Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Διπλό εδώλιο για τον φόνο 22χρονης

Αστυνομικός και ιατροδικαστής κατηγορούνται για συγκάλυψη της δολοφονίας της κοπέλας από τον πρώτο.

Δεν πρόλαβε να μεγαλώσει το 6 μηνών βρέφος της. Δεν πρόλαβε να μεγαλώσει καν η ίδια. Η Ολυμπία Μάντζιου ήταν μόλις 22 χρόνων όταν το νήμα της ζωής της κόπηκε βίαια, και μάλιστα από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο αστυνομικός Σπύρος Μαγουλάς κατηγορείται ότι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χτύπησε με κλοτσιές τη νεαρή σύζυγό του στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια τη σκότωσε προκαλώντας της ασφυξία με το σεντόνι του κρεβατιού τους!

Ωστόσο δύο μήνες προτού ξεκινήσει η δίκη του για ανθρωποκτονία από πρόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο κατηγορούμενος αστυνομικός κάθεται ήδη στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για άλλη αιτία. Μαζί με την ιατροδικαστή Σουλτάνα Μαριανού που διενήργησε τη νεκροτομή στο άψυχο σώμα της κοπέλας κατηγορείται ότι παραποίησε την αιτία θανάτου!

Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδορκίας πραγματογνώμονα, της υπεξαγωγής εγγράφων και της ηθικής αυτουργίας σε αυτά.

Η ιατροδικαστής κατηγορείται ότι εν γνώσει της είπε ψέματα για τα αίτια θανάτου της άτυχης 22χρονης, αναφέροντας στο πόρισμά της πως υπέστη εισρόφηση γαστρικού περιεχομένου. Ωστόσο αυτό δεν τεκμηριώνεται από τα ιστολογικά ευρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που αναφέρει:

«Αποκρύπτοντας την αλήθεια, δεν αξιολόγησε στην έκθεσή της τις πολλαπλές θλαστικές εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος, εφτά ανατομικές περιοχές οι οποίες δεν ήταν από παθολογικά αίτια, αλλά από εφαρμογή εξωτερικής βίας, και δεν μνημόνευσε τις κακώσεις σε τμήμα του λεπτού εντέρου».

Η κ.Μαριανού φέρεται ακόμη να υπεξήγαγε τρεις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής οι οποίες απεικόνιζαν κακώσεις στο πρόσωπο και το σώμα του θύματος. Ως ηθικός αυτουργός στις πράξεις της κατηγορείται ο σύζυγος του θύματος, ο οποίος φέρεται να «ενήργησε με πρόθεση, με πειθώ και φορτικότητα».

Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει οι γονείς και ο θείος της άτυχης κοπέλας, ο παθολογοανατόμος Εμμανουήλ Αγαπητός και οι ιατροδικαστές Φίλιππος Κουτσαύτης και Γιάννης Αϊβατίδης (ο οποίος μάλιστα διαφώνησε ξεκάθαρα με την έκθεση της κατηγορούμενης, υποστηρίζοντας πως ο θάνατός της ήταν ανθρωποκτονία).

«Επειτα από τρεις μήνες ακροαματικής διαδικασίας, ακόμη βρισκόμαστε στο στάδιο εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας στα όρια της παραγραφής. Εάν δεν υπήρχε η εξονυχιστική έρευνα της εισαγγελέως  Ευθυμίας Σωτηροπούλου και όσων βοήθησαν στην ανάδειξη της συγκάλυψης, ένα έγκλημα θα είχε μείνει όχι μόνο χωρίς τιμωρία, αλλά και χωρίς δίωξη!» τόνισε μιλώντας στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιάννης Απατσίδης.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η ιατροδικαστής δεν έχει απομακρυνθεί από την θέσεη της, προσθέτει: «Δεν είναι δυνατόν δημόσιοι υπάλληλοι που κατηγορούνται για τόσο σοβαρά αδικήματα να μην έχουν ακόμη πειθαρχική δίωξη, να μην έχουν τεθεί σε προσωρινή αργία, και την ίδια στιγμή η Δικαιοσύνη να καθυστερεί να αποφανθεί, με πρόδηλη κωλυσιεργία».

Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας τόνισε, δε, ότι από πλευράς νομικού και ιατρικού ενδιαφέροντος είναι μια υπόθεση που, κατά την κρίση του, έχει τελειώσει και το αποτέλεσμά της θα αποτελέσει πρόκριμα και για τη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. «Δυστυχώς οι γονείς της κοπέλας έχουν πέσει θύμα ενός αδίστακτου ιατροδικαστή, αλλά είναι βέβαιο πως το δικαστήριο θα έχει αθωωτική κρίση και θα αποφανθεί πως ο θάνατος της κοπέλας δεν είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Το μοιραίο Πάσχα για την άτυχη Ολυμπία!

Ηταν Μεγάλο Σάββατο 23 Απρίλιου του 2006 όταν το ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι του, στο Περιστέρι, έπειτα από δείπνο στους γονείς του αστυνομικού. Για άγνωστο λόγο άρχισαν να τσακώνονται και ο σύζυγός φέρεται να χτύπησε με δύναμη με τα πόδια του την άτυχη Ολυμπία στην κοιλιά, προκαλώντας της αιμορραγία στο λεπτό έντερο. Από το χτύπημα το θύμα υπέστη σοκ και ήταν ανίκανο να αντιδράσει, αλλά ο σύζυγός της δεν σταμάτησε εκεί: σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, πήρε το σεντόνι, κάλυψε το πρόσωπό της και της στέρησε την αναπνοή, οδηγώντας τη στον θάνατο. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι η σύζυγός του έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια ερωτικής τους συνεύρεσης και ότι ο ίδιος προσπάθησε να της παράσχει τις πρώτες βοήθειες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οπως καταγγέλλουν οι γονείς της πανέμορφης Ολιας -όπως τη φώναζαν-, ήταν η κορύφωση της βιαιότητας του γαμπρού τους απέναντι στην κόρη τους. Στις καταθέσεις τους περιγράφουν τον κατηγορούμενο ως άτομο ιδιαίτερα ζηλότυπο και βάναυσο προς την 22χρονη. Αναφέρουν μάλιστα ότι την κακοποιούσε ακόμα και όταν ήταν έγκυος, ενώ -εκτός από τις ύβρεις και τους ξυλοδαρμούς- την είχε απειλήσει ότι θα τη σκότωνε, σε περίπτωση που αποφάσιζε να του ζητήσει διαζύγιο, κάτι που υποστηρίζουν ότι η κόρη τους σκεφτόταν σοβαρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αστυνομικός παραπέμπεται σε δίκη έπειτα από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που είχε αποφανθεί να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...