικά θα αποφύγει.


Ακόμη μεγαλύτερα θα είναι όμως τα κέρδη σε περίπτωση πρόκρισης στο Μουντιάλ, καθώς τα έσοδα υπολογίζονται γύρω στα 10.000.000 ευρώ. Οι διεθνείς αναμένεται να μοιραστούν τα μισά χρήματα, σύμφωνα με όσα τους «έταξε» ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής που τους επισκέφθηκε πριν από το πρώτο ματς στο ξενοδοχείο για να τους ευχηθεί καλή επιτυχία.


Το μοναδικό πρόβλημα του Σάντος είναι ο τιμωρημένος Κώστας Κατσουράνης που συμπλήρωσε δύο κίτρινες, αλλά θα επιστρέψει ο Παναγιώτης Κονέ που εξέτισε την ποινή του. Στη θέση του αρχηγού ενδέχεται να ξεκινήσει ο φορμαρισμένος Σάμαρης, με υποψήφιους επίσης τους Καραγκούνη (συμπλήρωσε 130 συμμετοχές στην Εθνική), Ταχτσίδη.


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ



Ξύπνησαν μνήμες από την εποχή Ρεχάγκελ στο «Γ. Καραϊσκάκης»


Πιο εύκολη τη διαδρομή με προορισμό το Ρίο (της Βραζιλίας) έκανε η εθνική ομάδα, η οποία μετά τη νίκη με 3-1 επί της Ρουμανίας θέλει απλώς να κάνει μια καλή διαχείριση στο αυριανό ματς στο Βουκουρέστι και να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, που ξύπνησε μνήμες από την εποχή Ρεχάγκελ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου που σκόραρε δις και άξιο συμπαραστάτη τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη (ένα γκολ, μία ασίστ).


Μάλιστα, αν προς το τέλος του αγώνα οι διεθνείς μας ήταν πιο εύστοχοι, θα έβαζαν και τέταρτο γκολ (Κατσουράνης 69′, Μήτρογλου 71′), ενώ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Γκέκα στο 89′. Οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν προσωρινά με κεφαλιά του Στάνκου. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Λάζαρ (του ΠΑΟΚ) με δεύτερη κίτρινη.


ΣΚΟΡΕΡ: Μήτρογλου 14′, 66′, Σαλπιγγίδης 20′ – 19′ Στάνκου.


ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Τζιόλης, Κατσουράνης (86′ Σάμαρης), Μανιάτης (77′ Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου (80′ Γκέκας).


ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Βίκτορ Πιτσούρκα): Λόμποντ, Μάτελ, Ρατ, Γκοϊάν, Γκάρντος, Μπουρσεάνου (74′ Λάζαρ), Κότσις, Τόρζε (75′ Γκρόζαβ), Τανάσε (87′ Μαξίμ), Στάνκου, Μαρικά.


– Η Εθνική Ελπίδων συνέτριψε 5-1 την αντίστοιχη της Σουηδίας στην Κατερίνη (τα γκολ οι Διαμαντάκος, Μαυρίας, Ποτουρίδης, Κολοβός, Καρέλης) και αύριο παίζει με την Πολωνία. Επίσης η Εθνική Νέων με γκολ του Παντελάκη στο 90′ ήρθε ισόπαλη (3-3) με τη Σλοβακία και πήρε την πρόκριση στην elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.



Με δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, οι Ρουμάνοι θα κυνηγήσουν το «θαύμα»


Τις πιθανότητες που της αναλογούν για να βρεθεί εκείνη στο Μουντιάλ της Βραζιλίας θα κυνηγήσει η Ρουμανία στο αυριανό παιχνίδι στο Βουκουρέστι. Η αντίπαλος της Εθνικής μας γνώρισε την κατακραυγή από φιλάθλους και μέσα ενημέρωσης, όμως από χθες έχει επανέλθει ηρεμία. Νέα πρόσωπα θα είναι ο τερματοφύλακας Ταταρουσάνου και ο στόπερ Κίρικες, ενώ θα λείψουν οι τιμωρημένοι Μπουρσεάνου, Λάζαρ.


Τις υπόλοιπες θέσεις θα καλύψουν οι Μάτσελ (δεξί μπακ), Γκοϊάν (στόπερ), Ρατ (αριστερό μπακ), Κότσις (κεντρικό χαφ), Γκάρντος (κεντρικό χαφ), Νικολίτσα ή Τόρζε (δεξί χαφ/εξτρέμ), Μαξίμ (επιτελικός μέσος), Στάνκου (αριστερό χαφ/εξτρέμ), Μάρικα (σέντερ φορ).


Ευκαιρία να ξεσπαθώσει κατά του Πιτσούρκα βρήκε πάντως ο 77 φορές Ρουμάνος διεθνής Αντριάν Μούτου. Στο προφίλ του στο facebook αντικατέστησε σε μια φωτογραφία το κεφάλι του Βίκτορ Πιτσούρκα με εκείνο του Mr Bean, γράφοντας από κάτω ειρωνικά «θα προκριθούμε σίγουρα», μια και είναι γνωστή η κόντρα που υπάρχει μεταξύ τους.


Ο προπονητής των Ρουμάνων φέρεται με τη σειρά του να είναι έτοιμος να κλειστεί σε μοναστήρι σε περίπτωση αποκλεισμού, καθώς όταν κλήθηκε σε αθλητική εκπομπή πριν από τα μπαράζ απάντησε: «Θα έρθω μόνο αν προκριθούμε. Για τρεις μήνες ξεχάστε με, γιατί θα πάω σε μοναστήρι».


Από εκεί και πέρα, τα παράπονα για τη διαιτησία του Πορτογάλου Πέδρο Προένσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» συνεχίζονται. Ο αντιπρόεδρος της ρουμάνικης ΚΕΔ Νταν Λαζαρέσκου είπε χαρακτηριστικά:


«Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τη Ρουμανία για τις αποφάσεις που πήρε και να αποχωρήσει από τη διαιτησία». Δυσαρέσκεια επικρατεί όμως και σε διπλωματικό επίπεδο για τη σύλληψη οκτώ Ρουμάνων φιλάθλων από την Ελληνική Αστυνομία, ηλικίας 20 έως 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.


Τα ρεπορτάζ των εφημερίδων αναφέρουν ότι οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων είναι άθλιες και ειρωνεύονται τις ελληνικές Αρχές με το επιχείρημα ότι όλοι οι Ελληνες φίλαθλοι έπρεπε να βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα, επειδή στα παιχνίδια του πρωταθλήματος ανάβουν δεκάδες καπνογόνα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...