Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Οι τύψεις οδηγούν τον Στράτο στον τάφο του...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Το...

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Οικογενειακές στιγμές στα Νότια για τον Σόμμερ και τη σύζυγό του Βαλεντίνη

Οικογενειακές στιγμές στη Γλυφάδα μοιράστηκαν ο Κώστας Σόμμερ και...

«Για όλους τους Ελληνες»

Η Εθνική σφραγίζει (απόψε στο Βουκουρέστι) την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.


Σαν βγεις στον πηγαιμό για το Μουντιάλ… Τη δική της (ποδοσφαιρική) Ιθάκη αναζητεί απόψε η εθνική μας ομάδα στον επαναληπτικό αγώνα με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι (21.00 Mega, OTE TV). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέχει μόλις ενενήντα λεπτά από τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αρκεί να διαχειριστεί με επιτυχία το 3-1 του «Γ. Καραϊσκάκης», που άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την πρόκριση.


H συνταγή φαίνεται πολύ απλή: «Πρέπει να κρατήσουμε την μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο στα πόδια μας, να μην έχουμε ανούσια κατοχή και να ψάξουμε το γκολ, ώστε να περάσουμε» τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πρόκριση δεν θα κριθεί στα πέναλτι:


«Δεν προπονηθήκαμε στα πέναλτι, ούτε θα κάνουμε κάτι τέτοιο, γιατί πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε εκεί. Ο αγώνας θα τελειώσει πιο γρήγορα».


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που αρνήθηκε να δώσει ποσοστά πρόκρισης, θα ζητήσει από τους παίκτες του «να μπουν μέσα και να παίξουν όπως ξέρουν» τονίζοντας παράλληλα: «Αν καταφέρουμε να περάσουμε, θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα που θα ανήκει σε όλους τους Ελληνες. Εχουμε τον ρεαλισμό και την εμπειρία να τα καταφέρουμε».


Στο αρχικό σχήμα αναμένεται να επιστρέψει ο μεγάλος αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης που θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Κώστα Κατσουράνη, εκτός κι αν ο Σάντος κάνει την έκπληξη χρησιμοποιώντας τον Ανδρέα Σάμαρη.


Επίσης αντί του Δημήτρη Σιόβα θα χρησιμοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στο κέντρο ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος θεωρείται καλύτερος στο ψηλό παιχνίδι. Οι υπόλοιποι εννέα διεθνείς θα είναι οι ίδιοι με τον πρώτο αγώνα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου.


Η αποστολή έφτασε χθες νωρίς το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας και την υποδέχθηκαν Ελληνες ομογενείς. Μάλιστα είχαν ένα πανό που έγραφε:


«Ελλάδα, πάμε Βραζιλία. Οι 12 θεοί του Ολύμπου μαζί σας». Το απόγευμα οι διεθνείς έκαναν την τελευταία προπόνηση στο εθνικό στάδιο του Βουκουρεστίου «Νασιονάλ». Στο πλευρό της Εθνικής μας θα βρεθούν 1.700 φίλαθλοι, την παρουσία των οποίων ο Σάντος χαρακτήρισε: «Σημαντική και μας δίνει ικανοποίηση».


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...