Αλλαγή φρουράς στο Πυροσβεστικό Σώμα

Εκτακτη σύγκληση ΚΥΣΕΑ για την αποστρατεία του Σωτήριου Γεωργακόπουλου.

Αιφνιδιαστική αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, με τον έως χθες αρχηγό να αποστρατεύεται μόλις συμπλήρωσε έναν χρόνο στην καρέκλα του! Ξαφνικά και χωρίς καμία εξήγηση συγκλήθηκε το ΚΥΣΕΑ, το οποίο αποφάσισε την αποστρατεία του.

Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ ξάφνιασε πολλούς, τόσο στο Πυροσβεστικό Σώμα όσο και στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης, καθώς ο αντιστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος θεωρούνταν αξιωματικός με εμπειρία, την οποία απέδειξε και κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, οπότε η ανταπόκριση του Σώματος στις μεγάλες πυρκαγιές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Τα εύσημα

Η απομάκρυνσή του, μάλιστα, έρχεται μόλις μερικές εβδομάδες μετά την επίσκεψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης στην Πυροσβεστική, οπότε ο κ. Δένδιας απέδωσε συγχαρητήρια στα στελέχη και τους πυροσβέστες για την καλή δουλειά που έκαναν!

Γεγονός είναι πως τόσο η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ όσο και η αποστρατεία Γεωργακόπουλου μέσα σε έναν χρόνο (τη στιγμή μάλιστα που από τον κανονισμό προβλέπεται διάρκεια δύο ετών στη θητεία του αρχηγού) προκάλεσε πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Οι «κακές» γλώσσες έλεγαν πως η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κάτι προσπαθεί να προλάβει με την απομάκρυνσή του, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζουν τι…

Στις επίμονες ερωτήσεις γι’ αυτό το θέμα τα στόματα έμειναν ερμητικά κλειστά και κανείς δεν δεχόταν να εξηγήσει αυτή την ξαφνική -όσο και περίεργη- απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Τον αντιστράτηγο Σωτήριο Γεωργακόπουλο αντικαθιστά ο έως χθες υπαρχηγός του Σώματος, ο αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος επίσης θεωρείται μάχιμος αξιωματικός που έχει «φάει τις φωτιές με το κουτάλι», όπως λένε στη γλώσσα τους οι πυροσβέστες.

ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ